Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Articles on this Page

(showing articles 1 to 25 of 25)
(showing articles 1 to 25 of 25)

Channel Description:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ BLOG ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ...ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ kostasdigos@yahoo.gr
  0 0

  Είναι απίθανο να έχουμε Χριστούγεννα χωρίς σοκολάτες στο Βερλ διαβεβαίωσε έπειτα από το εν λόγω περιστατικό η πυροσβεστική υπηρεσία

  Έναν τόνο σοκολάτας κλήθηκαν να καθαρίσουν πυροσβέστες σε πόλη της Γερμανίας έπειτα από υπερχείλιση δεξαμενής εργοστασίου.

  Οι πυροσβέστες στην πόλη Βερλ της δυτικής Γερμανίας κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια ασυνήθιστη επείγουσα κατάσταση αφού μια δεξαμενή ενός τοπικού εργοστασίου υπερχείλισε, πλημμυρίζοντας τον δρόμο με υγρή σοκολάτα.

  «Περίπου ένας τόνος σοκολάτας χύθηκε στην αυλή και από εκεί στον δρόμο» δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

  Οι πυροσβέστες διέκοψαν την κυκλοφορία στον δρόμο και μάζεψαν τη σοκολάτα με φτυάρια στη μία πλευρά του. Κατόπιν, έφτασαν οι εργάτες μιας εταιρείας η οποία ειδικεύεται σε τέτοιου είδους «ατυχήματα» και καθάρισαν το οδόστρωμα.

  «Παρά το συγκλονιστικό αυτό ατύχημα, είναι απίθανο να έχουμε Χριστούγεννα χωρίς σοκολάτες στο Βερλ» δήλωσε η πυροσβεστική υπηρεσία.

  0 0

  Tο έργο προβλέπει μεταξύ άλλων, βελτιώσεις στους αναβατήρες και τα βοηθητικά τους συστήματα, αντικατάσταση και αναβάθμιση χιονοστρωτήρων, επέκταση...
  κτιριακού εξοπλισμού, παρεμβάσεις ανασχεδιασμού στις πίστες, ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης εισιτηρίων , σύστημα βιολογικού καθαρισμού

  Υπογράφηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, του έργου της αναβάθμισης, βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, συνολικού προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ, με βάση τη σχετική πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ως φορέα υλοποίησης.

  Αυτό αναφέρει ανάρτηση του υφυπουργού Βιομηχανίας, Στάθη Γιαννακίδη, στο Facebook.

  Tο έργο προβλέπει μεταξύ άλλων, βελτιώσεις στους αναβατήρες και τα βοηθητικά τους συστήματα, αντικατάσταση και αναβάθμιση χιονοστρωτήρων, επέκταση κτιριακού εξοπλισμού, παρεμβάσεις ανασχεδιασμού στις πίστες, ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης εισιτηρίων , σύστημα βιολογικού καθαρισμού.

  «Με τη χρηματοδότηση των παρεμβάσεων που σχεδιάστηκαν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προσβλέπουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του χιονοδρομικού κέντρου, ανανέωση του στόλου των χιονοστρωτήρων, εκσυγχρονισμό και επανάχρηση των κτιριακών υποδομών, αύξηση της ασφάλειας και της εξυπηρέτησης των επισκεπτών. Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της, κατευθύνοντας σημαντικούς πόρους στις πολύτιμες τουριστικές υποδομές της Περιφέρειας με κρίσιμο αποτύπωμα στην τοπική οικονομία και ανάπτυξη» όπως σημειώνει ο υφυπουργός. 

  0 0

  Σας το είπα. Συνέβησαν πολλά μέσα στο κελί. Ο Αλβανός φερόμενος ώς δράστης της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη έζησε «θερμή υποδοχή» από τους ποινικούς κρατουμένους των φυλακών στην Αυλώνα.

  Το υλικό είναι αρκετό. 

  Δείτε πώς προσπαθεί να κρύψει το πρόσωπο του… και δείτε με προσοχή τι λέει…

  πηγη

  0 0

  Ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζουν «παντελώς ψευδείς» τις «φήμες» για βι@σμό του 19χρονου Αλβανού που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδηστη Ρόδο εξέδωσαν κρατούμενοι των...
  φυλακών Αυλώνα με κείμενό τους στη σελίδα του Δικτύου Αλληλεγγύης Κρατουμένων στο Facebook.

  «Ο τύπος εκτός από μερικές σφαλιαρες και κλωτσιες δεν έπαθε τίποτα» αναφέρουν στο κείμενό τους καλύπτοντας τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους για τους οποίους γράφουν ότι «τα όσα έγιναν δεν είχαν καμία σχέση με την σωφρονιστικη υπηρεσία, οποιαδήποτε κάλυψη ή ανοχή της. Απεναντίας, ο βι@στης τοποθετήθηκε εξαρχης σε απομονωμένο χώρο».

  Σημειώνουν τέλος ότι αν και «δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας ως υποκατάστατο της δικαιοσύνης {…} Δε θα μας ξεριζώσει όμως κανείς το δικαίωμα να αφουγκραζομαστε την κοινωνία από την οποία προερχομαστε και να αποδίδουμε ένα μικρό κομμάτι κοινωνικής δικαιοσύνης στο χώρο που ζούμε».

  Το κείμενου που αναρτήθηκε έχει ως εξής:

  «Επειδή πολύς λόγος έγινε για τον ξυλοδαρμό του ενός από τους δυό βι@στές της Ελένης απο τη Ροδο στη φυλακή οπού κρατουμαστε, οφείλουμε να ξεκαθαρισουμε τα εξής :

  Καταρχάς, στο βίντεο πού παρακολούθησε το πανελλήνιο ειπώθηκαν πολλα περισσότερα από όσα έγιναν. Εμείς είμαστε φυλακισμένοι, όχι κτήνη. Ο τύπος εκτός από μερικές σφαλιαρες και κλωτσιες δεν έπαθε τίποτα. Τουλάχιστον πολύ λιγότερα από οτι αξίζει σε έναν βιαστή.

  Τα όσα έγιναν, και στα οποία δε θα μπούμε τώρα σε λεπτομέρειες για προφανείς λόγους, δεν είχαν καμία σχέση με την σωφρονιστικη υπηρεσία, οποιαδήποτε κάλυψη ή ανοχή της. Απεναντίας, ο βιαστης τοποθετήθηκε εξαρχης σε απομονωμένο χώρο.

  Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του βιντεο, παρέλασαν από τις φυλακές Αυλώνα δεκάδες αξιωματουχοι του υπουργείου και ο βιαστης διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Σε αντίθεση βέβαια με συγκρατουμενο μας που βρισκόταν επί μία ημέρα πολύ βαρύτερα χτυπημένος, από μία συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων, σε χώρο της φυλακής και πήγε τελικά μετά από παραινέσεις μας.

  Η υποκρισία του υπουργείου δικαιοσύνης χτύπησε κόκκινο με τη σημερινή παρέλαση από τη φυλακή Αυλώνα, την ίδια ώρα που ανήλικοι κρατούμενοι περνούν το χειμώνα χωρίς θέρμανση και με νερά να στάζουν στους διαδρόμους. Η πολυδιαφημισμένη ευαισθησία για τις ανήλικες ψυχές εξαντλήθηκε στην προστασία ενός βιαστή.

