Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ BLOG ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ...ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ kostasdigos@yahoo.gr

older | 1 | .... | 1950 | 1951 | (Page 1952) | 1953 | 1954 | .... | 1988 | newer

  0 0

  Απάντηση σε όσους αμφισβητούν τη συχνότητα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων που δέχονται οι γυναίκες, δίνει το «έξυπνο» φόρεμα, που αναπτύχθηκε με...
  πρωτοβουλία της διαφημιστικής εταιρείας Ogilvy και καταγράφει κάθε επαφή που γίνεται με το σώμα της γυναίκας που το φοράει.

  Συγκεκριμένα, μέσω αισθητήρων που είναι ραμμένοι πάνω στο φόρεμα καταγράφονται η αφή και η πίεση πάνω σε αυτό, ενώ τα αποτελέσματα οπτικοποιούνται σε μορφή θερμικού χάρτη, προκειμένου οι ερευνητές να μπορούν να εντοπίσουν τη σεξουαλική παρενόχληση σε πραγματικό χρόνο.


  Για τη δοκιμή του φορέματος, επιστρατεύτηκαν τρεις γυναίκες, οι οποίες το φόρεσαν και πήγαν σ ’ένα πάρτι στη Βραζιλία, προκειμένου να καταγραφούν τα αγγίγματα στα σώματά τους χωρίς τη συναίνεσή τους.

  Οι αισθητήρες κατέγραψαν 157 επαφές μέσα σε λιγότερο από 4 ώρες, κάτι που αντιστοιχεί σε περίπου ένα άγγιγμα κάθε 5 λεπτά για την κάθε γυναίκα, ενώ οι συγκεκριμένες γυναίκες επανειλημμένως έλεγαν σε όποιον τις άγγιζε να σταματήσει.

  cnn

  0 0

  Ο Άγιος Νικόλαος ήταν προικισμένος και με το χάρισμα της θαυματουργίας με το οποίο έσωσε πολλούς ανθρώπους και όσο ήταν εν ζωή αλλά και μετά την κοίμησή του το 330 μ.Χ.

  Ο Άγιος Νικόλαος, τη μνήμη του οποίου γιορτάζει η εκκλησία μας στις 6 Δεκεμβρίου, γεννήθηκε τον 3ο αιώνα μ.Χ. στα Πάταρα της Λυκίας, από γονείς ευσεβείς και πλουσίους και έδρασε την εποχή των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού (284 – 304 μ.Χ.), Μαξιμιανού (286 – 305 μ.Χ.) και Μεγάλου Κωνσταντίνου.

  Σε νεαρή ηλικία έμεινε ορφανός και κληρονόμος μιας μεγάλης περιουσίας. Αλλά ο Νικόλαος, εμπνεόμενος από φιλάνθρωπα συναισθήματα, διέθετε την περιουσία του για να ανακουφίζει άπορα, ορφανά, φτωχούς, χήρες, στενοχωρημένους οικογενειάρχες. Ένας μάλιστα, θα διέφθειρε τις τρεις κόρες του, προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα. Όταν το έμαθε αυτό ο Νικόλαος, μυστικά σε τρεις νύκτες εξασφάλισε την προίκα των τριών κοριτσιών, αφήνοντας 100 χρυσά φλουριά στην κάθε μία. Έτσι, οι τρεις κόρες αποκαταστάθηκαν και γλίτωσαν από βέβαιη διαφθορά.

  Στη συνέχεια αφιερώθηκε στον ασκητικό βίο, λόγω όμως της ξεχωριστής αρετής του τιμήθηκε, χωρίς να το επιδιώξει, αρχικά με το αξίωμα του Ιερέα στα Πάταρα και συνέχεια με το αξίωμα του αρχιεπισκόπου Μύρων. Από τη θέση αυτή καθοδηγούσε με αγάπη το ποίμνιό του και ομολογούσε με παρρησία την αλήθεια. Για το λόγο αυτό συνελήφθη από τους τοπικούς άρχοντες και ρίχτηκε στη φυλακή.

  Όταν όμως ανήλθε στον αυτοκρατορικό θρόνο ο Μέγας Κωνσταντίνος ελευθερώθηκαν όλοι οι χριστιανοί και έτσι ο Νικόλαος επανήλθε στο αρχιεπισκοπικό θρόνο. Μάλιστα έλαβε μέρος στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο, όπου ξεχώρισε για τη σοφία και την ηθική του τελειότητα.

  Ο Άγιος Νικόλαος ήταν προικισμένος και με το χάρισμα της θαυματουργίας με το οποίο έσωσε πολλούς ανθρώπους και όσο ήταν εν ζωή αλλά και μετά την κοίμησή του το 330 μ.Χ. Για παράδειγμα όταν κάποτε κινδύνευσε κάποιος στη θάλασσα – λόγω σφοδρών ανέμων – και επικαλέστηκε το όνομα του αγίου σώθηκε και μάλιστα ενώ βρισκόταν στη μέση του πελάγους βρέθηκε αβλαβής στο σπίτι του. Το θαύμα έγινε αμέσως γνωστό στην Πόλη και ο λαός προσήλθε αμέσως σε λιτανεία και αγρυπνία προκειμένου να τιμήσει το θαυματουργό Άγιο.

  Περί των Ιερών Λειψάνων του Αγίου

  Ο τάφος του Αγίου Νικολάου στη Βασιλική του Μπάρι, ανοίχθηκε αναγκαστικά το 1953 μ.Χ., κατά την διάρκεια αναστηλωτικών εργασιών, την νύκτα της 5ης προς 6ης Μαΐου. Για τον σκοπό αυτό συγκροτήθηκε επιτροπή από τον Πάπα, με Πρόεδρο τον τότε Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο του Μπάρι Ερρίκο Νικόδημο, στην οποία ανατέθηκε η κανονική αναγνώριση των λειψάνων του τάφου. Παράλληλα ο αναγνωριστικός έλεγχος και η καταμέτρηση των οστών ανατέθηκε στον Καθηγητή της Ανατομίας στο Πανεπιστήμιο του Μπάρι Λουΐτζι Μαρτίνο και τον βοηθό του Γιατρό Αλφρέντο Ρουγγίερι.

