Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ BLOG ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ...ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ kostasdigos@yahoo.gr

older | 1 | .... | 1965 | 1966 | (Page 1967) | 1968 | 1969 | .... | 1988 | newer

  0 0

  Μπροστά σε μία σπουδαία ανακάλυψη βρέθηκαν οι αρχαιολόγοι οι οποίοι έφεραν στο φως ένα εντυπωσιακό μνημείο της χριστιανοσύνης, από την εποχή του...
  αυτοκράτορα Ηράκλειτου στην Κύπρο.

  Συγκεκριμένα η αρχαιολογική σκαπάνη αποκάλυψε σημαντικά τμήματα από νέους ψηφιδωτούς τάπητες - ανάμεσα στους οποίους μία επιγραφή με την ευχή ΚΕ ΒΟΗΘΙ ΤΟΙΣ ΤΟ ΩΝΟΜΑ ΣΟΥ ΦΩΒΟΥΜΕΝΟΙΣ (Κύριε βοήθει τοῖς τὸ ὄνομά σου φοβουμένοις -Κύριε βοήθα τους φοβουμένους το όνομα σου), καθώς και θωράκια ασβεστολιθικά, αλλά και μαρμάρινα από τις κιγκλίδες του Ιερού βήματος, εκ των οποίων ένα μαρμάρινο ακέραιο, στη θέση Καταλύματα των Πλακωτών, που βρίσκεται στη δυτική ακτή της Χερσονήσου του Ακρωτηρίου, στο έδαφος των Βρετανικών βάσεων.

  Η ανασκαφή εξελίσσεται από το 2007 στη νότια πτέρυγα ενός τεράστιου συγκροτήματος, η οποία, σύμφωνα με το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου, συμπεριλαμβάνει ένα σύμπλεγμα από δύο ναούς, συνολικού μήκους περίπου 100 μέτρων, εκατέρωθεν περίστυλου αιθρίου, με χώρους εγκατάστασης στα νότια και στα ανατολικά που ακόμη δεν έχουν διερευνηθεί.

  Ωστόσο, ένα δεύτερο αίθριο έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται στη βόρεια πλευρά του ανατολικού ναού. Ο πρώτος ναός, που ερευνήθηκε μεταξύ των ετών 2007-2010, ανήκει στον τύπο της τρίκλιτης βασιλικής με εγκάρσιο κλίτος, με πλάτος 36 μέτρα και μήκος 29μ., χωρίς την εξέχουσα προς δυσμάς αψίδα, που συναποτελεί τμήμα μίας κεντρικής υπερυψωμένης εξέδρας. Διασώζει, σε όλη την έκταση του εσωτερικού χώρου, ψηφιδωτό επιδαπέδιο διάκοσμο.

  Το οικοδόμημα παρουσιάζει μεγάλες ομοιότητες με το προσκύνημα του Αγίου Μηνά στην Αίγυπτο. Κατά την εφετινή ανασκαφή, η οποία είναι επικεντρωμένη στην αποκάλυψη του δεύτερου ναού, που βρίσκεται στα ανατολικά, ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του νοτίου και κεντρικού κλίτους, και τμήματος του βορείου, ενώ άρχισε ήδη να αποκαλύπτεται και η κεντρική εξέδρα του Ιερού Βήματος, ο άμβωνας, σε χαμηλότερη στάθμη, και μία τονισμένη Εισόδευση προκαθαγιασμένων Τιμίων Δώρων.

  Ο ναός αυτός ανήκει στον τύπο της ημιεγγεγραμμένης σταυρόσχημης βασιλικής με εξάστυλο πρόπυλο στα δυτικά και έχει συνολικό μήκος 46.47 μ. και πλάτος 20 μ. Επιβεβαιώνει έτσι αρχικές εκτιμήσεις για τον ρόλο του πρώτου ναού ως χώρου τέλεσης των σχετικών προεισοδικών ακολουθιών, και διασύνδεσης με τα αρχαία Λειτουργικά Τυπικά των Ιεροσολύμων και της Αλεξάνδρειας (αγίου Ιακώβου και αγίου Μάρκου κυρίως).

  Σημαντικότατη επίσης είναι η ψηλάφηση της παρουσίας του μεγάλου αυτοκράτορα Ηρακλείου (610-641), που είχε συνδεθεί πολλαπλά με το Νησί, αλλά και με τον πατριάρχη Ιωάννη προσωπικά, μέσα από μία προτομή του σε τραπεζοφόρο στον τύπο του Μεγάλου Αλεξάνδρου που βρέθηκε στον χώρο της ανασκαφής. Μνημειακός τόπος ταφής και λατρείας, κατά το πρότυπο του Αγ. Μηνά Αιγύπτου Η ιδιαιτερότητα του όλου συγκροτήματος, όπως γράφει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έγκειται στην αρχιτεκτονική του διάταξη, καθώς και ο διακοσμητικός του πλούτος, επιβεβαιώνουν, σύμφωνα με την αρχαιολόγο δρ. Ελένη Προκοπίου, ότι «πρόκειται για κορυφαίο μνημείο της χριστιανοσύνης, των χρόνων του αυτοκράτορα Ηρακλείου (αρχές 7ου αι.), στο οποίο αντανακλώνται ποικιλότροπα οι απόηχοι της ιστορίας των περσικών επιδρομών στις ανατολικές επαρχίες της αυτοκρατορίας, και της φιλοξενίας που ο προσφυγοποιημένος κλήρος και λαός έτυχε από τον Αμαθούσιο Ποιμενάρχη του θρόνου της Αλεξανδρείας, Ιωάννη Ελεήμονα, κατά την αναγκαστική του επιστροφή στην Κύπρο γύρω στο 616-617 και πριν από την κοίμησή του στις 11 Νοεμβρίου του 619».

  Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, τέως καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «πρόκειται για ένα μνημειακό μαρτύριο, τόπο ταφής και λατρείας ιερών προσώπων, κατά το πρότυπο του Αγ. Μηνά Αιγύπτου, προσφιλούς ασφαλώς προσκυνήματος του Κύπριου πατριάρχη. Σύμφωνα με τον καθηγητή, «η ανασκαφή αποδεικνύει πολλά σημαντικά γεγονότα: τις στενές σχέσεις με την Αίγυπτο, την εύνοια του αυτοκρατορικού θρόνου της Κωνσταντινούπολης προς τη Μεγαλόνησο, την πολλαπλή σημασία ενός πεφωτισμένου ιεράρχη, που πασχίζει να σώσει το ποίμνιό του από τους Πέρσες, τα λατρευτικά ζητήματα της εποχής αυτής, την ακμαία πολιτιστική κατάσταση της Κύπρου στο πρώιμο Βυζάντιο, την τοπογραφία της ευρύτερης περιοχής κλπ». Όταν αποπερατωθεί η ανασκαφή και γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης, «θα αποτελέσει επιφανές μνημείο της Κύπρου!» επεσήμανε.

  Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  0 0

  Ψηφίστηκε (κατά πλειοψηφία) ο προϋπολογισμός έτους 2019 του Δήμου Γρεβενών , στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

  Ο Δήμαρχος Γρεβενών αναφέρθηκε στο νοικοκύρεμα που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στο Δήμο Γρεβενών. 


  Επίσης αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της αποπληρωμής των παλιών οφειλών και στην υλοποίηση νέων έργων. Για νέα έργα από πιστώσεις ΣΑΤΑ για το 2019 θα διατεθούν 784.730 ευρώ σχεδόν όλη η νέα χρηματοδότηση ΣΑΤΑ . Έμφαση θα δοθεί στις συντηρήσεις του οδικού δικτύου , των κοινόχρηστων χώρων καθώς και των δημοτικών κτιρίων. 


  Παράλληλα οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής απέδωσαν καρπούς και σε συνεργασία και με άλλους φορείς έχουν έρθει στα ταμεία του Δήμου τα παρακάτω ποσά ύψους 3.000.0000 ευρώ περίπου.


  Αναλυτικά:
  Φιλόδημος: 350.000 προμήθεια μηχανημάτων έργου
  Φιλόδημος: 105.400 ( επισκευή αυλείων χώρων)
  Φιλόδημος: 203.000 (παιδικές χαρές)
  Συντήρηση Δημοτικού Οδικού Δικτύου: 210.000
  Κατασκευή δρόμου από Μικρό Σειρήνι έως Αγ. Γεώργιο (μέσω Ελευθέρου): 1.100.000
  Συντήρηση αγροτικού οδικού δικτύου: 400.000
  Θεομηνίες :330.000
  Πράσινο ταμείο ΣΒΑΚ: 35.000
  Πράσινο ταμείο παιδικές χαρές: 130.640
  Βελτίωση αγροτικών δρόμων Φελλίου: 240.000 ευρώ
  Περιθώρια βελτίωσης πάντα θα υπάρχουν και η προσπάθεια συνεχίζεται!!!!!

  0 0

  Η απιστία, η άμβλωση, το μαχαίρι και μια ιστορία με επίλογο «καμπάνα» τεσσάρων ετών…

  Μία όχι και τόσο συνηθισμένη περίπτωση ληστείας, κλήθηκε να δικάσει το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018.

  Ο ληστής, κάτοικος Καμένων Βούρλων, πραγματοποίησε μια ληστεία – παρωδία που παραπέμπει μάλλον σε σενάριο ταινίας κωμωδίας, παρά δράσης!

  Όλα έγιναν τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν ο κατηγορούμενος πραγματοποίησε ληστεία σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στα Καμένα Βούρλα. Εισέβαλε μάλιστα με μαχαίρι, απειλώντας την ιδιοκτήτρια και αφαιρώντας φάκελο που περιείχε 5.000 ευρώ.

  Ως εδώ όλα παραπέμπουν σε μια κανονική ληστεία, υπάρχουν όμως και οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά…

  Πρώτο και βασικό ότι ο ληστής επέλεξε αυτοσχέδια μάσκα που δεν έκρυβε το πρόσωπό του και αναγνωρίσθηκε αμέσως από την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος. Η τελευταία μάλιστα τυγχάνει να είναι και γειτόνισσα αφού ο δράστης διέμενε στην ίδια πολυκατοικία!

  Και έχει και συνέχεια καθώς η δικαιολογία για να αρπάξει τα χρήματα ήταν η ανάγκη που είχε για να κάνει άμβλωση η γυναίκα με την οποία είχε σχέση και ήταν παντρεμένη!!! Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν άμεσα, βρήκαν τα 4.500 από τα 5.000 ευρώ καθώς όπως είπε τα υπόλοιπα τα χάλασε για να μπορέσει η «παντρεμένη» να κάνει την άμβλωση.

  Φυσικά και το Δικαστήριο είδε τη σοβαρή πλευρά της υπόθεσης που αφορούσε ληστεία με μαχαίρι, για την οποία επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών, ενώ για την οπλοκατοχή άλλους 5 μήνες. Το θετικό για τον κατηγορούμενο είναι ότι έχει 3ετη αναστολή, προκειμένου να σκεφτεί τι έκανε και να μην το επαναλάβει.

  πηγη

  0 0

  Τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς σμήνους από ψαρόνια, με φόντο τη σελήνη της χειμερινής ισημερίας κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός, στον ουρανό του Ναυπλίου.

  Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, στις 00:23 ώρα Ελλάδας του Σαββάτου 22 Δεκεμβρίου, ο Ήλιος θα βρίσκεται στο χειμερινό ηλιοστάσιο και έτσι θα ξεκινήσει και τυπικά (αστρονομικά) ο φετινός χειμώνας στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η Ελλάδα.

  Το βράδυ του ηλιοστασίου και τα αμέσως επόμενα θα είναι και τα μεγαλύτερα του έτους σε διάρκεια. Αντίστροφα, στο νότιο ημισφαίριο θα αρχίσει το καλοκαίρι, με τη διάρκεια της μέρας στο αποκορύφωμά της.  ΠΗΓΗ

  0 0

  Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

  Γενικά αίθριος είναι σήμερα ο καιρός σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ και μόνο στα δυτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις.

  Οι άνεμοι πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

  Η ορατότητα είναι τοπικά περιορισμένη με ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά.

  Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική.Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 5 έως 17 βαθμούς κελσίου.

  Λίγες νεφώσεις στην Θεσσαλονίκημε την ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη με ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 1 και 11 βαθμούς κελσίου.

  Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

  Μακεδονία, Θράκη

  Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στη Θράκη τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.

  Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

  Θερμοκρασία: από 00 έως 11 βαθμούς κελσίου.

  Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
  Τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

  Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

  Θερμοκρασία: από 5 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

  Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
  Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές ώρες.

  Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4. Στα νότια έως 5 και το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ.

  Θερμοκρασία: από 5 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

  Κυκλάδες, Κρήτη
  Γενικά αίθριος.

  Άνεμοι: δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

  Θερμοκρασία: από 8 έως 19 βαθμούς κελσίου.

  Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
  Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια τις πρωινές ώρες.