  Δε θεωρούμε τους εαυτούς μας ως υποκατάστατο της δικαιοσύνης. Ακόμα και αυτή τη δικαιοσύνη που μας έχει στοιβάξει εδώ, μας εχει συντρίψει κάθε όνειρο για το μέλλον, δε θα την υποκαταστήσουμε. Δε θα μας ξεριζώσει όμως κανείς το δικαίωμα να αφουγκραζομαστε την κοινωνία από την οποία προερχομαστε και να αποδίδουμε ένα μικρό κομμάτι κοινωνικής δικαιοσύνης στο χώρο που ζούμε.

  Κρατούμενοι των φυλακών Αυλώνα

  Υγ. Οι φήμες για βι@σμό του είναι παντελώς ψευδείς.»

  πηγη

  0 0

  Μήπως ο φυλακισμένος αποδειχτεί πιο… δίκαιος τελικά;

  γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ

  Δεν είμαι από τους ανθρώπους που ταράζομαι εύκολα. Κι ούτε απ’αυτούς που στο βωμό ενός...

  «πολιτισμού» που ολοένα και περισσότερο ευνοεί το έγκλημα, μπήκα στη διαδικασία να λυπηθώ τον φονιά του κοριτσιού στη Ρόδο.

  Να με συμπαθάτε οι πολιτισμένοι αλλά δεν τον λυπάμαι. Ούτε του αναγνωρίζω το ελαφρυντικό της ηλικίας. Για την ακρίβεια τον θεωρώ απλά φονιά. Τίποτα άλλο. Έναν τύπο που δεν αξίζει να ζει. Ούτε αυτός, ούτε ο άλλος, ούτε όποιος άλλος έχει εμπλακεί στο βιασμό και στη δολοφονία ενός κοριτσιού που απλά είπε «όχι».

  Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη από όσους τους χαλάω τη… μαγιονέζα του πολιτισμένου κόσμου τους αλλά για τέτοιες περιπτώσεις, όπως επίσης και της παιδοφιλίας και παιδεραστίας, όπως και για το εμπόριο ναρκωτικών, επιμένω ότι πρέπει να επανέλθει η θανατική ποινή. Όταν καταστρέφεις ζωές και σκορπάς θάνατο, η μόνη τιμωρία που μπορεί να μπει στο ζύγι για να αποδώσει δικαιοσύνη είναι ο θάνατος.

  Σε κάθε περίπτωση, όσα έγιναν από το πρωί στις φυλακές με τον φονιά της κοπέλας έχουν προκαλέσει συζητήσεις κι αντιδράσεις. Πολλές και μεγάλες. Το «Καλά του έκαναν» είναι η πρώτη αντίδραση. Το σοκ από το να βλέπεις κάποιον να τρώει κλωτσιές και μπουνιές είναι μια άλλη αντίδραση. Το «και ποιοι είναι αυτοί που θεωρούν ότι έτσι αποδίδουν δικαιοσύνη;» είναι μια τρίτη αντίδραση.

  Ο Μπαρούνης πάλι, που είναι ο ορισμός του ευαίσθητου, άνοιξε πιο πολύ την εικόνα. Και προβληματίστηκε για το πόσο ανεκτικοί γινόμαστε σιγά-σιγά στις συνθήκες ζούγκλας. Κι έχει δίκιο. Γιατί οι ίδιοι που «κλίκαραν» το ξύλο στο δολοφόνο, «κλίκαραν» χθες/προχθές το βίντεο με το δολοφονημένο κορίτσι που το βγάζουν από τη θάλασσα. Είναι, είμαστε, όλοι αυτοί που διψάμε για αίμα. Θηρία κανονικά. Αλλά αυτά είναι για τον… Μπαρούνη.

  Προσωπικά, το έγραψα από την αρχή, δεν ένιωσα τον παραμικρό οίκτο ούτε στο άκουσμα της είδησης, ούτε και μετά το βίντεο του ξυλοδαρμού του δολοφόνου. Ίσως γιατί ξέρω ότι αν όλα εξελιχθούν… φυσιολογικά, η όποια ποινή επιβληθεί σε αυτόν τον τύπο, δεν θα αποδώσει δικαιοσύνη. Και ναι, ανάμεσα στη «δικαιοσύνη» του ληστή και σε αυτή του Παρασκευόπουλου, πιστεύω ότι ο ληστής θα είναι πιο… δίκαιος. Ίσως όχι στα μάτια των «πολιτισμένων» αλλά εκείνων που δεν μπορούν να δεχτούν ότι δύο τύποι που βίασαν και σκότωσαν ένα κορίτσι με αυτόν τον τρόπο θα μπαινοβγαίνουν στη φυλακή, μέχρι να βγουν μια και καλή σε μερικά χρόνια.

  Από την εποχή του Δουρή, μέχρι σήμερα, οι φυλακισμένοι έχουν πάντα τον τρόπο να τιμωρούν, τους πραγματικά κακούς αυτής της πλάσης. Ίσως γιατί κι αυτοί ξέρουν πως είναι να τους χαϊδεύει το κεφάλι ο διάβολος. Ξέρουν όμως, επίσης, πως να σκοτώνεις ένα κορίτσι επειδή δεν υπέκυψε στις αρρωστημένες ορέξεις, δεν το θέλει ούτε ο διάβολος.

  πηγη

  0 0

  Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στον Δήμο Γρεβενών την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στην Πανελλήνια εκδήλωση του θεσμού BRAVO AWARDS 2018 που πραγματοποιήθηκε στο...
  Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων Ελλάδας της 14ης Πανελλήνιας Γιορτής Μανιταριού.

  Ο θεσμός Βραβείων Βιώσιμης Ανάπτυξης & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας Bravo Sustainability Awards, εντάσσεται στη Πρωτοβουλία Βιώσιμη Ελλάδα 2020 και στοχεύει στην ανάδειξη και επιβράβευση των καλύτερων πρακτικών που υλοποιούνται από Επιχειρήσεις, Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οργανισμούς της Κοινωνίας των Πολιτών. Πρόκειται για πρωτοβουλίες και προγράμματα που συμβάλλουν στην προώθηση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής και στη δημιουργία προτύπων υπεύθυνης συμπεριφοράς σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο στη χώρα μας.

  Με την πρωτοβουλία του αυτή ο Δήμος Γρεβενών, που εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Χρήστο Τριγώνη και τον Πρόεδρο της ΔΕΚΕΓ κ. Γιάννη Μίχο, διακρίθηκε για την επίτευξη του στόχου “Αξιοπρεπής Εργασία και Οικονομική Ανάπτυξη” που είναι ένας από τους συνολικά δεκαεπτά παγκόσμιους στόχους που έχουν τεθεί από τον ΟΗΕ στα πλαίσια της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

  Ο Δήμος Γρεβενών με την ιδιαίτερα σημαντική συμβολή του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Ελλάδας, ανέδειξε σε ιδιαίτερα ευρύ επίπεδο, την δυνατότητα αξιοποίησης των φυσικών πόρων με τη συνέργεια Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εθελοντών και τοπικών επιχειρήσεων – επαγγελματιών, ως καλή πρακτική που επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα στην ανάπτυξη, την οικονομία και την κοινωνική συνοχή με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον.