  Τα Λείψανα μέσα στη λάρνακα έπλεαν σέ ένα διαυγές, άχρωμο και άοσμο υγρό, το οποίο είχε βάθος τρία περίπου εκατοστά. Η εξέταση του υγρού αυτού από τα Ινστιτούτα Χημείας και Υγιεινής του Πανεπιστημίου του Μπάρι απέδειξε, ότι επρόκειτο για καθαρό νερό, ελεύθερο από άλατα και στείρο από μικροοργανισμούς! Η έρευνα απέδειξε, ότι το υγρό αυτό προήρχετο από τις μυελοκυψέλες των σπογγωδών οστέων!

  Η τρίτη ιστορικά ανακομιδή έγινε την νύκτα της 7ης προς 8ης Μαΐου 1957 μ.Χ., με σκοπό νέα αναγνώριση, καταμέτρηση, ανατομική και ανθρωπολογική μελέτη, πριν την οριστική κατάθεση στην λάρνακα, μετά το πέρας των αναστηλωτικών εργασιών. Στην ιατρική ομάδα συμμετείχε την φορά αυτή και ο Γιατρός Λουΐτζι Βενέζια. Τα αποτελέσματα της ανθρωπολογικής εξετάσεως των Ιερών Λειψάνων υπήρξαν εντυπωσιακά. Διαπιστώθηκε, ότι ανήκαν σέ ένα και το αυτό άτομο και μάλιστα σε άνδρα που είχε ύψος 1.67 περίπου, τρεφόταν κυρίως με φυτικά προϊόντα και πέθανε σε ηλικία μεγαλύτερη των 70 ετών. Το άτομο αυτό ανήκε στην λευκή Ινδοευρωπαϊκή φυλή.

  Η κατάσταση ορισμένων οστών έδειξε ακόμη, ότι το άτομο στο οποίο ανήκαν, πρέπει να είχε υποφέρει πολύ κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης, που του άφησαν σημάδια στην υπόλοιπη ζωή του. Η αγκυλωτική σπονδυλοαθρίτιδα και η διάχυτη ενδοκρανιακή υπερόστωση, πρέπει να κληρονομήθηκαν από κάποια υγρή φυλακή, όπου πέρασε αρκετά χρόνια της ζωής του και μάλιστα σε προχωρημένη ηλικία.

  Η ιχνογραφική ανάπλαση του προσώπου, με την μέθοδο της υπερσκελετικής αναπλάσεως των μαλακών μερών της κεφαλής, απέδωσε επίσης θεαματικά αποτελέσματα. Τα σχετικά ιχνογραφήματα που δημοσίευσε ο Καθηγητής Μαρτίνο, βρίσκονται σε συμφωνία με τις παλαιότερες απεικονίσεις του Αγίου, εκείνη της Αγίας Μαρίας της Πρώτης (στη Ρώμη, 8ος ή 9ος αιώνας μ.Χ.) και αυτή του Παρεκκλησίου του Αγίου Ισιδώρου, στον Ναό του Αγίου Μάρκου (στη Βενετία, ψηφιδωτό του 12ου αιώνα μ.Χ.).

  Δηλαδή, με τις εξετάσεις των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, πιστοποιήθηκε η γνησιότητά τους, αποδείχθηκε επιστημονικά η μυροβλυσία του και επίσης ότι η πάροδος του χρόνου δεν άμβλυνε την μνήμη των βασικών χαρακτηριστικών της μορφής του, όπως τα διέσωσε η Ορθόδοξη εικονογραφική παράδοση (πρόσωπο ασκητικό, ευγενικό, με αρμονικές αναλογίες, υψηλό και πλατύ μέτωπο, μεγάλα μάτια – ελαφρά βαθουλωτά – έντονα ζυγωματικά, φαλάκρα). (Βλ. Αντ. Μάρκου, «Τα Λείψανα του Αγ. Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας και οι ιστορικές τους περιπέτειες»· Περιοδικό «Ορθόδοξη Μαρτυρία» Λευκωσίας, φ. 44/1994, σελ. 98 – 106· αγγλική έκδοση από το Κέντρο Παραδοσιακών Ορθοδόξων Σπουδών Έτνας Καλιφορνίας, 1994).

  Η δεξιά του Αγίου βρίσκεται στoν Ναό Αγίου Γεωργίου του Νέου Βουκουρεστίου.Ο αριστερός βραχίονας του Αγίου βρίσκεται στον ομώνυμο ρωμαιοκαθολικό Ναό του Ρίμινι Ιταλίας.Απότμημα του αριστερού βραχίονος του Αγίου βρίσκεται στο Μητροπολιτικό Ναό Βόλου.Μέρος των Λειψάνων του Αγίου βρίσκεται στην ομώνυμη ρωμαιοκαθολική Βασιλική του Μπάρι Ιταλίας.Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου βρίσκονται στις Μονές Αγ. Νικολάου Άνω Βάθειας Ευβοίας και Φανερωμένης Σαλαμίνος, στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Μόσχας, στον ομώνυμο Ναό Αγίας Πετρουπόλεως και στη Λαύρα Αγ. Αλεξάνδρου Νέβσκι Αγίας Πετρουπόλεως.Ένας εκ των οδόντων του Αγίου βρίσκεται στη Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων.

  Αγιος Νικόλαος, απολυτικιο:

  0 0

  Ο ντελιβεράς διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο. Πως τα πράγματα έφτασαν εκτός ελέγχου…

  Επίθεση από τον πρώην εργοδότη του καταγγέλλει ντελιβεράς στους...

  Αμπελόκηπους στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, ο διανομέας δέχθηκε επίθεση με σιδερογροθιά και υπέστη κατάγματα στα ζυγωματικά. Αποτέλεσμα είναι να κυκλοφορεί με κολάρο.

  Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, καλεί σήμερα το πρωί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, «συνάδελφος διανομέας, μας κατήγγειλε ότι δέχτηκε επίθεση από πρώην εργοδότη του στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, ο οποίος τον γρονθοκόπησε αρκετές φορές και μάλιστα με χρήση σιδερογροθιάς, προκαλώντας του κατάγματα στα ζυγωματικά».  Αναλυτικά η ανακοίνωση για τον ντελιβερά«Ακόμη μια απίστευτη καταγγελία δέχτηκε η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων στις 3/12! Πιο συγκεκριμένα συνάδελφος διανομέας, μας κατήγγειλε ότι δέχτηκε επίθεση από πρώην εργοδότη του στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, ο οποίος τον γρονθοκόπησε αρκετές φορές και μάλιστα με χρήση σιδερογροθιάς, προκαλώντας του κατάγματα στα ζυγωματικά!
  Όπως ο ίδιος ο εργαζόμενος αναφέρει, εργαζόταν στο κατάστημα του εργοδότη για ενάμιση περίπου μήνα ανασφάλιστος. Όταν μια μέρα ενημέρωσε τον εργοδότη ότι δεν θα μπορέσει να δουλέψει λόγω ασθένειας, ο συγκεκριμένος μέσω μηνυμάτων από την Ελβετία τον απειλούσε με χυδαίες ύβρεις, με αποτέλεσμα ο συνάδελφος να αποχωρήσει από τη συγκεκριμένη δουλειά.  Το περιστατικό αυτό είναι το δεύτερο τον τελευταίο μήνα και μόνο τυχαίο δεν είναι. Οι εργοδότες τα τελευταία χρόνια εκμεταλλευόμενοι τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους μας αντιμετωπίζουν κυριολεκτικά ως δουλοπάροικους. Οι δέκα νεκροί συνάδελφοι μας εν ώρα εργασίας, οι απολύσεις, οι ξυλοδαρμοί, η μη πληρωμή Δώρων, υπερωριών, αργιών κτλ. δυστυχώς δεν θα σταματήσουν αν εμείς οι ίδιοι δεν τους σταματήσουμε με τη οργάνωση μέσω της Επιτροπής Αγώνα διανομέων και το Συνδικάτο μας.
  Καλούμε όλους τους συναδέλφους διανομείς να παρευρεθούν μαζικά στη συνέλευση μας για να αποφασίσουμε τις επόμενες δράσεις μας. Να είμαστε όλοι εκεί”
  0 0

  Υπόθεση διαδικτυακής απάτης και παραβάσεων της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα εξιχνίασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του...
  Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

  Σχημάτισε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος αλλοδαπού, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος σε φυλακές άλλης ευρωπαϊκής χώρας, για εξαπάτηση χρηστών του Διαδικτύου.

  Η κομπίνα ήρθε στο φως έπειτα από καταγγελίες πολιτών-χρηστών του Διαδικτύου, για εξαπάτησή τους κατά την αναζήτηση διαμερισμάτων στο εξωτερικό προς ενοικίαση.

  Όπως προέκυψε, υποδυόμενος τον ιδιοκτήτη διαμερισμάτων στο εξωτερικό, ο δράστης επικοινωνούσε με χρήστες του Διαδικτύου που αναζητούσαν κατάλυμα προς ενοικίαση. Στη συνέχεια, κατόπιν τηλεφωνημάτων και ανταλλαγής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ζητούσε από τους παθόντες την αποστολή προσωπικών στοιχείων ταυτότητας ή διαβατηρίου και χρηματικό ποσό, για να ολοκληρωθεί η ενοικίαση του διαμερίσματος. Με τον τρόπο αυτό τους εξαπατούσε, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά, χωρίς να υπάρχουν τα προτεινόμενα προς ενοικίαση διαμερίσματα.

  Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, η ΕΛ.ΑΣ. δίνει οδηγίες προς αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών κατά την αναζήτηση προς ενοικίαση κατοικιών-διαμερισμάτων μέσω Διαδίκτυο.

  Ειδικότερα, συστήνει:

  Αξιολογήστε προσεκτικά τα στοιχεία επαφής που δίνονται σε αγγελίες μέσω Διαδικτύου και προσέξτε εάν υπάρχουν ανορθογραφίες.

  Δώστε προσοχή στη σύνταξη του κειμένου, καθώς, εάν υπάρχουν πολλά ορθογραφικά λάθη και άλλες ανακρίβειες, αυτό αποτελεί συνηθισμένη ένδειξη που παραπέμπει σε ψεύτικη αγγελία.

  Μην αποστέλλετε προσωπικά ή οικονομικά στοιχεία σας σε άγνωστα άτομα.

  Επιβεβαιώστε τη φυσική ύπαρξη των προς ενοικίαση κατοικιών.

  Οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email addresses) που εμφανίζονται στις απατηλές αγγελίες είναι συχνά παραπλήσιες αυθεντικών εταιρειών.

  Να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή όταν σας ζητούν να καταθέσετε χρήματα σε υπεράκτιους λογαριασμούς.

  Προσέξτε μήπως αυτά που σας υπόσχονται είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά.

  Εάν πιστεύετε ότι έχετε πέσει θύμα απάτης, μην προβείτε σε καμία άλλη μεταφορά χρημάτων που τυχόν σας ζητηθεί.

  Ειδοποιήστε αμέσως την τράπεζά σας, την υπηρεσία στην οποία πραγματοποιήσατε τη συναλλαγή και την αστυνομία.

  πηγη

  0 0

  Ο αριθμός 64292 της 1ης σειράς του Λαϊκού Λαχείου, ο οποίος πουλήθηκε στην Πάτρα κερδίζει το ποσόν των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

  Ο λαχνός πουλήθηκε σε...

  πρακτορείο της Αχαϊκής πρωτεύουσας, ενώ είναι άγνωστο εάν ο υπερτυχερός είναι ένας ή πολλοί.

  patrastimes.grα

  0 0

  Συνέβη το χειρότερο. Ο Τζέρι Ντρέναν ετοίμαζε την πιο ρομαντική πρόταση γάμου στη Νέα Υόρκη, όμως το δαχτυλίδι του έπεσε στον υπόνομο.

  Η Νέα Υόρκη είναι η...

  ιδανική πόλη να κάνεις μια πρόταση γάμου. Αυτό ακριβώς σκέφτηκε και ο Τζέρι Ντρέναν, όμως η απροσεξία του έριξε το δαχτυλίδι σε έναν… υπόνομο.

  Όλα ήταν μελετημένα και σχεδιασμένα στην εντέλεια. Ο Βρετανός Τζέρι και η μέλλουσα γυναίκα του ταξίδεψαν μέχρι τη Νέα Υόρκη για λίγες μέρες ξεγνοιασιάς.

  Ο άντρας βρήκε την ευκαιρία στην Times Square να ζητήσει την αρραβωνιαστικιά του σε γάμο. Μόνο που στάθηκε στο λάθος σημείο. Πάνω από έναν υπόνομο.