  Άνεμοι: στα βόρεια νοτιοδυτικοί ασθενείς και βαθμιαία 4 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

  Θερμοκρασία: από 9 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

  Ζάκυνθος
  Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

  Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ.

  Θερμοκρασία: από 13 έως 17 βαθμούς κελσίου.

  Πηγή

  0 0

  Η βορειότερη τράπεζα του κόσμου, στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, στον Αρκτικό Ωκεανό, μπήκε σήμερα 21 Δεκεμβρίου στο στόχαστρο ενός…
  ληστή ο οποίος συνελήφθη πολύ γρήγορα, αφού μάλλον δεν είχε υπολογίσει πως δεν υπήρχε τρόπος διαφυγής από το αραιοκατοικημένο, παγωμένο νησί, ούτε είχε κάπου να κρυφτεί.

  Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που διαπράττεται ένοπλη ληστεία στο αρχιπέλαγος αυτό, στον Βόρειο Πόλο – μια ληστεία που ήταν προφανώς εξ αρχής καταδικασμένη να αποτύχει.

  «Είχαμε μια ένοπλη ληστεία περίπου στις 10:40 το πρωί. Ένας ένοπλος άρπαξε ένα χρηματικό ποσό. Συνελήφθη πολύ γρήγορα» στο κέντρο της πόλης Λονγκγέαρμπγεν, της πρωτεύουσας του νησιού Σπιτσβέργη, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνήτη.

  Οι αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του δράστη, ούτε το ποσό που κατάφερε να πάρει από την τράπεζα. Τα χρήματα βρέθηκαν επάνω του.
  Στη συνέχεια, η αστυνομία διευκρίνισε ότι επρόκειτο για κάποιον ξένο που επισκεπτόταν το αρχιπέλαγος. Έχει μεταφερθεί στο Τρόμσε, στην ηπειρωτική Νορβηγία, προκειμένου να ανακριθεί και να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

  Οι πιθανότητες επιτυχίας του επίδοξου «Μπουτς Κάσιντι της Αρκτικής» ήταν ουσιαστικά μηδενικές: στο Λονγκγέαρμπγεν των 2.000 κατοίκων όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και το αεροδρόμιο είναι η μοναδική «πύλη εξόδου» που έχουν. Συνολικά στο αρχιπέλαγος ζουν 3.000 άνθρωποι και άλλες τόσες πολικές αρκούδες. Αυτήν την περίοδο του έτους, ο ήλιος δεν ανατέλλει ποτέ στα νησιά και η θερμοκρασία πέφτει μέχρι και στους -20 βαθμούς Κελσίου.

  Η παταγώδης αποτυχία του ληστή προκάλεσε πολλά ειρωνικά σχόλια στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης: «Η πιο απερίσκεπτη ληστεία στην ιστορία της Νορβηγίας» έγραψε ένας χρήστης στο Twitter ενώ ένας άλλος σχολίασε ότι «μάλλον ξέχασε να σχεδιάσει τον τρόπο διαφυγής του».  Πηγή

  0 0

  Τα λόγια είναι περιττά. Ένας τεράστιος καλλιτέχνης, μια ιδιαίτερη φωνή, ένα αγαπητό παιδί, που έφυγε τόσο άδικα και ξαφνικά

  Λίγα λόγια από τους στίχους του νέου του τραγουδιού θα χρησιμοποιήσω:

  «Αχ και να ‘ξερα που να ‘σαι
  Σε ποια αγκαλιά κοιμάσαι
  Που γυρνάς κι αν φοβάσαι»

  Ακούστε το:

  0 0

  Μακάρι στην ηλικία τους να έχουμε τέτοια ενέργεια!

  Η ρήση «να ‘σαν τα νιάτα δυο φορές», φαίνεται πως δεν…

  ακουμπάει το συγκεκριμένο ζευγάρι. Παρότι τα χρόνια έχουν περάσει, τόσο η συμπαθέστατη κυρία όσο και ο «παθιασμένος» ηλικιωμένος κύριος, αποδεικνύουν πως αν το… λέει η καρδούλα σου κάνεις τα πάντα.

  Όπως για παράδειγμα το να χορεύεις τόσο τρελά και παθιασμένα που να γίνεις… viral σε όλο το ίντερνετ και να τρελαίνεις κόσμο!

  Δείτε το βίντεο...

  Funtime.gr

  0 0

  Όλα έγιναν την Τετάρτη το βράδυ στη Λάρισα, όταν αστυνομικός προσποιούμενος τον πελάτη έκλεισε ροζ ραντεβού με την 27χρονη έναντι 500 ευρώ

  Αν και αυτή την ώρα που γράφουμε το ρεπορτάζ η 27χρονη αφέθηκε ελεύθερη αφού πέρασε δυο βράδια στο κρατητήριο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ο Εισαγγελέας έχει σχηματίσει δικογραφία για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων προσώπων και έχει οριστεί δικάσιμος. Μαζί με την 27χρονη, συνελήφθη και μια 44χρονη σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της μαστροπείας.

  Το χρονικό της σύλληψης

  Αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας κλείνει ροζ ραντεβού μέσω της 44χρονης για την 27χρονη έναντι του ποσού των 500 ευρώ. Η συνάντηση είχε καθοριστεί σε συγκεκριμένο σημείο της Λάρισας. Ο αστυνομικός, προσποιούμενος τον πελάτη, πήγε στον προκαθορισμένο χώρο συνάντησης, όπου πράγματι εμφανίστηκε η 27χρονη που δηλώνει μοντέλο, συμμετείχε πρόσφατα σε reality του Ant1 και έχει σπουδάσει γεωπόνος. Μαζί της ήταν και η 44χρονη που έκανε την «επαφή». Ο αστυνομικός δίνει το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό και κατόπιν δηλώνει την ιδιότητά του. Άντρες της Ασφάλειας ακινητοποίησαν τις δυο γυναίκες και τις συνέλαβαν.

  Μετά την καταβολή του χρηματικού ποσού, το οποίο ήταν προσημειωμένο, ακινητοποιήθηκαν οι δύο δράστιδες.

  Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Αστυνομία την Τετάρτη το βράδυ συνελήφθη στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, μια 44χρονη, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της μαστροπείας. Οι άντρες κατέσχεσαν το ποσό καθώς και το κινητό τηλέφωνο της 44χρονης προαγωγού που σύμφωνα με πηγές έχει μεγάλη ατζέντα από επιχειρηματίες και όχι μόνο…

  Ποια είναι η 27χρονη;

  Η 27χρονη Α.Π. (το χαιδευτικό της ξεκινάει από Ν.) είναι Θεσσαλονικιά έχει σπουδάσει γεωπόνος. Έχει ύψος 1.83μ. και ομολογουμένως είναι μια όμορφη γυναίκα. Την ομορφιά της την έχει ενισχύσει με αισθητικές παρεμβάσεις που την κάνουν ακόμα πιο εντυπωσιακή.