  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
  ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

  0 0

  Δύσκολες ώρες για την Μαίρη Λίντα. Η αγαπημένη τραγουδίστρια εδώ και δύο εβδομάδες έχει μεταφερθεί στο Γηροκομείο Αθηνών μετά από τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.


  Η κόρη της Εύα Θεοχάρη πήρε την απόφαση να τη βάλει στο ίδρυμα και μίλησε στην Espresso για την κατάσταση της μητέρας της και ανέφερε πως η υγεία της βελτιώνεται μέρα με την μέρα και πως παρακολουθείται από γιατρούς. «Όλα παίζονται μέρα με τη μέρα. 

  Η κατάσταση της υγείας της βελτιώνεται. Θα πρέπει να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο για να δούμε πώς θα μπορέσει να κινηθεί από εκεί και πέρα. Παρακολουθείται από γιατρούς και όλα θα πάνε καλά», ανέφερε η Εύα Θεοχάρη. «Πάει πολύ καλύτερα και προσπαθεί να είναι χαμογελαστή. Έχει μεγάλη δύναμη ψυχής», επισήμανε


  0 0

  Στο πλαίσιο υλοποίησης των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Γρεβενών Πίνδος σας προσκαλούμε την Κυριακή 16.12.2018 στις 18.00 στην αίθουσα του...
  Πολιτιστικού Συλλόγου Γρεβενών “Πίνδος”, Βενιζέλου 6 στα Γρεβενά, στην εκδήλωση με τίτλο “Χριστούγεννα στα Γρεβενά ... όπως παλιά”. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί στη μικρή σκηνή του συλλόγου μας το ομώνυμο θεατρικό από ερασιτέχνες ηθοποιούς του συλλόγου μας με τη συνεργασία των μικρών χορευτών. Η υπόθεση του θεατρικού πραγματεύεται μια Γρεβενιώτικη οικογένεια ή οποία περιμένει τα Χριστούγεννα και κάνει τις ανάλογες προετοιμασίες (καθαριότητα, στρώσιμο και στόλισμα του σπιτιού, παρασκευή εδεσμάτων όπως κουλούρες, γιαπράκια, λουκάνικα κλπ). Μέσα από την πλοκή του έργου οι σεναριογράφοι και οι ερμηνευτές του συλλόγου προσπαθούν να συνδέσουν το παρόν με το παρελθόν και να ταξιδέψουν με τη βοήθεια των μικρών παιδιών σε ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων στα Γρεβενά. Θα ακουστούν παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια όλου του δεωδεκαημέρου.

  Στόχος μας είναι να διασώσουμε και να διαδόσουμε τη γρεβενιώτικη παράδοση στα παιδιά μας έτσι ώστε τα Γρεβενά, τα ήθη και τα έθιμα μας να αποτελέσουν γι'αυτούς προορισμό στο μέλλον και σημείο αναφοράς του τόπου μας.

  Η είσοδος είναι ανοιχτή προς όλους.

  Σας περιμένουμε...

  Για τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γρεβενών

  0 0

  Προς κάθε συνάδελφο επιχειρηματία και μέλη καταστήματα.

  Λόγω των πολλών κρουσμάτων της μη σωστής ώρας στις ταμειακές μηχανές, κατά την ώρα έκδοσης απόδειξης, αποτελεί παράβαση για...

  φοροδιαφυγή με πρόστιμο 500 ευρώ. Χρήζει ιδιαίτερης προσοχής η ρύθμιση της ώρας να είναι ακριβής. Δεν δικαιολογείται η πραγματική απόδειξη να είναι πέραν των 5 λεπτών. Ευνόητο λοιπόν είναι να ζητηθεί από τον τεχνικό να γίνει διόρθωση της ώρας προς αποφυγή παράβασης.

  Με εκτίμηση
  Για το Δ.Σ. 
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
  Τσαπατσάρης Γρηγόρης

  0 0

  •Aquaman•

  Κάθε μέρα στις 19:00 και στις 22:00
  •Spider-man: Into the spider verse(με υπότιτλους)•
  Κάθε μέρα στις 19:00

  •Mortal Engines - Φονικές Μηχανές•
  Κάθε μέρα στις 21:30

  ☆Παιδικές προβολές☆
  Σάββατο-Κυριακή 15-16 Δεκεμβρίου

  •Spider-man: Μέσα στο Αραχνο-σύμπαν (Μεταγλωτισμένο)•
  Στις 16:30

  •Ραλφ εναντίον Ίντερνετ•
  Στις 16:30  0 0

  Μία εκπληκτική συνέντευξη έδωσε στο περιοδικό Des.kati news η Γεωργία Ζεμπιλιάδου, η οποία μίλησε για τη Δεσκάτη και τις προοπτικές ενός νέου στον τόπο του.

  Κυρία Ζεμπιλιάδου ζείτε μόνιμα στη Κοζάνη. Για ποιο λόγο πιστεύετε θα αποφάσιζε κάποιος να μετακομίσει από την Κοζάνη στη Δεσκάτη;

  Οι μικροί τόποι έχουν μια δική τους δυναμική. Μπορεί πολλές φορές να νομίζουμε ότι η απόστασή τους από μεγάλα αστικά κέντρα είναι ένα μειονέκτημα αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα. Με τις τεχνολογικές εξελίξεις σήμερα και με την κατάλληλη ηλεκτρονική δικτύωση με τον κόσμο μπορείς να εργάζεσαι σε κάθε γωνιά της γης και να ενημερώνεσαι παντού.

  Σημασία έχει να έχει κανείς ένα συγκεκριμένο όραμα, να ξέρει τι θέλει και πως μπορεί να πετύχει συγκεκριμένα πράγματα.

  Πάνω απ΄ όλα όμως, να έχει την θέληση να συνεισφέρει στον τόπο του, γιατί αυτή η συνεισφορά αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει και για τον ίδιο του τον τόπο, αλλά θα επιστρέψει και για τον ίδιο

  Άρα αν μου δινόταν η ευκαιρία να κατοικήσω σε ένα τόπο σαν την Δεσκάτη κατ αρχήν επειδή ξέρω ότι θα ξυπνούσα ποιο ήρεμη κάθε πρωί, το σίγουρο είναι ότι θα γινόμουν πολύ πιο δημιουργική με την έννοια ότι θα είχα αναγεννηθεί και θα μπορούσα να κάνω πολύ περισσότερα πράγματα από όσα κάνω σήμερα

  Φυσικά έχει μεγάλη σημασία να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε ο κόσμος που κατοικεί σήμερα στη Δεσκάτη να παραμείνει εδώ.

  Να του δώσουμε τη δυνατότητα να αναπτύξει τις δημιουργικές του ανησυχίες ώστε να μη φύγει ποτέ από τον τόπο του.