  Ο Τζέρι γονάτισε και τότε συνέβη το μοιραίο! Το δαχτυλίδι έπεσε στο υπόνομο και παρά τις προσπάθειες των δύο να το… ψαρέψουν, έμεινε εκεί.

  Ο άντρας δεν πτοήθηκε και αγόρασε αμέσως άλλο. Η πρόταση έγινε με επιτυχία.

  Την επόμενη ημέρα το συνεργείο καθαριότητας της πόλης το βρήκε και αναζήτησε το ζευγάρι που είχε ήδη γυρίσει πίσω.

  Η αστυνομία ανέβασε τη φωτογραφία της βέρας στο twitter και όσοι το είδαν βοήθησαν ώστε να ενημερωθεί το ζευγάρι και να πάρει πίσω το πειστήριο της πιο fail πρότασης γάμου.
  Ενσωματωμένο βίντεο

  WANTED for dropping his fiancée’s ring in @TimesSquareNYC!
  She said Yes - but he was so excited that he dropped the ring in a grate. Our @NYPDSpecialops officers rescued it & would like to return it to the happy couple. Help us find them? 💍 call 800-577-TIPS @NYPDTIPS@NYPDMTN

  33,5 χιλ. άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

  ΠΗΓΗ

  0 0

  Τσουκαράκης σε Κωσταράκο: ''Πιστεύω ότι θα πρέπει να δημοσιοποιήσετε το ποσό που θα λάβετε από τα αναδρομικά και να το δωρίσετε στο χαμόγελο του παιδιού''

  Π.Ο.Ε.Σ. - Ανοικτή επιστολή του...

  Προέδρου Ανέστη Τσουκαράκη
  προς τον Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο

  Αξιότιμε Στρατηγέ.
  Αξιότιμε κε Αρχηγέ.
  Αξιότιμε κε Πρόεδρε της ΣΕ της ΕΕ.

  Ακόμη βρίσκονται νωπά στα μάτια όλων των εν ενεργεία στρατιωτικών, τα δημοσιεύματα της 31.5.2013, σύμφωνα με τα οποία ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, απευθυνόμενος προς εσάς, φέρεται να σας είπε σχετικά με τις δραματικές περικοπές στους μισθούς μας: « «Είναι προς τιμήν σου, στρατηγέ Κωσταράκο που από την πρώτη στιγμή με γενναιότητα μπήκες επικεφαλής αυτής της εκστρατείας αποδεχόμενος τη μεγαλύτερη μείωση μισθού που ξεπερνάει το 60%! Αυτό πρέπει να το επικοινωνήσετε, ώστε οι ένστολοι να ξέρουν το παρασκήνιο, να ξέρουν όλη την αλήθεια και να μη διαμαρτύρονται χωρίς να γνωρίζουν το τι συμβαίνει στους άλλους στρατούς». Βέβαια δεν το επικοινωνήσατε τότε, όπως σας προέτρεψε ο κ. Πρωθυπουργός, αλλά προφανώς το αφήσατε να ξεχαστεί με το πέρασμα του χρόνου. Ουδείς στρατιωτικός όμως το ξέχασε και αυτό σας το διαβεβαιώνω.

  Μόλις χτες δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία, μέχρι 27.1.2019, θα πρέπει να καταβληθεί το 100% του ποσού και σε μία δόση (άπαξ) που αναλογεί σε μία και έναν έκαστη/έκαστο συνάδελφό μας. Όπως αντιλαμβάνεστε, μεταξύ των προσώπων που έχουν λαμβάνειν είστε και εσείς. Και μάλιστα, ως η κεφαλίδα των Ενόπλων Δυνάμεων, θα λάβετε το μοναδικό ποσό που θα λάβει εν ενεργεία στρατιωτικός, λόγω βαθμού και θέσης, το οποίο δεν θα είναι διόλου ευκαταφρόνητο.

  Πώς τα φέρνει η ζωή καμια φορά; Εσείς να μπαίνετε μπροστά για τις περικοπές των μισθών μας και εγώ να μπαίνω μπροστά για τη δικαστική ανατροπή των περικοπών αυτών. Αν και οι 2 μας στο ίδιο στρατόπεδο (Ένοπλες Δυνάμεις), κινηθήκαμε προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Εγώ κινήθηκα προς την αντίθετη από εσάς κατεύθυνση της υπεράσπισης των συμφερόντων των συναδέλφων μας. Ποιος άραγε δικαιώνεται; Τα κατάφερα; Θα το κρίνει η ιστορία και οι συνάδελφοί μας.

  Και ποιο είναι, βεβαίως, το οξύμωρο της υπόθεσης; Εσείς να δέχεστε συγχαρητήρια για τις δραματικές περικοπές μας, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, να με εγκαλείτε και να μου επιβάλλετε την πειθαρχική ποινή της 10ήμερης φυλάκισης, την οποία αναγκάστηκα να «σβήσω» με παρέμβαση του Διοικητικού Εφετείου, το οποίο με δικαίωσε και εγώ (μεταξύ και άλλων συναδέλφων μας της ΠΟΕΣ) να δέχομαι επιθέσεις, μέχρι και σήμερα, για αυτό που καταφέραμε. Δηλαδή, να ανατρέψουμε 2 φορές Μνημονιακούς νόμους.

  Πιστεύω ότι τώρα, που θα πιστωθεί στο λογαριασμό σας ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό από τις περικοπές που πιστέψατε τότε, αφ΄ ενός θα δημοσιοποιήσετε το ποσό, ώστε όλοι να γνωρίζουν την αλήθεια, κατά την προγενέστερη προτροπή του κ. Αντώνη Σαμαρά και αφ΄ ετέρου, το ποσό αυτό, ίσως θα πρέπει να το δωρίσετε σε αυτόν που ανέτρεψε την περικοπή του μισθού σας, δηλαδή στην Π.Ο.Ε.Σ. ή εάν δεν θέλετε ούτε και αυτό να κάνετε να το δώσετε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ή σε οποιοδήποτε άλλο φορέα ασχολείται με τα παιδιά. Τότε θα δεχτείτε τα συγχαρητήρια όλων των συναδέλφων σας.