  Στα προσωπικά της προφίλ στο instagram και το facebook αρέσκεται να ανεβάζει προκλητικές φωτογραφίες που δεν αφήνουν και πολλά στη φαντασία των αντρών (ενίοτε και γυναικών). Κάποιοι αντιδρούν όπως χαρακτηριστικά η συγκεκριμένη που έβαλε πρόσφατα το πιο κάτω σχόλιο:  Το 2014 αναδείχθηκε νικήτρια για πρώτη φορά σε καλλιστεία της Β. Ελλάδας, ενώ το 2016 αναδείχθηκε τρίτη σε άλλο διαγωνισμό ομορφιάς που έγινε στην Αθήνς. Την περασμένη άνοιξη συμμετείχε σε ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα reality show της ελληνικής τηλεόρασης που παρουσίασε ο Ant1. Κατάφερε από την πρώτη στιγμή να προκαλέσει με την εμφάνισή της. Μετά το reality οι «μετοχές» της ανέβηκαν στην εγχώρια showbiz και άρπαξε την ευκαιρία να κάνει την καλή βγάζοντας εύκολα χρήματα, αφού το κασέ της λόγω της εμφάνισής της στην τηλεόραση ανέβηκε κατακόρυφα. Οι γνωρίζοντες ξέρουν ότι οι συνοδοί πολυτελείας που είναι «ανώνυμες» μετά βίας ξεπερνούν τα 250 ευρώ για κάθε συνάντηση. «Γάτα» όμως αποδείχθηκε και η 44χρονη που έκανε το «μανατζάρισμα» της, ενώ γίνονται έρευνες για το αν έχει ξαναπασχολήσει τις Αρχές ως μαστροπός.

  Την ημέρα της σύλληψης και πριν το ραντεβού, η 27χρονη ντύθηκε Αϊβασιλίτσα και ανέβασε αυτή τη φωτό στον προσωπικό της λογαριασμό:


  Δείτε φωτογραφίες της από παλαιότερες δημοσιεύσεις:

  0 0

  Προσοχή, οι εικόνες είναι σκληρές.

  Ο 27χρονος επαγγελματίας παλαιστής πρέπει να θεωρεί τυχερό τον εαυτό του που ζει μετά τη σοκαριστική πτώση κατά τη διάρκεια αγώνα του.

  Ο Σον Φοίνιξ υπολόγισε λάθος και τελικά «προσγειώθηκε» στο τσιμέντο με αποτέλεσμα να μείνει ακίνητος και να χρειαστεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ο Φοίνιξ υπέστη κάταγμα στο κρανίο και εγκεφαλική αιμορραγία και τρεις μήνες μετά το ατύχημά του συνεχίζει να υποβάλλεται σε φυσικοθεραπείες προκειμένου να επανέλθει από τους σοβαρούς τραυματισμούς.

  0 0

  Την περίοδο των Χριστουγέννων, και καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτινών ημερών, οι ευχές παίρνουν και δίνουν, σε μία προσπάθεια να «ραντίσουμε» με ελπίδα και αισιοδοξία το αύριο και να γεμίσουμε με...
  δύναμη για να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες που το παιχνίδι της ζωής επιβάλλει. Δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο από εξωτερικεύσεις μύχιων σκέψεων, που φανερώνουν τον ψυχισμό, τη διάθεση και τις προθέσεις των ανθρώπων που τις διατυπώνουν.

  Εκτός όμως από τις συνηθισμένες -και ανιαρές, θα μπορούσαμε να πούμε- ευχές, κάθε χρόνο άνθρωποι από την Κρήτη συνθέτουν μαντινάδες επίκαιρες, για να ευχηθούν τα καθιερωμένα «χρόνια πολλά» στους συγγενείς και τους φίλους τους, και να σατιρίσουν την υφιστάμενη κατάσταση, χρησιμοποιώντας πάντοτε εύστοχες λέξεις. Και ο τρόπος που το κάνουν είναι πρωτότυπος και ιδιαίτερος…

  Οι μαντινάδες διαφέρουν η μία από την άλλη, γεγονός που τις καθιστά μοναδικές, και εκφράζουν την ποικιλόμορφη και πολυδιάστατη ανθρώπινη προσωπικότητα, μέσα από ειλικρινή λόγια βγαλμένα από την ψυχή. 


  Γι’ αυτό τον λόγο βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε δεκαπέντε ξεχωριστές χριστουγεννιάτικες κρητικές μαντινάδες, για να έχετε μια ποικιλία στη φετινή διατύπωση των ευχών σας και να εντυπωσιάσετε τον περίγυρό σας.

  1. Με του Χριστού τη γέννηση και την αρχή του Χρόνου, εύχομαι υγεία και χαρά και τέλος κάθε πόνου!

  2. Δέντρο χριστουγεννιάτικο θα κάμω την καρδιά μου, χίλια δωράκια σ’ αγαπώ θα δέσω στα κλαδιά μου.

  3. Αντί για δέντρο εστόλισα οφέτος το ψυγείο, με χίλιους δυο λογαριασμούς και εικόνες των Αγίω.

  4. Γεννήθηκες Θεάνθρωπε με ταπεινοφροσύνη, δώσε αν θες λίγη χαρά φέτος στη ρωμιοσύνη.

  5. Οι άγιες μέρες να σκορπούν χαρά στο σπιτικό σας, βάλσαμο να ‘ναι στο κακό κι άγγελος στο πλευρό σας.

  6. Τ’ αστέρι από τη Βηθλεέμ τον δρόμο να φωτίζει, χαρά, υγεία, προκοπή σε όλους να χαρίζει.

  7. Τσι πιο καλύτερες ευχές από καρδιάς σας στέλνω, να φέρει φως στη σκοτεινιά τ’ άστρο τω Χριστουγέννω.

  8. Με του Χριστού τη γέννηση, Θεέ μου να δώσεις πάλι, στον κόσμο ένα χαμόγελο στα χείλη να προβάλει.

  9. Πάντα να δίδει σου ο Θεός χαρά και ευτυχία, μέρες που ‘ναι Χριστούγεννα να βρίσκουν σε με υγεία.

  10. Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά χίλιες ευχές χαρίζω, σε φίλους που τους αγαπώ και τους υπολογίζω.