  Να παραμείνει και να αναπτυχθεί εδώ όπως τους αξίζει και όπως πρέπει.

  Είστε υποψήφια Περιφερειάρχης. Πολλές φορές οι απλοί άνθρωποι αναρωτιούνται. Είναι για την καρέκλα ή για την ουσία;

  Είναι δικαιολογημένο το ερώτημα των πολιτών γιατί έχουν δει θητείες Περιφερειαρχών να περνούν χωρίς να έχουν ακουμπήσει καν τα πραγματικά τους προβλήματα, ή βλέπουν κάποιους άλλους να βλέπουν την Περιφέρεια απλά σαν ένα σκαλί για την προσωπική τους πολιτική καριέρα.

  Προσωπικά έχω αφιερώσει πάνω από είκοσι χρόνια στον θεσμό της Περιφέρειας σαν υπάλληλος αρχικά, σαν στέλεχος μετά ως επικεφαλής της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ και σαν Ειδική Γραμματέας του ΕΣΠΑ.

  Είναι ένας θεσμός που θέλω να τον υπηρετήσω γιατί πιστεύω στη δυνατότητα που μπορεί να έχει για την Ανάπτυξη ενός τόπου.

  Αν ήθελα να είμαι περιφερειάρχης για την καρέκλα θα είχα επιλέξει ένα ποιο ασφαλές σχήμα όπου θα μπορούσα να ασκώ εξουσία και να παίρνω αποφάσεις,

  Δεν θα έτρεχα τέσσερα χρόνια, ως Περιφερειακή Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης, από τόπο σε τόπο για να είμαι κοντά στα προβλήματα και για να φέρνω με τις ερωτήσεις μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα προβλήματα των πολιτών στο επίκεντρο.

  Πρόσφατο παράδειγμα το πρόβλημα των κατοίκων των χωριών των ορεινών Γρεβενών που τους στερούσαν το δικαίωμα να κόβουν τα ξύλα τους μόνοι τους ή να τα προμηθεύονται φθηνά. Το φέραμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και οδεύει προς λύση.

  Η καρέκλα δεν με απασχόλησε ποτέ. Εκείνο το οποίο με απασχολεί είναι πώς μπορώ να γίνω πραγματικά χρήσιμη και ωφέλιμη σε όλους αυτούς τους ανθρώπους του τόπου μας, οι οποίοι αξίζουν σίγουρα μια καλύτερη τύχη την οποία δυστυχώς δεν είχαν μέχρι σήμερα επειδή πολύ απλά όλα αυτά τα οποία τους υποσχέθηκαν και τα οποία τους έταξαν κατά καιρούς ήταν απλώς κουβέντες στον αέρα.

  Επειδή εμένα με ενδιαφέρει η ουσία δεν θέλω να υποσχεθώ και να πω τίποτε περισσότερο από την πολύ δουλειά την οποία είμαι διατεθειμένη να επενδύσω έτσι ώστε με την εμπειρία που έχω πάνω στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και τις δυνατότητες που υπάρχουν να αντλήσουμε πόρους και να αρχίσουμε να λύνουμε από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο πρόβλημα και στο τέλος ο απολογισμός να είναι θετικός.

  Με μια τέτοια λογική νομίζω ότι θα κερδίσουμε όλοι.

  Αν υποθέσουμε ότι εκεί που τελειώνει η Δεσκάτη υπάρχει ένας νέος άνθρωπος ο οποίος κρατάει μια βαλίτσα γεμάτη με τα προσωπικά του αντικείμενα και ετοιμάζεται να φύγει. Τι θα μπορούσατε να πείτε για να τον μεταπείσετε;

  Θα μπορούσα να του πω ότι έχει όλα τα δίκια και δεν θα τον κατηγορήσει κανένας γιατί αποφασίζει να φύγει.

  Γιατί δυστυχώς όχι μόνο η Δεσκάτη, αλλά ολόκληρος ο Νομός Γρεβενών η Δυτική Μακεδονία και ολόκληρη η Ελλάδα, είναι αυτοί που ουσιαστικά διώχνουν τους νέους.


  Το ερώτημα είναι λοιπόν πώς θα μπορέσουμε να αναστρέψουμε αυτήν την κατάσταση και να κάνουμε τους ανθρώπους να μείνουν εδώ.

  Και οι νέοι επειδή ακριβώς πρόκειται για μια πολύ καλή γενιά η οποία έχει και μια μόρφωση που εμείς οι μεγαλύτεροι την ζηλεύουμε και την θαυμάζουμε δεν θέλουν πλέον ούτε λόγια ούτε υποσχέσεις. Θέλουν πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

  Εγώ λοιπόν θα τους πω, θα πω σε αυτόν τον νέο άνθρωπο ότι αξίζει να μείνει εδώ γιατί πολύ απλά είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε πάρα πολλά πράγματα και να διαμορφώσουμε τέτοιες συνθήκες ώστε πραγματικά να μπορεί να ξεδιπλώσει εδώ τα όνειρά του και να έχει την ζωή που θέλει και του αξίζει.

  Η Δεσκάτη πρέπει να γίνει ο τόπος της βιολογικής κτηνοτροφίας και των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων που θα μεταποιούνται στον τόπο τους και θα τα εμπορεύονται οι άνθρωποί του για να μένει το κέρδος στον τόπο και στους ίδιους.

  Θα παλέψουμε να διακινούνται εύκολα και γρήγορα προϊόντα και άνθρωποι αφού η σύνδεση με την Εγνατία και τα Γρεβενά με τον Ε65 που καθυστέρησε ανεπίτρεπτα μέχρι σήμερα, είναι η μεγάλη μας προτεραιότητα.

  Η Δεσκάτη θα είναι το αστικό κέντρο του Γεωπάρκου των Γρεβενών και της Κοζάνης που καλείται να στηρίξει ένα πρωτότυπο τουριστικό προϊον που θα πάρει σάρκα και οστά.

  Εδώ θα παλέψουμε για φθηνή θέρμανση με κάθε τρόπο συνδυαστικά με το Φυσικό Αέριο που είναι άμεση προτεραιότητα για όλη τη Δυτική Μακεδονία.

  Δεν θα το κάνουμε από τη μια στιγμή στην άλλη. Δεν υπάρχει κανένα μαγικό κουμπί το οποίο θα το πατήσουμε και θα πετύχουμε όλα αυτά τα οποία θέλει εκείνος και φυσικά θέλουμε και εμείς. Του υποσχόμαστε πάρα πολύ δουλειά και του υποσχόμαστε αυτά τα οποία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ανταποκρίνονται στα δικά του θέλω πάνω και πρώτα απ΄ όλα.

  Θα του ζητήσουμε λίγο παραπάνω υπομονή και θα του ζητήσουμε να ξέρει ότι τίποτε δεν κερδίζεται από την μια μέρα στην άλλη.

  Έτσι νομίζω ότι θα μπορέσουμε να τον πείσουμε και από την στιγμή που θα τον πείσουμε θα έχουμε πετύχει το πρώτο πολύτιμο στοίχημα.