  Με σεβασμό.

  kranos

  0 0

  Είναι το ετήσιο bazaar του ηλεκτρονικού μας καταστήματος www.tethysart.gr, με ενδιαφέρουσες προτάσεις αγοράς για Χειροποίητο Κόσμημα από Ημιπολύτιμους Λίθους, Ασήμι και...
  Μετάξι, Ενεργειακά Κοσμήματα, Κομπολόγια, Είδη Δώρων και φυσικά, Γούρια 2019 σε μεγάλη ποικιλία και εξαιρετικές τιμές

  Η εκδήλωση θα γίνει στις 8, 9 και 10 Δεκεμβρίου 2018Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 14:00 & 17:00 - 23:00  0 0

  Τραγική κατάληξη είχε η πρόθεση μια γυναίκας στη Βαλτιμόρη να βοηθήσει μια ζητιάνα, καθώς μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου.

  Η Jacquelyn Smith βρισκόταν με τον σύζυγό της στο αυτοκίνητο. Σε μια διασταύρωση παρατήρησε μια γυναίκα που κρατούσε ένα παιδί στην αγκαλιά της και ένα χαρτόνι που έγραφε «παρακαλώ βοηθήστε με να ταΐσω το παιδί μου». Μαζί της ήταν και ένας άνδρας, στον οποίο η κυρία Smith δεν έδωσε μεγάλη σημασία. Όταν το αυτοκίνητο σταμάτησε σε έναν σηματοδότη, η γυναίκα το πλησίασε και η κυρία Smith άνοιξε το παράθυρο για να τη βοηθήσει προσφέροντάς της λίγα χρήματα.

  Τότε όμως ο άνδρας που ήταν μαζί με τη ζητιάνα άπλωσε το χέρι του και προσπάθησε να αρπάξει το πορτοφόλι της κυρίας Smith. Εκείνη δεν το άφηνε, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να τη μαχαιρώσει στο στήθος.

  Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου λίγο αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή.

  Σύμφωνα με τις αρχές, πρόκειται για μια καλοστημένη παγίδα με δράστες μια 20χρονη γυναίκα και έναν 30χρονο άνδρα που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την καλοσύνη και την ευαισθησία ανυποψίαστων ανθρώπων.

  Με αφορμή το τραγικό αυτό περιστατικό η δήμαρχος της Βαλτιμόρης, Catherine Pugh επέστησε την προσοχή στους πολίτες λέγοντας πως θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με τους επαίτες και να μην παρασύρονται.

  πηγη

  0 0

  Δυο φίλοι συζητάνε για «σεξ»…

  -Τι γνώμη έχεις εσύ; 

  Ποιος ευχαριστιέται το σεξ πιο πολύ;...
  Ο άντρας ή η γυναίκα;
  -Ο άντρας.

  -Είσαι ανόητος. Η γυναίκα το ευχαριστιέται πιο πολύ.

  -Γιατί;

  -Να στο εξηγήσω ρε συ…
  Αν σε τρώει το αυτί σου και βάλεις μέσα το δάκτυλο σου για να το ξύσεις, ποιο ευχαριστιέται πιο πολύ; 
  Το δάκτυλο ή το αυτί;

  0 0

  «Με άφησε πάλι. Δεν μου δίνει σημασία. Δεν το πιστεύω. Με απέρριψε έτσι στεγνά μπροστά στα μούτρα μου. Μου είπε όχι. Πώς είναι δυνατόν να με απορρίπτει έτσι...
  αυτός/αυτή; Αντί να κάνει το σταυρό του/της που του/της είπα ότι τον/την θέλω, μου κάνει και τον/την δύσκολη». Κακά τα ψέματα. Η απόρριψη πονάει.

  Όλοι θέλουμε να μας αγαπάνε. Η ανάγκη μας να αγαπάμε και να είμαστε αγαπητοί, είναι γενετήσια ανάγκη και υπάρχει εκεί, από τη στιγμή που γεννιόμαστε μέχρι να φύγουμε από τη ζωή αυτή. Είναι ανάγκη επιβίωσης. Ως άνθρωποι έχουμε επίσης την ανάγκη να μας επιβεβαιώνουν συνεχώς ότι μας αγαπάνε. Ειδικά από τους πολύ κοντινούς μας ανθρώπους, αναζητούμε αυτό που οι ειδικοί ονομάζουν μια «ασφαλή σύνδεση», για να επιβιώσουμε.

  Σαν αυτή την αγάπη που νιώθαμε όταν ήμασταν μωρά, από τη μάνα μας. Αυτό όμως, δυστυχώς, δεν συμβαίνει πάντα. Όταν η άρνηση της αγάπης, ή για να το πω πιο σωστά, η δική μας ερμηνεία ως «άρνησης της αγάπης» συμβαίνει, ο εγκέφαλός μας χρησιμοποιεί ένα από τα φίλτρα του για να τα ταξινομεί τις εμπειρίες που μας συμβαίνουν και κάνει αυτό που λέμε «γενίκευση».

  Εάν για παράδειγμα ζητήσαμε από μια κοπέλα να βγούμε έξω και μας είπε όχι, σχεδόν αυτόματα απογοητευόμαστε και μπορεί να βγάζουμε μια σειρά από επαγωγικά συμπεράσματα για εμάς, που πολλές φορές δεν είναι σωστά. Όχι= δεν με θέλει, άρα δεν με αγαπάει, άρα δεν είμαι αρκετά καλός, άρα δεν αξίζω, άρα δεν αξίζω να αγαπηθώ. Άρα είμαι ένα τίποτα. Αυτό το τελευταίο, το κάνει ένα άλλο φίλτρο που χρησιμοποιεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος για να κατανοήσει τις εμπειρίες γύρω του, που λέγεται «αλλοίωση» (distortion).

  Γιατί πονάει τόσο η απόρριψη;
  Συνήθως αυτό το αρνητικό συμπέρασμα, ακουμπάει σε κάποιες παλιότερες εμπειρίες μας, όπου έχουμε βιώσει επίσης «απόρριψη». Ειδικά εάν στο παρελθόν έχουμε ξανακούσει φράσεις όπως: «Είσαι ένα τίποτα», «Δεν αξίζεις», πόσο μάλλον εάν το έχουμε ακούσει από χείλη αγαπημένα μας, π.χ μητέρα, πατέρας ή τα συμβολικά τους πρόσωπα, τότε η (ερμηνεία της) απόρριψης πονάει. Πονάει ακόμη πιο πολύ και έρχεται να επιβεβαιώσει τα αρνητικά «πιστεύω» για τον εαυτό μας, όπως τα έχουμε εμείς ερμηνεύσει στο υποσυνείδητό μας.