  11. Χριστούγεννα κι η σκέψη μου στην πόρτα σου ‘ναι πάλι, πρόσεξε μόνο μην τζη πεις φύγε μας τα ‘παν κι άλλοι.

  12. Ελπίδα, γέλιο και χαρά, αγάπη κι ευτυχία, να φέρει η γέννα του Χριστού μα προπαντός υγεία.

  13. Άλλοι γλεντούν και πίνουνε με φώτα και στολίδια, κι άλλοι πεινούν και ψάχνουνε να φάνε απ’ τα σκουπίδια.

  14. Ωσάν τη λάμψη τ’ αστεριού, της γέννησης το βράδυ, να ‘ναι η ζωή σου φωτεινή, χωρίς σταλιά σκοτάδι.

  15. Απ’ την καρδιά μου μια ευχή σου στέλνω με τη σκέψη, του Θεανθρώπου η γέννηση ό,τι ποθείς να πέμψει.


  Διαβάστε περισσότερες χριστουγεννιάτικες μαντινάδες ΕΔΩκι ΕΔΩ

  πηγη

  0 0

  Ο ήλιος ανατέλλει….
  Το χωριουδάκι μας από τον πρωί περιμένει τους μικρούς και μεγάλους φίλούς του.


  Ώρα 12:00
  Ελατέ στο σπίτιτου Παπαστρούμφ,...
  (Σπιτάκι Νο 6) για κουκλοθέατρο !! Με την βοήθεια του παιδικού σταθμού «Χιονάτη»!


  Ώρα 12:30Ανάμεσα στον σπίτι του Παπαστρούμφ και της Στρουμφίτας μαζεύονται τα παιδάκια και οι γονείς, γίνονται μία μεγάλη παρέα και παίζουν όλοι μαζί διασκεδαστικά παιχνίδια σε όλο το χωριό.

  Ώρα 12:40Ο Λιχούδης ετοιμάζει (Σπιτάκι Νο4) χριστουγεννιάτικα γλύκα, ζεστούς λουκουμάδες  και θέλει την βοήθεια σας. Θα έρθετε;

  Ώρα 13:15  Η Νατάσα Παρασκευαϊδου και το  GlowSpa& More  έρχεται στοσπιτάκι της  στρουμφίτας  (Νο 7)  για να βάψει όλα τα παιδάκια!!!


  Ώρα 13:30 Το χωρίο μας επισκέπτεται ο  Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γρεβενών «Πίνδος» 

  Μικροί και μεγάλοι, φίλοι και μέλη του συλλόγου μας θα έχουν τη χαρά να ζυμώσουν και να ψήσουν παραδοσιακές κουλούρες στα σπιτάκια μπροστά από το αρτοποιείο του Ζέρβα Παναγιώτη.

  Η όλη δράση θα ξεκινήσει από το χώρο του συλλόγου μας όπου θα ξεκινήσουμε όλοι μαζί τραγουδώντας παραδοσιακά κάλαντα στους δρόμους και στη συνέχεια θα καταλήξουμε στο υπαίθριο εργαστήρι – παραδοσιακή γωνιά όπου οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη χαρά να φτιάξουν ο καθένας τη δική του παραδοσιακή κουλούρα και να μυηθεί στην τέχνη της. Για το ψήσιμο συνεργάζεται μαζί μας με μεγάλη χαρά το Αρτοποιείο Παναγιώτη Ζέρβα.

  Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη χαρά να γευθούν παραδοσιακές κουλούρες και να ανασύρουν από τη μνήμη τους Γρεβενιώτικα Χριστούνεννα!

  Όση ώρα οι κουλούρες θα βρίσκονται στο φούρνο μικροί και μεγάλοι θα συμμετάσχουν με παραδοσιακά παιχνίδια, χορό και τραγούδι στη μικρή πλατεία δίνοντας έτσι ένα παραδοσιακό ηχόχρωμα στη γιορτή.

  Ως σύλλογος επιλέγουμε και επιμένουμε στη διαφύλαξη και διάδοση της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τα ήθη και τα έθιμα μας.

  “Κόλιαντα μπάμουμ κόλιαντα κι εμένα μπάμπουμ κλούρα”

  Ώρα 13:15Ο Σπιρτούλης στο σπιτάκι το Νο 5 συνέχεια κάτι νέο κατασκευάζει και περιμένει όλα τα παιδάκια να τον βοηθήσουν.

  Ώρα 14:00  Όλοι στο σπίτι του του Παπαστρούμφ , (Σπιτάκι Νο 6) για παραμυθάκια.

  Ώρα 15:00 Ανάμεσα στον σπίτι του Παπαστρούμφ και της Στρουμφίτας μαζεύονται τα παιδάκια και οι γονείς, γίνονται μία μεγάλη παρέα και παίζουν όλοι μαζί διασκεδαστικά παιχνίδια σε όλο το χωριό.

  Υ.Γ.  Οι μέρες για το ερχομό του Άγιου Βασίλη πλησιάζουν. Μη ξεχάσετε να του στείλετε το γράμμα σας. Θα σας περιμένουν οι βοηθοί του από το  Κέντρο Πρόληψης «Ορίζοντες» που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωρίο (μπροστά στο Δημαρχείο – σπιτάκι Νο 12) σε μία γειτονία που μαγικά θα σας μεταφέρει στην εποχή των παγετώνων.

  Στην ίδια γειτονία ο Σύλλογος Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Γρεβενών «Ελπίδα» σας περιμένει στο φιλανθρωπικό Bazaarτου για να στείλετε την αγάπη σας στου συνανθρώπους μας που την έχουν ανάγκη.

  Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τους λουκουμάδες, τα ζεστά ροφήματα  , το χαλβά και τα λουκούμια της περιοχής,  καθώς και το CornDog (σπιτάκι Νο9) που θα σας μείνουν αξέχαστα.

  Μία ακόμη μαγική μέρα ολοκληρώθηκε.


  Για να πάρουν μέρος οι μικροί μας φίλοι σε κάποιες δραστηριότητες υπάρχει ένα μικρό αντίτιμο της τάξης των 0,50 €για την τήρηση της προτεραιότητας και την μερική κάλυψη βασικών λειτουργικών εξόδων.


  Με εκτίμηση

  το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών

  0 0

  Τη Δευτέρα, 24/12/18 ο Βουλευτής Χρήστος Μπγιάλας θα ανταλλάξει ευχές με φίλους μικρούς και μεγάλους για τη γέννηση του Θεανθρώπου και την ονομαστική του γιορτή στο...
  γραφείο του (παλιά Νομαρχία/Κ.Ταλιαδούρη 16, 1ος όροφος) μετά τις 11 πμ.