  Στην συνέχεια μαζί θα πετύχουμε και τα υπόλοιπα


  πηγη

  0 0

  Σύμφωνα με πληροφορίες του kalpi19.gr, «κλειδωμένη» θεωρείται η υποψηφιότητα του γνωστού δικηγόρου Ανδρέα Πάτση στις λίστες της ΝΔ για την μονοεδρική περιφέρεια των Γρεβενών.

  Ο κ. Πάτσης, ο οποίος είχε επιλεγεί από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ως υπεύθυνο στον Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, αναπτύσσει ιδιαίτερη δυναμική στο νομό Γρεβενών, καθώς πραγματοποιεί συχνές επισκέψεις στην γενέτειρά του, όπου συναντά εκπροσώπους των φορέων της περιοχής αλλά και απλούς πολίτες, προκειμένου να ενημερώνεται δια ζώσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

  O ίδιος έχει δώσει ήδη ισχυρό πολιτικό στίγμα στον ευαίσθητο νομό της Μακεδονίας σε όλα τα επίπεδα, ενώ βρίσκεται σε διαρκή επαφή τόσο με τοπικούς κομματικούς παράγοντες όσο και με στελέχη της Πειραιώς, με τους έμπειρους της περιοχής να κάνουν λόγο για μια εξαιρετικά δυνατή υποψηφιότητα.

  0 0

  Με απόφαση του Δημάρχου Πρεσπών, Παναγιώτη Πασχαλίδη, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου θα...
  ξεκινήσουν τα μαθήματά τους σήμερα Παρασκευή 14.12.2018 μία ώρα αργότερα λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών.

  0 0

  Με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κ. Γιώργου Δασταμάνη, ανακοινώνεται ότι αύριο Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και...
  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους στις 9.00 π.μ., λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

  Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Γρεβενών και το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Γρεβενών , θα λειτουργήσουν κανονικά.

  Γραφείο Τύπου 
  Δημάρχου Γρεβενών

  0 0

  Αγαπητοί μου συμπατριώτες,
  Έχοντας πλήρη επίγνωση των ευθυνών που προτίθεμαι να αναλάβω και με την τεράστια εμπειρία που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι διαρκώς με τα κοινά, ανακοινώνω...
  σήμερα την απόφασή μου να διεκδικήσω το αξίωμα του Δημάρχου Γρεβενών μαζί με εκλεκτούς συμπολίτες μας που συμφώνησαν να προχωρήσουμε σε αυτήν την υψηλή πρωτοβουλία.

  Τα 38 χρόνια που είμαι ριζωμένος σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο τον οποίο γνωρίζω σπιθαμή προς σπιθαμή και που τον επισκέφτηκα σε κάθε του γωνιά, επικοινωνώντας διαρκώς με όλους τους Γρεβενιώτες συμπολίτες μας ακόμη και με τους ετεροδημότες μας απανταχού της γης, ξέρω με απόλυτο τρόπο την φυσιογνωμία, τις ιδιαιτερότητες και τις δυνατότητες που έχει ο αγαπημένος μας τόπος.
  Έχοντας δομήσει έναν χαρακτήρα που εργάζεται ακούραστα, ακούγοντας κάθε πρόταση, κάθε αγωνία και κάθε παράπονο και του τελευταίου συμπολίτη μας, παίρνω το δικαίωμα να αναλάβω και πάλι τις ευθύνες του τόπου μας μέσα από το αξίωμα του Δημάρχου.


  Η διαδρομή μου ως βουλευτής του Νομού μας έχει να επιδείξει εκατοντάδες έργα που άλλαξαν κυριολεκτικά την εικόνα του τόπου μας και ταυτόχρονα, στήριξα και προσπάθησα να λύσω τα προβλήματα για όλον τον κόσμο.


  Εκτιμώ πως έχω σε αυτήν την φάση της ζωής μου την σοφία, την εμπειρία, την επιστημονική γνώση, την πυγμή, το σχέδιο και τους υψηλούς στόχους που οι συγκυρίες απαιτούν και παράλληλα με τη δυναμική που με χαρακτηρίζει να επικοινωνώ επιτυχώς με υψηλά κέντρα αποφάσεων όπως η κυβέρνηση και οι Βρυξέλες, παίρνω έτσι το δικαίωμα να δηλώσω ότι μπορώ να οδηγήσω τα Γρεβενά σε μια νέα εποχή, όπου όλοι μαζί μπορούμε να αναστρέψουμε την καθοδική πορεία της τοπικής μας οικονομίας και να ξαναβρούμε τον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου.


  Μαζί με εκλεκτούς συμπολίτες μας για συνεργάτες θα προχωρήσουμε σε επαφές, συναντήσεις και συζητήσεις με την τοπική μας κοινωνία, καταθέτοντας προτάσεις που θα αξιοποιούν τον πλούτο και τις δυνατότητες της περιοχής μας.


  ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να πάμε και πάλι μπροστά.  Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
  Κυριάκος Ταταρίδης

  Αρχιτέκτων Μηχανικός
  Πρώην Βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών

  0 0

  Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί και δια μέσω του τύπου τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου...
  Πύργων κ. Ηλιάδη Αλέξανδρο, τους διδάσκοντες διδασκάλους αλλά κυρίως τους μικρούς μαθητές που εξέφρασαν την αγάπη τους στα παιδιά μας, μέσω της οικονομικής τους προσφοράς, αποδεικνύοντας ότι το μέλλον όλων μας είναι ελπιδοφόρο.

  Για το Δ.Σ.
                              Γενική Γραμματέας                           Πρόεδρος                                           Καραπιπέρη Ανθούλα                      Αντωναρίδης Στέλιος 

  0 0

  Στους 32 του Europa League ο Ολυμπιακός.
  Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 τη Μίλαν.

  ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!


  Ο Ολυμπιακός όχι μόνο έστειλε την Μίλαν... σπίτι της από τον Δεκέμβριο αλλά την υποχρέωσε να γνωρίσει τον αποκλεισμό από φάση ομίλων για πρώτη φορά μετά από 17 ολόκληρα χρόνια!

  Αρκετή τύχη θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός στην κλήρωση της Δευτέρας για να ξεφύγει από ισχυρό αντίπαλο. 

  Οι ερυθρόλευκοι, θα βρίσκονται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας και θα κληρωθούν με μία από τις:
  1. Βιγιαρεάλ (Ισπανία)
  2. Σεβίλλη (Ισπανία)
  3. Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)
  4. Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)
  5. Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)
  6. Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία)
  7. Τσέλσι (Αγγλία)
  8. Γκενκ (Βέλγιο)
  9. Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)
  10. Λεβερκούζεν (Γερμανία)
  11. Αρσεναλ (Αγγλία)
  12. Νάπολι (Ιταλία)
  13. Βαλένθια (Ισπανία)
  14. Ίντερ (Ιταλία)
  15. Μπενφίκα (Πορτογαλία)

  Οι λεγόμενοι “ισχυροί” έχουν το πλεονέκτημα πως θα δώσουν τον δεύτερο αγώνα στην έδρα τους για τη φάση των “32”, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στους ανίσχυρους ως 2ος στον όμιλό του και να δίνει το πρώτο ματς εντός έδρας.

  Τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των “32” θα λάβουν χώρα στις 14 Φεβρουαρίου (μεταξύ των οποίων και αυτό που θα δώσει ο Ολυμπιακός στο “Καραϊσκάκης”) ενώ οι ρεβάνς είναι προγραμματισμένες για μία εβδομάδα αργότερα, στις 21 Φεβρουαρίου.

  πηγη

  0 0

  Στις φυλακές Γρεβενών βρίσκονται πλέον, εδώ και μερικές ώρες, και οι δυο φερόμενοι ως δράστες της δολοφονίας της φοιτήτριας στη Ρόδο.

  Αρχικά στο Φελλί μεταφέρθηκε από...

  τον Αυλώνα (λόγω του περιστατικού ξυλοδαρμού του από συγκρατούμενους) ο 19χρονος Αλβανός και λίγο αργότερα έφτασε στις φυλακές και ο 21χρονος Έλληνας.

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, ο πρώτος μεταφέρθηκε, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, στο νοσοκομείο των Γρεβενών προκειμένου να υποβληθεί σε σειρά ιατρικών εξετάσεων, ώστε προληπτικά να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του ακριβώς την ημέρα εισαγωγής του στο σωφρονιστικό κατάστημα των Γρεβενών.

  Ο 19χρονος θα βρίσκεται για αρκετές εβδομάδες, τουλάχιστον, σε διαφορετικούς χώρους με τον 21χρονο Έλληνα, για ευνόητους λόγους, ενώ και οι δυο θα παραμείνουν αρχικά και σε απομόνωση από τους υπόλοιπους κρατούμενους των φυλακών στο Φελλί.

  Η διεύθυνση των φυλακών έχει λάβει αυστηρότατα μέτρα για την ασφάλειά τους αυτό το πρώτο χρονικό διάστημα της κράτησης και των δυο στο Φελλί, ειδικά μετά τα όσα συνέβησαν στον Αυλώνα και την έκταση που έχει λάβει το όλο θέμα.

  0 0

  Για την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις με βροχές κυρίως στα δυτικά, βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο με πιθανότητα τοπικών καταιγίδων τις πρώτες πρωινές ώρες στα...
  Δωδεκάνησα και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού.

  Τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν. Παγετός θα σημειωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

  Αναλυτικά ο καιρός:
  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 5 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 7 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 10 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Βόρεια Κρήτη τοπικά τους 22 βαθμούς), 10 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 18 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

  Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και στο Βόρειο Αιγαίο μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέτριους και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και βαθμιαία ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

  Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών από το μεσημέρι και αυξημένη υγρασία τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

  Νεφώσεις με παροδικές ασθενείς βροχές περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι 4-5 μποφόρ.

  0 0

  Μέσα στην ατυχία του η οποία έχει να κάνει με το γεγονός ότι πληρώνει μια από τις 6-7 υψηλότερες τιμές πετρελαίου θέρμανσης σε ολόκληρη την Ευρώπη –όταν μπορεί να...
  πληρώσει διότι από τα στατιστικά στοιχεία της κατανάλωσης προκύπτει κατακόρυφη πτώση- ο Έλληνας καταναλωτής στάθηκε και λίγο τυχερός.

  Με την αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, η μέση πανελλαδική τιμή και του πετρελαίου θέρμανσης υποχώρησε κατά τουλάχιστον 10 λεπτά ανά λίτρο –ή περίπου 10% στην τιμή λιανικής- με αποτέλεσμα να επανέλθει κοντά στα επίπεδα που έκλεισε η περυσινή σεζόν.

  Για την τιμή του 1,063 ευρώ ανά λίτρο, ο Έλληνας καταναλωτής προφανώς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος καθώς συμπεριλαμβάνεται στο club των χωρών με το ακριβότερο πετρέλαιο θέρμανσης στο οποίο ανήκουν επίσης η Δανία (1,324 ευρώ ανά λίτρο), η Ουγγαρία (1,237 ευρώ ανά λίτρο), η Ιταλία (1,25 ευρώ ανά λίτρο), η Πορτογαλία (1,161 ευρώ) και η Ολλανδία (1,078 ευρώ) όπως επίσης και η Σουηδία (με 1,15 ευρώ). Τουλάχιστον, δεν υπάρχει πλέον η μέση πανελλαδική τιμή του 1,17 που είχε διαμορφωθεί τον περασμένο Οκτώβριο.

  Το γεγονός ότι μέχρι τώρα η τιμή ήταν απαγορευτική, σε συνδυασμό με το ότι η κυβέρνηση δεν ξεκαθάριζε τι θα κάνει με το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης αλλά και τις σχετικά καλές καιρικές συνθήκες, συνέβαλαν στο να παραμείνουν οι πωλήσεις σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, χαμηλότερα ακόμη και από τα αντίστοιχα περυσινά.

  Οι έμποροι πετρελαιοειδών, προσβλέπουν τώρα σε μια αναθέρμανση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για τους ακόλουθους τέσσερις λόγους:

  1. Η διεθνής τιμή έχει υποχωρήσει αισθητά και –προς το παρόν τουλάχιστον- δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι σε αυτή την τάση. Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, η μέση τιμή ανερχόταν στα 1,052 ευρώ ανά λίτρο ενώ στην Αττική σε αρκετά πρατήρια έσπασε προς τα κάτω ακόμη και η τιμή του ενός ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο δελτίο στο οποίο αποτυπώθηκε η φετινή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ήταν αυτό της 19ης Οκτωβρίου και τότε η μέση πανελλαδική τιμή έφτασε στα 1,145 ευρώ. Ουσιαστικά, η τιμή των 1000 λίτρων έχει υποχωρήσει κατά περίπου 100 ευρώ.

  2. Η κυβέρνηση αποφασίζει μέσα στις επόμενες ώρες ή ημέρες να ξεκαθαρίσει επιτέλους τα σχέδιά της όσον αφορά στην επιδοματική πολιτική της θέρμανσης. Καταρχήν, μέχρι το τέλος του χρόνου θα διανεμηθεί ένα έκτακτο οικονομικό βοήθημα το οποίο θα δοθεί στους κατοίκους ορεινών περιοχών της χώρας. Η πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων θα γίνει αυτόματα ενώ δικαιούχοι θα είναι όσοι πληρούν τα γεωγραφικά κριτήρια που θα τεθούν (σ.σ αναμένεται να είναι δικαιούχοι οι κάτοικοι των περιοχών που ανήκουν στην λεγόμενη Α’ ζώνη) υπό την προϋπόθεση ότι πήραν και πέρυσι επίδομα πετρελαίου θέρμανσης κάτι που με τη σειρά του σημαίνει ότι είχαν αγοράσει «μαύρο χρυσό» από τον Οκτώβριο του 2017 μέχρι τον Απρίλιο του 2018 πληρώντας ταυτόχρονα τα εισοδηματικά κριτήρια.

  3. Οι τράπεζες έχουν μπει και φέτος στο παιχνίδι της τόνωσης της ζήτησης προσφέροντας τη δυνατότητα αγοράς πετρελαίου θέρμανσης ακόμη και σε 9 άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας. Έτσι, σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό αντιμετωπίζεται το εξαιρετικά κρίσιμο θέμα της έλλειψης ρευστότητας.