  Να ξεκαθαρίσουμε δηλαδή ότι αυτό που πονάει δεν είναι το όχι της Μαρίας ή του Στέφανου, αλλά το αίσθημα «Δεν αξίζεις» του σημαντικού άλλου προσώπου στη ζωή μας, που ενεργοποιείται με αυτό. Είναι σαν αυτό το όχι να κλείνει μέσα του πολλαπλές φωνές, με αρνήσεις και επικρίσεις όλων των σημαντικών προσώπων της ζωής σου. Γι’ αυτό και πονάει τόσο.

  Πώς άραγε μπορούμε να φύγουμε από αυτή τη σκέψη;
  Ας πούμε ότι χρειάζεσαι ένα προϊόν, για να ικανοποιήσεις μία απλή καθημερινή ανάγκη σου, για παράδειγμα, ένα σαμπουάν. Κι ας πούμε ότι προτιμάς ένα συγκεκριμένο είδος σαμπουάν, π.χ. για σκληρά μαλλιά. Με ποιον τρόπο, ή με ποια «στρατηγική», αναζητάς να καλύψεις αυτή σου την ανάγκη; Λογικά, πηγαίνεις στο Super Market που σε βολεύει και ζητάς το προϊόν αυτό. Αν δεν υπάρχει εκεί, πας κάπου αλλού να το ζητήσεις, σωστά;

  Δεν κάθεσαι έξω από το Super Market να κλαις, γιατί δεν έχει το σαμπουάν που ζητάς. Απλά πας σε ένα άλλο κατάστημα για να βρεις αυτό που θέλεις. Ακριβώς το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τις σχέσεις.

  Πολλές φορές κάνουμε το λάθος, να επιμένουμε να ζητάμε κάτι που εκ των προτέρων γνωρίζουμε ότι κάποιος δεν μπορεί να μας δώσει και μετά καθόμαστε εκεί να κλαίμε και να του ζητάμε ξανά και ξανά κάτι που δεν θέλει, ή δεν έχει να μας δώσει.Έτσι, στο προηγούμενο παράδειγμα, είναι σαν επιμένατε στον ιδιοκτήτη του Super Market να σας φέρει το αγαπημένο σας προϊόν, αντί να ψάξετε αλλού να το βρείτε. Ο «ιδιοκτήτης» τώρα, είναι μάλλον απίθανο να υπακούσει στην επιθυμία σας, εκτός και εάν:

  – Πολλοί πελάτες του έχουν παραπονεθεί γι’ αυτή την έλλειψη.

  – Ο ίδιος θέλει ή έχει αποφασίσει ότι τον συμφέρει να εμπορεύεται αυτό το προϊόν.

  – Είστε τόσο σημαντικός πελάτης για αυτόν, που δεν θέλει να σας χάσει με τίποτα.

  Με άλλα λόγια, στο θέμα των σχέσεων, αυτό που ζητάς από έναν υποψήφιο σύντροφο και δεν σου το δίνει γιατί δεν το έχει ή γιατί δεν θέλει, δεν θα σου το δώσει εάν απλά κλαις και τον παρακαλάς. Μπορεί να αλλάξει γνώμη, μόνον εάν:

  – Έχει δει ότι δεν δουλεύει αυτή η στρατηγική (π.χ. έτσι μένει μόνος/μόνη κι αυτό τον ενοχλεί) και δεν βρίσκει σύντροφο μ’ αυτό τον τρόπο.

  – Έχει να κερδίσει κάτι σημαντικό από αυτή την αλλαγή του/της.

  – Συνειδητοποιήσει ότι, εάν δεν αλλάξει, θα σας χάσει από τη ζωή του και αυτό είναι σημαντικό για αυτόν.

  Σε κάθε περίπτωση, συνειδητοποίησε ότι αυτή είναι μια δική του προσωπική απόφαση και δεν έχει να κάνει με τη δική σου Αξία. Η προσωπική σου Αξία δεν εξαρτάται από το εάν ο άλλος μπορεί να σου προσφέρει αυτό που θέλεις, αλλά από το τι πιστεύεις εσύ, για εσένα. «Τα μαλλιά μου αξίζουν το καλύτερο σαμπουάν της αγοράς για εμένα» και θα ψάξεις αλλού, να βρεις το καλύτερο για εσένα. Ιδανικά, εκεί που μπορεί να το πουλάνε.

  Φυσικά, εσύ τώρα έχεις κι άλλες επιλογές. Όπως για παράδειγμα, να θεωρήσεις ότι δεν είναι ανάγκη σου να πλένεσαι τελικά και να πείσεις τον εαυτό σου ότι δεν το χρειάζεσαι. Λίγο δύσκολο βέβαια, γιατί αυτή είναι μια βασική ανάγκη του ανθρώπου. Όπως και το να σχετίζεται με κάποιον σύντροφο. Μπορεί επίσης να αποφασίσεις ότι θα βρεις άλλο «μέσο» να ικανοποιήσεις αυτή την ανάγκη σου. Μπορεί ακόμη να αποφασίσεις ότι θα συνεχίσεις να αναζητάς το σωστό προϊόν για εσένα, όσο μακριά και αν πρέπει να ψάξεις.

  Αυτό το τελευταίο είναι το καλύτερο. Ίσως χρειαστεί να ελέγξεις λίγο τα κριτήρια αναζήτησης που έχεις βάλει. Ίσως χρειαστεί να αλλάξεις περιοχή αναζήτησης, ίσως το προϊόν αυτό να μην είναι πια το κατάλληλο για εσένα και τη φάση που είναι τώρα τα μαλλιά σου ή ακόμη και να αναθεωρήσεις το προϊόν που χρησιμοποιείς. Επέλεξε εάν θέλεις κάτι βολικό ή το καλύτερο για εσένα.