  Γραφείο Βουλευτή Γρεβενών

  0 0

  Το Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού Δήμου Γρεβενών ανακοινώνει ότι το Κολυμβητήριο...
  θα παραμείνει Κλειστό από 22-12-2018 έως 07-01-2019 λόγω εορτών.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ 
  Γ. ΦΑΡΜΑΚΗΣ

  0 0

  Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για την πορεία του στη ζωή και τη δικηγορία, για τον τόπο καταγωγής του τα Γρεβενά αλλά και για το ενδιαφέρον του για την πολιτική έδωσε ο γνωστός δικηγόρος Ανδρέας Πάτσης στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

  Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν θα τον ενδιέφερε να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ο Α. Πάτσης είπε πως «εάν θέλουμε να σταματήσουμε τον κατήφορο, να γυρίσουμε σελίδα και να δημιουργήσουμε προοπτική, απαιτείται μια πλήρης ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Έπειτα από δύο και πλέον δεκαετίες επαγγελματικής ενασχόλησης με τη δικηγορία, αισθάνομαι ότι η εμπειρία και οι γνώσεις που έχω αποκομίσει, μπορούν να μεταφραστούν σε προσφορά προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι ίσως η τελευταία ελπίδα μας, για να αντιστρέψουμε τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε σαν λαός αυτή τη στιγμή, να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την οικονομική κρίση και να μπορέσουμε να ατενίσουμε το μέλλον με χαμόγελο και αισιοδοξία. Στο πλαίσιο αυτό, έχω θέσει τον εαυτό μου στη διάθεση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις».
  Όσον αφορά τον τόπο καταγωγής του ο Α. Πάτσης περιέγραψε πως γνώρισε τα Γρεβενά μέσα από την ιστορία της οικογενείας του. «Τα Γρεβενά είναι ο τόπος καταγωγής μου, είναι η πατρίδα μου. Μεγάλωσα με τις αναμνήσεις του πατέρα μου και των παππούδων μου, από την εποχή που ζούσαν στον ορεινό όγκο του νομού και συγκεκριμένα σε ένα μικρό χωριό, το Δοτσικό. Η όλη μου σχέση λοιπόν και η αγάπη μου για τα Γρεβενά, ξεκινάει μέσα από τις αναφορές της ίδιας μου της οικογένειας για τα παιδικά τους χρόνια και τη ζωή τους εκεί. Όταν έχασα τον πατέρα μου, αποφάσισα να επιστρέψω στις ρίζες μου και να ξαναπερπατήσω στα βήματα της οικογένειας μου. Έτσι βρέθηκα στα Γρεβενά και άρχισα σιγά σιγά να τα ανακαλύπτω και να τα αγαπώ και εγώ ο ίδιος. Άρχισα να αναπτύσσω προσωπικές σχέσεις, να χτίζω φιλίες, να ενδιαφέρομαι ουσιαστικά για τον τόπο και τα προβλήματά του. Παρά τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις θέλω και επιδιώκω να περνάω όσο το δυνατό περισσότερο χρόνο στα Γρεβενά, μου αρέσει να επισκέπτομαι τα πανέμορφα χωριά, να συνομιλώ με τους κατοίκους και να αφουγκράζομαι τις ανησυχίες τους»
  Σε σχετική ερώτηση για το ποιο θα είναι το πρώτο του μέλημα στην περίπτωση που εκλεγεί βουλευτής Γρεβενών, ο γνωστός δικηγόρος είπε πως «τα Γρεβενά είναι ένας από τους φτωχότερους νομούς της χώρας, ένας νομός αδικημένος, που έχει άμεση ανάγκη μια ένεση ανάπτυξης, ένας νομός που βουλιάζει, ερημώνει και γερνά. Παράλληλα όμως είναι ένας πλούσιος τόπος, με πολλές προοπτικές και δυνατότητες ανάπτυξης. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, κανείς δεν ασχολήθηκε πραγματικά, κανείς, δεν ανέπτυξε ένα ουσιαστικό σχέδιο έτσι ώστε τα Γρεβενά να αναδείξουν τον πλούτο τον οποίο έχουν και να μπουν σε μια τροχιά προόδου. Οι μέχρι τώρα επιλογές πολιτικών προσώπων που έχουν εκπροσωπήσει κεντρικά το νομό, έχουν αφήσει σταθερά τον τόπο σε ένα τέλμα, στο ίδιο σημείο. Οι όποιες λύσεις στα προβλήματα των κατοίκων αναζητούνται κάθε φορά που οι εκλογές είναι προ των πυλών και στη συνέχεια ξεχνιούνται χωρίς να υλοποιηθούν. Εάν μου δινόταν λοιπόν η ευκαιρία, θα προσπαθούσα να βοηθήσω τον τόπο μου και τους ανθρώπους του, να συνεισφέρω στην ανόρθωση του, φέρνοντας τα Γρεβενά στο προσκήνιο, στην κορυφή των αποφάσεων των κέντρων εξουσίας».

  ΠΗΓΗ

  0 0

  Άναμμα Κλαδαριάς σήμερα Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 στις 9 το βράδυ στο Σπήλαιο Γρεβενών.


  Οι ετοιμασίες στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

  πηγη

  Μάκης Νασιάδης

  0 0

  Προετοιμάζονται τα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας για να υποδεχτούν του λάτρεις του χιονιού για τη νέα χειμερινή σεζόν. Οι ιδιοκτήτες τους ελπίζουν ότι...
  ο φετινός χειμώνας θα είναι πιο γενναιόδωρος και δεν θα «παίξει» με την αγωνία τους μα κυρίως με τον τζίρο τους, όπως έγινε τις δύο προηγούμενες χρονιές.

  Η αγωνία των επιχειρηματιών γίνεται ακόμη μεγαλύτερη για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν κατά την περίοδο των εορτών. Κι αυτό γιατί το συγκεκριμένο διάστημα (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Φώτα) προκύπτει περίπου το 50% του ετήσιου τζίρου τους. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας, Ηρακλή Λεφούση, πέρσι ο «καλός καιρός» που επικράτησε κατά την περίοδο των εορτών στέρησε από τον κλάδο περίπου το μισό του ετήσιου τζίρου.