  4. Οι καιρικές συνθήκες έχουν αρχίσει να επιδεινώνονται καθώς μπαίνουμε στην καρδιά του χειμώνα. Έτσι, όσοι ανέβαλαν μέχρι τώρα την απόφαση για αγορά πετρελαίου, τώρα θα αρχίσουν να το σκέφτονται περισσότερο.

  πηγη

  0 0

  Νωρίτερα στη σύνταξη έως και επτά χρόνια μπορούν να βγουν από το επόμενο έτος ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες με μειωμένο κόστος εξαγοράς πλασματικών ετών.

  Από την 1η Ιανουαρίου 2019 μειώνεται το κόστος εξαγοράς πλασματικών ετών μετά τη μείωση του ασφαλίστρου για κύρια σύνταξη υπέρ ΕΦΚΑ από το 20% στο 13,33%.

  Πρόκειται για το κόστος εξαγοράς πλασματικών χρόνων ασφάλισης που αφορούν το στρατιωτικό, τις σπουδές ή την ανατροφή παιδιών και μπορούν να αναγνωριστούν από μη μισθωτούς (ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες).

  Ετσι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες μπορεί να οδηγηθούν έως και επτά χρόνια νωρίτερα στη σύνταξη, αν αξιοποιήσουν έξι κατηγορίες πλασματικών ετών ασφάλισης.

  Ειδικότερα, για αιτήσεις από 1/1/2019 και μετά, για κάθε μήνα πλασματικού χρόνου ασφάλισης που αναγνωρίζεται, το κόστος θα υπολογίζεται στο 13,33% (αντί του 20%) του μηνιαίου εισοδήματος του ασφαλισμένου κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης.

  Το μηνιαίο εισόδημα προκύπτει από το καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα συν τις εισφορές του προηγούμενου έτους. Το συνολικό ποσό της εξαγοράς καταβάλλεται σε τόσες μηνιαίες δόσεις όσοι είναι και οι μήνες που αναγνωρίζονται.

  Εναλλακτικά καταβάλλεται εφάπαξ μέσα σε τρεις μήνες από την κοινοποίηση της απόφασης αναγνώρισης, οπότε παρέχεται έκπτωση 2% για κάθε έτος εξαγοράς.

  Εξαγορά χρόνου που υπολείπεται του ενός έτους δεν τυγχάνει έκπτωσης. Για παράδειγμα:

  – Για εξαγορά 10 μηνών (π.χ. κενό χρονικό διάστημα) δεν προβλέπεται έκπτωση σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής.

  – Για εξαγορά 1 έτους και 6 μηνών (π.χ. σπουδών) παρέχεται έκπτωση 2% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής.

  – Για εξαγορά 3 ετών και 9 μηνών (π. χ. σπουδών) παρέχεται έκπτωση 6% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής.

  Σε περίπτωση θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος ή προσαύξησης του ποσού της σύνταξης, μπορεί να παρακρατείται κάθε μήνα από τη σύνταξη και μέχρι την εξόφληση του κόστους εξαγοράς ποσό ίσο με το 1/4 του ποσού της σύνταξης.

  Επισημαίνεται ότι πλασματικοί χρόνοι που αναγνωρίζονται με εξαγορά συνυπολογίζονται τόσο για την αύξηση της ανταποδοτικής σύνταξης, καθώς επηρεάζουν τα ποσοστά αναπλήρωσης αλλά και το ύψος των συντάξιμων αποδοχών, όσο και για τη διαμόρφωση της εθνικής (σε περίπτωση που αφορούν έτη ασφάλισης μεταξύ 15 και 20 ετών).

  Αντίθετα, πλασματικοί χρόνοι που αναγνωρίζονται χωρίς εξαγορά χρησιμοποιούνται μόνο για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος και λαμβάνονται υπόψη μόνο για τη διαμόρφωση της εθνικής σύνταξης (μεταξύ 15ετίας και 20ετίας).

  Σημειώνεται ότι για να μπορέσει κανείς να αναγνωρίσει πλασματικά έτη πρέπει να έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 3.600 ημέρες ή 12 έτη πραγματικής ή/και προαιρετικής ασφάλισης.

  Οι κατηγορίες πλασματικών χρόνων ασφάλισης, τους οποίους μπορούν να αξιοποιήσουν οι ασφαλισμένοι μη μισθωτοί, είναι:

  – Ο χρόνος στρατιωτικής υπηρεσίας.

  – Ο χρόνος γονικής άδειας ανατροφής παιδιών.

  – Για τα παιδιά μπορεί κατά περίπτωση να αναγνωριστεί: για ένα τέκνο, πλασματικός χρόνος ασφάλισης 300 ημερών ή 1 έτους, για δύο τέκνα, πλασματικός χρόνος ασφάλισης 900 ημερών ή 3 ετών, και τέλος από τρία τέκνα και άνω, πλασματικός χρόνος ασφάλισης 1.500 ημερών ή 5 ετών.

  – Ο χρόνος επιδότησης λόγω ασθένειας και μέχρι 300 ημέρες, καθώς και ο χρόνος επιδότησης λόγω τακτικής ανεργίας και μέχρι 300 ημέρες (χωρίς καταβολή εισφοράς και μόνο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, όχι για τον προσδιορισμό του ποσού της ανταποδοτικής σύνταξης).

  – Ο χρόνος σπουδών για την απόκτηση ενός μόνο πτυχίου ανώτερης ή ανώτατης σχολής της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή διπλώματος επαγγελματικής κατάρτισης μεταδευτεροβάθμιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης ή διπλώματος Σχολής Ξεναγών, καθώς και ο χρόνος σπουδών για την απόκτηση πτυχίου, μετά τη συμπλήρωση του 17ου έτους της ηλικίας, σε μέσες τεχνικές και επαγγελματικές σχολές ή σε μονάδες της δευτεροβάθμιας τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης από την έναρξη ισχύος του Ν. 576/1977 και μετά ή στο Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο, ο οποίος είναι ίσος με τον κατά τον χρόνο αποφοίτησης επίσημο χρόνο σπουδών της οικείας σχολής.

  – Ο χρόνος για τον οποίο δεν έχει χωρήσει ασφάλιση σε φορείς κύριας ή επικουρικής ασφάλισης, μετά την υπαγωγή, για πρώτη φορά, στην ασφάλιση οποιουδήποτε φορέα κύριας ή επικουρικής ασφάλισης και ο οποίος δεν μπορεί να είναι λιγότερος από έναν πλήρη ημερολογιακό μήνα σε κάθε περίπτωση κενού ασφάλισης μεταξύ περιόδων ασφάλισης.

  – Ο χρόνος που μεσολαβεί από την απόκτηση του πτυχίου μέχρι και την απόκτηση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος στους ασφαλισμένους στον Τομέα Σύνταξης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Εργων, την Ειδική Προσαύξηση και τον Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Eργων του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ).