  Σε κάθε περίπτωση είναι άδικο να είσαι έξω από το ίδιο μαγαζί, να κλαις και να γκρινιάζεις που δεν έχει το προϊόν που θέλεις, ενώ μπορείς να πας παρακάτω και να βρεις αυτό ακριβώς που είναι κατάλληλο για εσένα. Γιατί κάποιος άλλος μπορεί να φροντίσει αυτή σου την ανάγκη και χρειάζεται «πελάτες» σαν κι εσένα για να προσφέρει τα «προϊόντα» του. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να αποδεχτείς την ανάγκη σου. Τη μη διαθεσιμότητα αυτού που θέλεις εκεί που το ζητάς και να συνεχίσεις παρακάτω, μέχρις ότου βρεις αυτό(ν) που θα την ικανοποιήσει.

  Με ακολουθείτε; Είμαστε τόσο τυχεροί, γιατί στη σημερινή εποχή βάζοντας ακόμη και μερικές «λέξεις κλειδιά», μπορούμε να βρούμε ακριβώς αυτό που θέλουμε. Το σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τι θέλουμε και τι είναι καλό για εμάς και να ορίσουμε σωστά τα κριτήρια για να το βρούμε. Σταματήστε να αγκιστρώνεστε στο «μέσο», στο συγκεκριμένο προϊόν κι επικεντρωθείτε στην ανάγκη σας. Ποια είναι η ανάγκη που θέλετε να καλύψετε; Μόλις την αναγνωρίσετε και εστιάσετε εκεί, θα δείτε ότι υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι για να την ικανοποιήσετε.

  Μέχρι τότε να θυμάστε: «Αξίζω το καλύτερο σαμπουάν για τα μαλλιά μου. Υπάρχει το προϊόν που θέλω στο δρόμο μου. Συναντώ εύκολα και άμεσα το καλύτερο προϊόν για εμένα». Ή για να το προσαρμόσω κατευθείαν στις συντροφικές σχέσεις, μπορείτε να πείτε στον εαυτό σας: «Αξίζω το καλύτερο για εμένα. Υπάρχει αυτός/ή που ταιριάζουμε αμοιβαία και ο δρόμος για να συναντηθούμε ανοίγει με χάρη και ευκολία, για το καλό και των δύο μας».

  Επιμέλεια: Δρ. Κατερίνα Αθανασίου, Mindset Motivator & Therapist
  ΠΗΓΗ

  0 0

  Θέλω να εκμυστηρευτώ τον δικό μου Γολγοθά που βιώνω. Μπορεί να φαίνεται περίεργο όλο αυτό που ζω, αλλά είναι η σκληρή πραγματικότητα που ζω τα τελευταία δυο χρόνια και με κάνει να…πνίγομαι

  Κατ’ αρχήν για την μητέρα μου, που με έχει μεγαλώσει με αρχές, τις οποίες καταπάτησα και φταίω μόνο εγώ.

  Προέρχομαι από μια σχέση (την πρώτη μου ολοκληρωμένη), που με έκανε να μην έχω καμία αυτοπεποίθηση. Μέσα από αυτή την σχέση, έμαθα να «μισώ» τον εαυτό μου, το σώμα μου και να νομίζω πως είμαι απαρατήρητη.

  Πριν δυο χρόνια, αποφάσισα να διακόψω από αυτή την σχέση. Και να προσπαθήσω να κεντρίσω το ενδιαφέρον σε διάφορους άντρες. «Εκμεταλλεύτηκα» όσους είχα γύρω μου και εστίασα πρώτα στον άνθρωπο που βρίσκεται μέσα στο σπίτι μου. Τον πατριό μου, τον σύζυγο της μητέρας μου.

  Εγώ του την έπεσα
  Τον αιφνιδίασα. Δεν είναι τέτοιος άνθρωπος. Του «κουνήθηκα» και ενέδωσε μετά από λίγο καιρό. Δεν είναι μεγάλος. 49 ετών σήμερα. Και η μητέρα μου 43 ετών. Μου άρεσε που κατάφερα να τον κάνω να ξανανιώσει. Το ίδιο έπαθα και εγώ. Ένιωσα ότι είμαι κάποια, ότι αρέσω στους άντρες, ότι είμαι ποθητή. Και εκεί, πάνω στο «πικ» της επιβεβαίωσης μου, πριν ένα χρόνο περίπου άρχισα να την πέφτω στον γιο του. Ένα χρόνο μεγαλύτερος από εμένα. Στην αρχή σοκαρίστηκε, αλλά γρήγορα τον είχα «τυλίξει». Ότι έμαθα από τον πατέρα του, το δίδασκα στον γιο.

  Η αλήθεια είναι, ότι πλέον με τον πατριό μου, συμβαίνει 1-2 φορές τον μήνα, με τον γιο του κάθε εβδομάδα, 1-2 φορές. Και αυτό, επειδή έχω ταυτόχρονα και μια τρίτη, παράλληλη σχέση με έναν συμφοιτητή μου. Με αυτόν σχεδόν κάθε μέρα βρισκόμαστε.

  Δεν ξέρω τι να κάνω πλέον και θέλω πραγματικά την βοήθειά σας. Νιώθω ντροπή για ότι έχω κάνει, αλλά αυτό μου έδωσε την αυτοπεποίθηση που ήθελα να αποκτήσω.

  0 0

  «..έχε στο νου σου το παιδί – γιατί αν γλυτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα» τραγούδαγε ο Παύλος Σιδηρόπουλος.

  Κι έτσι ένοιωσα διαβάζοντας το παρακάτω μήνυμα:...

  «ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ»!

  Μια έκθεση με «επίκαιρα» μηνύματα: «Ολυμπιακοί Αγώνες δεν σημαίνουν αναβολικά και μίση αλλά φιλία…ειρήν稻 Έλληνας μαθητής της Β’ Γυμνασίου, από τα Γιαννιτσά ήταν ο νικητής του διεθνούς διαγωνισμού έκθεσης της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (UPU). Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Γράψτε μια επιστολή σε έναν αθλητή ή μια μορφή του αθλητισμού που θαυμάζετε, για να εξηγήσετε τι σημαίνουν για εσάς οι Ολυμπιακοί Αγώνες». Στο διαγωνισμό πήραν μέρος πάνω από ..