  Οι επιχειρηματίες του κλάδου προσπαθούν να είναι έγκαιρα έτοιμοι και όσοι μπορούν επενδύουν σε πρόσθετο εξοπλισμό (π.χ συστήματα τεχνητής χιόνωσης, αναβατήρες κ.α.) προκειμένου να κρατήσουν «ζωντανό» για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το ενδιαφέρον των φίλων του χιονιού. Παράλληλα σχεδιάζουν και τα πακέτα των εορταστικών εκπλήξεων προς τους επισκέπτες.

  Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας, ο ετήσιος τζίρος στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας υπολογίζεται σε περίπου 60 εκ. ευρώ ενώ η δραστηριότητα που αναπτύσσεται σε συνδεδεμένα και παρεμφερή επαγγέλματα «γεννά» πρόσθετο τζίρο ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ. Ποσά διόλου ευκαταφρόνητα για έναν κλάδο που προσελκύει κάθε χρόνο περίπου 500.000 Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

  Κι ενώ επιχειρηματίες, εργαζόμενοι και επισκέπτες ευελπιστούν να ασπρίσουν έγκαιρα οι βουνοπλαγιές της χώρας, υπενθυμίζεται ποια είναι τα δέκα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας από τα συνολικά 21 που λειτουργούν σε όλη τη χώρα.

  Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας Καϊμακτσαλάν (Ν.Πέλλας):Κατατάσσεται πρώτο στον κατάλογο λόγω ύψους και ποιότητας χιονιού. Διαθέτει 14 πίστες συνολικού μήκους 11χλμ που αναπτύσσονται σε υψόμετρο από 2.050μ έως 2.524μ. Βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του ομώνυμου όρους Βόρας σε απόσταση 45χλμ από την Έδεσσα, 140 χλμ από τη Θεσσαλονίκη και 580 χλμ από την Αθήνα (μέσω E75 και Α/Δ ΠΑΘΕ/Α1).

  Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου (Ν.Πιερίας):Το συναντάμε σε υψόμετρο 1450μ. στη βορειοανατολική πλευρά των Πιερίων Ορέων, στη θέση "Παπά Χωράφι". Απέχει 8χλμ από το ομώνυμο χωριό Ελατοχώρι, 35χλμ από την Κατερίνη, 105χλμ από τη Θεσσαλονίκη και 473χλμ. από την Αθήνα (μέσω E75 και Α/Δ ΠΑΘΕ/Α1). Διαθέτει μεταξύ άλλων συρόμενο αναβατήρα μήκους 700μ, baby lift και τεράστιο σαλέ.

  Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια (Ν.Ημαθίας): Βρίσκεται σε υψόμετρο 1430μ, στη δυτική πλευρά του Βερμίου. Απέχει 17χλμ από τη Νάουσα, 110 χλμ από τη Θεσσαλονίκη και 546χλμ από την Αθήνα (μέσω E75 και Α/Δ ΠΑΘΕ/Α1). Διαθέτει μεταξύ άλλων πέντε πίστες και μηχανισμό τεχνητής χιόνωσης.

  Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας (Ν.Γρεβενών):Βρίσκεται στην Πίνδο σε απόσταση 43χλμ από τα Γρεβενά, 213χλμ από τη Θεσσαλονίκη και 455 από την Αθήνα (μέσω Α/Δ ΠΑΘΕ/E75/Α1). Διαθέτει 16 πίστες που αναπτύσσονται σε υψόμετρο από 1788μ έως 2110μ.

  Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας Πισοδερίου (Ν.Φλώρινας):Βρίσκεται σε απόσταση 19χλμ από την πόλη της Φλώρινας, 211χλμ από τη Θεσσαλονίκη και 527 από την Αθήνα (μέσω Α/Δ ΠΑΘΕ/E75/Α1). Διαθέτει δέκα πίστες που αναπτύσσονται σε υψόμετρο από 1.600μ έως 1.900μ., πέντε αναβατήρες και baby lift.

  Χιονοδρομικό Κέντρο Βιτσίου (Ν.Καστοριάς):Βρίσκεται στο όρος Βέρνο, σε απόσταση 22 χλμ από την πόλη της Καστοριάς, 186χλμ από τη Θεσσαλονίκη και 480χλμ από την Αθήνα (μέσω Α/Δ ΠΑΘΕ/E75/Α1). Διαθέτει πέντε πίστες σε υψόμετρο από 1.610μ έως 1880μ, συρόμενο αναβατήρα και baby lift.

  Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά (Ν.Σερρών):Βρίσκεται στην οροσειρά Βροντού, σε υψόμετρο 1600μ-1850μ. Απέχει 26 χλμ από την πόλη των Σερρών, 110 χλμ από τη Θεσσαλονίκη και 611 από την Αθήνα (μέσω E75 και Α1). Διαθέτει πίστα μήκους 1.000μ, δύο συρόμενους αναβατήρες (ένας για αρχάριους) και ένα όμορφο σαλέ. (τηλ. Σαλέ 23210 58783)

  Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού (Ν.Δράμας):Μετά από περιόδους δυσχερειών, φαίνεται πως φέτος θα λειτουργήσει το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού. Το κέντρο έχει παραχωρηθεί από την ΕΤΑΔ ΑΕ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας. Η διοίκηση της Περιφέρειας φιλοδοξεί να αποκαταστήσει την θέση του μεταξύ των σημαντικότερων χιονοδρομικών κέντρων της χώρας. Απέχει 35χλμ από το Κάτω Νευροκόπι, 45χλμ από την πόλη της Δράμας, 188χλμ από τη Θεσσαλονίκη και 687χλμ από την Αθήνα (μέσω E75 και Α1).

  Χιονοδρομικό Κέντρο Παγγαίου (Ν.Καβάλας):Είναι ένα μικρό χιονοδρομικό κέντρο. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1780μ, στην κοιλάδα του Ορφέα και απέχει 40χλμ από την πόλη της Καβάλας, 170χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και περίπου 700χλμ. από την Αθήνα.

  Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου (Ν.Ημαθίας):Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, είναι το πρώτο οργανωμένο Χιονοδρομικό Κέντρο της Χώρας. (τηλ. 23310 26237) Λειτουργεί από το 1934, χρονιά που οργανώθηκαν οι πρώτοι Πανελλήνιοι αγώνες χιονοδρομίας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.530μ και απέχει 20 χλμ από τη Βέροια, 95χλμ από τη Θεσσαλονίκη, 74 χλμ από την Κοζάνη και 533 από την Αθήνα (μέσω E75 και Α/Δ ΠΑΘΕ/Α1). Διαθέτει πολλές πίστες για αθλητικό και για τουριστικό σκι, σύγχρονους αναβατήρες, άνετους χώρους πάρκινγκ κ.α. Η κύρια πρόσβαση στο χιονοδρομικό, γίνεται μέσω της Εγνατίας οδού και της επαρχιακής οδού Βέροιας Σελίου ενώ η δευτερεύουσα πρόσβαση γίνεται μέσω της επαρχιακής οδού Νάουσας Σελίου. 