  Ειδικά για τους αγρότες, οι οποίοι το 2018 καταβάλλουν το 18% επί του καθαρού φορολογητέου εισοδήματός τους συν τις εισφορές του προηγούμενου έτους, η νέα εισφορά κύριας ασφάλισης και κατά συνέπεια το κόστος της εξαγοράς πλασματικών ετών από την 1η Ιανουαρίου του 2019 θα υπολογίζεται επί 12%.

  Οσοι, δε, μη μισθωτοί έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους και δεν έχουν φορολογητέο εισόδημα ή ήταν μισθωτοί το προηγούμενο έτος, μπορούν να εξαγοράσουν χρόνο με βάση υπολογισμού τον κατώτατο μισθό. Ειδικά για τους αγρότες ο υπολογισμός γίνεται επί του 70% του κατώτατου μισθού, ήτοι επί των 410 ευρώ.

  Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι όσοι καταβάλλουν το ελάχιστο ασφάλιστρο των 117,2 ευρώ, καθώς δηλώνουν εισόδημα έως 586 ευρώ τον μήνα, δεν επηρεάζονται από τη μείωση στο κόστος εξαγοράς.

  ΠΗΓΗ

  0 0

  Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε στις 13/12/2018 ο Μπάμπης Χαλκιάς. Η κηδεία του έγινε στο Δελβινάκι Ιωαννίνων.

  Ο Ηπειρώτης παραδοσιακός κλαρινίστας Μπάμπης Χαλκιάς γιος του κορυφαίου κλαρινίστα Πέτρο Λούκα Χαλκιά που έφυγε πρόωρα από τη ζωή στα 52 του μόλις χρόνια χτυπημένος από την επάρατο, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

  Σε κλίμα βαρύ η οικογένεια του κορυφαίου μουσικού είχε στο πλευρό της συγγενείς φίλους, συνεργάτες του αλλά και όλους όσοι τον γνώριζαν μέσα από τη δουλειά του, αφού ο εκλιπών υπήρξε ένας από τους κορυφαίους της ηπειρώτικης και δημοτικής μουσικής παράδοσης.

  Λίγο πριν το τελευταίο αντίο λύγισαν και οι πιο δυνατοί όταν ο Σάββας Σιάτρας που εκφώνησε και τον επικήδειο μαζί με τον Αντώνη Κυρίτση υπό τον ήχο του κλαρίνου από συγγενή του εκλιπόντα αποχαιρέτησαν με ένα μοιρολόι τον Μπάμπη Χαλκιά ...


  0 0

  Πολλές φορές στο σχολείο τα παιδιά πιέζονται από τα κοροϊδευτικά σχόλια των συμμαθητών τους.

  Ένα ιδιότυπο bullying που πληγώνει τα παιδιά, που τα κάνει να υποφέρουν…


  Είναι αυτό που λέμε «λεκτικός εκφοβισμός»που περιλαμβάνει τη συστηματική χρησιμοποίηση υβριστικών εκφράσεων και χρησιμοποιεί σταθερά ένα άτομο ως στόχο πειραγμάτων, κάνοντάς το περίγελο.

  Στο σχολείο απ΄ όπου και η εικόνα – λυπάμαι που δεν γνωρίζω ποιο είναι για να το αναφέρω – το παιδί ρωτά με πόνο ψυχή το δάσκαλό του:

  -Είμαι γυαλαμπούκας Κύριε ή όχι για να ξέρω

  Και η απάντηση του δασκάλου αποστομωτική:

  -Είσαι μια όμορφη δεσποινιδούλα με γυαλιά!

  Τι πιο ωραία απάντηση…

  Ένα μεγάλο μπράβο στον άγνωστο συνάδελφο!

  (Υ.Γ.: Ο άγνωστος συνάδελφος του άρθρου είναι Αγγλικών και λέγεται Stratos Papamichail – Το πληροφορήθηκα λίγα λεπτά μετά την ανάρτηση του παρόντος κειμένου. Ευχαριστώ το Δημήτρη για την πληροφορία!)

  Ζ. Κ.


  0 0

  Έξι τόνοι χασίς και ένα κοντέινερ με 3 εκατομμύρια παραισθησιογόνα χάπια Captagon, που είναι γνωστό ως το ναρκωτικό των τζιχαντιστών έχουν βρεθεί στο...
  φορτηγό-πλοίο «NOKA» σημαίας Συρίας, που βρίσκεται στο λιμάνι του Ηρακλείου.

  Το Λιμενικό έδωσε στη δημοσιότητα και το «ρεσάλτο» της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών στο ύποπτο πλοίο.

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έλεγχος μέχρι αυτή την ώρα έχει γίνει σε 8 μόνο από τα 18 κοντέινερς του πλοίου, και είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τον εντοπισμό της μεγάλης ποσότητας των 5 τόνων χασίς, βρέθηκε στα ίδια κοντέινερς ποσότητα επιπλέον 1,5 τόνου.

  Όπως αναφέρει το cretalive.gr, εκτιμάται ότι θα πάρει μέρες για να ολοκληρωθούν οι έρευνες σε όλους τους χώρους, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι διώξεις που θα ασκηθούν στους υπευθύνους του πλοίου. Υπενθυμίζεται ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην μεταφορά των ναρκωτικών, ενώ αρνητικό εμφανίζεται και το ενδεκαμελές πλήρωμα, δέκα Σύροι και ένας Ινδός.

  Υπενθυμίζεται ότι μετά τον εντοπισμό των κρυπτών, ταξίδεψαν εσπευσμένα στο Ηράκλειο ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, ο Κλαδάρχης Ασφάλειας Ιωάννης Αργυρίου και ο προϊστάμενος της αρμόδιας Διεύθυνσης Ναρκωτικών κ. Ευαγγελίδης. Από αυτούς παραμένουν στο νησί οι δύο τελευταίου

  0 0

  Αυτή η βάφτιση θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη της δίχρονης νεοφώτιστης, που δεινοπάθησε στα χέρια του ιερέα που τελούσε το μυστήριο.


  Ο Ρώσος ιερέας άρπαξε το κοριτσάκι και το βούτηξε βίαια μέσα στην κολυμπήθρα πιέζοντας με δύναμη τρεις φορές το κεφάλι του μέσα στο νερό, ώστε να φύγει ο Σατανάς από μέσα του. Το παιδί έμεινε έντρομο και σοκαρισμένο ενώ κανείς από τους καλεσμένους δεν παρενέβη να τη βοηθήσει. Η βάφτιση, που πιο πολύ έμοιαζε με εξορκισμό. έγινε στα νοτιοδυτικά της Ρωσίας, ενώ ο ιερέας κλήθηκε να λογοδοτήσει στο πειθαρχικό συμβούλιο της Εκκλησίας και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του απαγορευθεί να τελεί βαφτίσεις.

  Οι γονείς δεν κατήγγειλαν τον ιερέα ούτε συμπλήρωσαν αίτημα παραπόνου εναντίον του. Μία ανήσυχη καλεσμένη είπε ότι ο ιερέας της ανέφερε ότι πρέπει να "σπάνε"τα παιδιά στις βαφτίσεις για να βγάζουν τον Σατανά από μέσα τους.