  Διαθέτει άνετους χώρους πάρκινγκ έκτασης 36 ασφαλτοστρωμένων στρεμμάτων. Από εξοπλισμό διαθέτει πολλούς και σύγχρονους αναβατήρες για την άνετη και γρήγορη εξυπηρέτηση των σκιέρ (έως 4.500/ώρα), μεγάλη ποικιλία στίβων με πίστες για τουριστική και αθλητική χιονοδρομία, παιδικές χαρές, πίστες δρόμων αντοχής με δυνατότητα διεξαγωγής διεθνών αγώνων. Επίσης, διαθέτει μονοπάτια (διαδρομές) πορείας ορειβασίας.


  0 0

  Σοκ προκαλούν οι δραματικές εικόνες που καταγράφουν τη στιγμή που το φονικό τσουνάμι παρασέρνει τα μέλη ενός τοπικού συγκροτήματος, ενώ έπαιζαν μουσική στη σκηνή, καθώς και το ακροατήριο.


  Μεγαλώνει ώρα με την ώρα ο τραγικός απολογισμός των νεκρών εξαιτίας του τσουνάμι που χτύπησε την Ινδονησία μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα. 

  Η δημοφιλής στη χώρα, ροκ μπάντα Seventeen από την Τζακάρτα, ερμήνευε τραγούδια σε μια γιορτή που οργάνωσε η κρατική εταιρεία ηλεκτροδότησης PLN σε θέρετρο της παραλίας Tanjung Lesung, όταν εντελώς απροειδοποίητα το τσουνάμι σάρωσε τη σκηνή γύρω στις 09:30 χθες το βράδυ, τοπική ώρα.

  Σε ανακοίνωσή του το συγκρότημα αναφέρει ότι ο μπασίστας M. Aουάλ Πουρμπάνι, γνωστός ως Μπάνι και ο μάνατζέρ τους βρέθηκαν νεκροί, ενώ εξακολουθούν να αγνοούνται άλλα τέσσερα μέλη των Seventeen.
  Ο φρόντμαν της μπάντας, Riefian Fajarsyah, ανέβασε στο λογαριασμό του στο Instagram ένα συγκινητικό βίντεο, καλώντας τους ακολούθους του να προσευχηθούν για τα μέλη του συγκροτήματος και τη γυναίκα του, η οποία επίσης αγνοείται.


  0 0

  Η παιδαγωγική ομάδα του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Γρεβενών επέστρεψε από την Βαρκελώνη της Ισπανίας τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, η οποία στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ υλοποίησε το...
  εγκεκριμένο σχέδιο κινητικότητας, με τίτλο «Σύγχρονες δεξιότητες εκπαιδευομένων στο πρωτόκολλο επικοινωνίας CAN Bus των Διασυνδεδεμένων Οχημάτων» και ευρωπαϊκό κωδικό έγκρισης: 2018-1-EL01- KA102-047367. Το σχέδιο κινητικότητας είχε διάρκεια 16 ημέρες (2-17 Δεκεμβρίου), συμμετείχαν 16 μαθητέςκαι ο φορέας υποδοχής ήταν ο οργανισμός εκπαιδευτικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων κινητικότητας MOVEU (http://www.moveu.es/), όπου σε συνεργασία με το ΕΚ έχει αναλάβει την οργάνωση και τον συντονισμό του σχεδίου.

  Η Παιδαγωγική Ομάδα αποτελείτο από τους μαθητές των ειδικοτήτων, Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ και Τεχνικός Οχημάτων των τομέων Πληροφορικής και Μηχανολογίας:
  Απατζιάδης Ευθύμιος, Σιαφάκας Κων/νος, Αγκάστρα Αλέξανδρος, Ντίμο Ρενάλντι, Ντούμας Αντώνιος, Τορλακίδης Γεώργιος, Κυριακίδης Σταύρος, Σιούλας Παναγιώτης, Τολιόπουλος Κ. Θωμάς, Κίτα Μάριος, Τολιόπουλος Χρ. Θωμάς, Μάρκος Χρήστος, Νικολακόπουλος Ελευθέριος, Ντίγκος Χαράλαμπος, Κιούρος Βασίλειος, Γεραϊδης Παναγιώτης και τους συνοδούς καθηγητές: κο Κουκουτσέλα Κλεόβουλοκαι κο Τσιλιώνη Χρήστο.

  Το πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων περιλάμβανε θεωρητική κατάρτιση σεμιναριακού τύπου, workshops, διαλέξεις και επισκέψεις μελέτης σε επιλεγμένα ινστιτούτα, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, οργανισμούς και εταιρείες. Οι μαθητές πέρα από το εκπαιδευτικό μέρος της δράσης, ήρθαν σε επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Βαρκελώνης αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Καταλονίας και ανέπτυξαν κοινωνικές και γλωσσικές δεξιότητες.

  Η παιδαγωγική ομάδα επέστρεψε γεμάτη από ποικίλες εμπειρίες και γνώσεις, εφοδιάζοντας τους με το απαραίτητο υπόβαθρο για τη μετέπειτα εκπαιδευτική, επαγγελματικής και προσωπική τους πορεία, αποτελέσματα που θα παρουσιαστούν στην τοπική κοινωνία σε ημερίδα διάχυσης.

  Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Εθνική Μονάδα Συντονισμού για την Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).

  Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1ο ΕΚ Γρεβενώνκαινοτομεί καθώς είναι το πρώτο σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό που συμμετέχει σε πρόγραμμα ERASMUS+/KA1/Τομέας Επεγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.
  0 0

  Η ΝΟΔΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ στηρίζει την απόφαση της έκτακτης γενικής Συνέλευσης των Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών της 20-12-2018 με θέμα την...
  έλλειψη αναισθησιολόγων στις εφημερίες του Νοσοκομείου.

  Καταγγέλλει δε την Διοίκηση του Νοσοκομείου και τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Υγείας, που αν και γνώριζαν το τόσο σοβαρό πρόβλημα δεν το αντιμετώπισαν, ζητάει ακόμη την άμεση κάλυψη των εφημεριών με ιατρούς αναισθησιολόγους για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου .

  Ο
  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ
  ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

older | 1 | .... | 1965 | 1966 | (Page 1967) | 1968 | 1969 | .... | 1988 | newer