  1 εκατομμύριο νέοι από 55 χώρες, μέσω των ταχυδρομείων τους και νικητής αναδείχτηκε ο 14χρονος Έλληνας. «Η σύνθεση είναι πρωτότυπη, πολύ προσωπική και δημιουργική, ενώ αναδεικνύονται έντονα οι Ολυμπιακές αξίες», αναφέρει η διεθνής κριτική επιτροπή επισημαίνοντας τον απλό και δημιουργικό τρόπο γραφής του Μάριου Χατζηδήμου. Ο νικητής θα βραβευθεί την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου, δηλ. στις 9 Οκτωβρίου 2012, στην Ντόχα του Κατάρ, στο πλαίσιο του 25ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της ΠΤΕ που θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 149 χωρών. Τον Απρίλιο ο 14χρονος είχε αναδειχτεί νικητής στον αντίστοιχο πανελλήνιο διαγωνισμό και η έκθεση διαβιβάστηκε στο διεθνές γραφείο της Π.Τ.Ε μέσω των ΕΛ.ΤΑ, όπου και έγινε η τελική κρίση των εκθέσεων των μαθητών από όλες τις χώρες. Ακολουθεί η έκθεση του Μάριου Χατζηδήμου:

  «Γιαννιτσά, 25/01/12 Κύριο Ρότζερ Φεντερερ, Tennis sport club of Bussel, Switzerland.Αγαπητέ Ρότζερ Φέντερερ, Είμαι ο Μάριος, ένας από τους χιλιάδες, φαντάζομαι θαυμαστές σου. Ένας μικρός, ασήμαντος Μάριος, μπροστά σ’ έναν γίγαντα του αθλητισμού. Κι ο λόγος που σου γράφω; Για να σ’ ευχαριστήσω… να σ’ ευχαριστήσω, που ξύπνησες μέσα μου την αγάπη για τον αθλητισμό και το τένις! Χρόνια παρακολουθώ τους αγώνες και τις προσπάθειές σου στα γήπεδα, χειροκροτώ τις νίκες σου και θαυμάζω την επιμονή σου στις δύσκολες στιγμές. Το ανέβασμα σου όμως στο βάθρο του νικητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ήταν το «σερβίς», για την δική μου είσοδο στο άθλημα.Άρπαξα την παρατημένη ρακέτα του αδελφού μου και αποφασιστικά μπήκα στο γήπεδο, έτοιμος να νικήσω. Τότε συνειδητοποίησα πόσο διαφορετικό είναι, να βλέπεις την ρακέτα στα χέρια του Φέντερερ από το να προσπαθείς να την κουμαντάρεις στα δικά σου χέρια. Παιδεύτηκα, ίδρωσα, άκουσα δικαιολογημένα τις φωνές του προπονητή μου, όμως δεν τα παράτησα. Η μορφή σου στο βάθρο του Ολυμπιονίκη, με κρατούσε εκεί και συνέχιζα… Συνέχιζα και ονειρευόμουνα… Κάποια μέρα, κτυπώντας το μπαλάκι, εκ σφενδονίστηκε μαζί και η φαντασία μου, μακριά, πολύ μακριά στον χρόνο και στον τόπο. Βρέθηκα, λέει, εκεί, στην Αρχαία Ολυμπία, στην μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, στους πρώτους επίσημους Ολυμπιακούς Αγώνες. 776 π.Χ.- οι κήρυκες γυρνούν όλη την Ελλάδα και αναγγέλλουν το γεγονός. Οι πόλεμοι σταματούν, γιατί ο αθλητισμός ενώνει και συμφιλιώνει τους ανθρώπους, έτσι τουλάχιστον ήταν τότε! Νέοι από κάθε άκρη της χώρας, καταφθάνουν εκεί με λεβέντικη ψυχή και σώμα, για ν’ αγωνισθούν τον «καλόν αγώνα», το «Ευ αγωνίζεσθαι». Τι υπέροχες λέξεις, τι φανταστική ατμόσφαιρα! Ήσουν κι εσύ, λέει, εκεί. Οι ιστορικές μου γνώσεις σε απορρίπτουν, όμως η φαντασία μου σε θέλει εκεί. Ν’ αγωνίζεσαι και να στεφανώνεσαι με την αγριελιά. Να ποτίζεις με τον ιδρώτα σου, το χώμα της αρχαίας Ολυμπίας και να δοξάζεσαι μαζί με τον Διαγόρα της Ρόδου, τον Πολυδάμα, τον Θεαγένη.Ναι, είμαι περήφανος, που η δική μου πατρίδα, η Ελλάδα, έθεσε τα θεμέλια του σύγχρονου αθλητισμού. Το αθλητικό πνεύμα, σαρκώθηκε και μορφοποιήθηκε στους αγώνες της αρχαιότητας. Η Ολυμπιακή φλόγα, λαμπρυνόμενη με τις άξιες του Ελληνικού πολιτισμού, φώτισε την οικουμένη. Η αγωνιστικότητα, η ευγενής άμιλλα, ο αυτοέλεγχος, η συνεργασία, μέσ’ από τον αθλητισμό, εμπλούτισαν και όλη την στάση του ανθρώπου απέναντι στην ζωή… …Στεκόσουν εκεί, στεφανωμένος, ακτινοβολώντας την χαρά της νίκης, όταν σε πλησίασα ντροπ αλά, σου έπιασα το χέρι, σε κοίταξα στα μάτια και σε ρώτησα: – Πως νοιώθεις, Ρότζερ; Τι σημαίνουν για σένα όλα αυτά; – Άκου μικρέ μου, μου απάντησες με μια φωνή κρυστάλλινη, που ακόμα αντηχεί στ’ αυτιά μου. «Αγωνίζομαι» σημαίνει «νικώ», να το θυμάσαι αυτό. Η συμμετοχή, ο αγώνας, είναι ήδη μια μεγάλη νίκη, ανεξάρτητα απ’ το τρόπαιο. Νίκη ενάντια στους φόβους, τις ανασφάλειες και τις δυσκολίες του εαυτού σου, ενάντια στον εγωισμό και την φιλαυτία σου. Νίκη υπέρβασης του εαυτού σου. Και κάτι ακόμα: «Νικώ» σημαίνει «Αγαπώ». Αγαπώ τον συναγωνιστή μου, που μου έδωσε την ευκαιρία ν’ αγωνιστώ, τον προπονητή μου, που μου έμαθε τον τρόπω ν’ αγωνίζομαι και να νικώ, τον κόσμο που με στηρίζει στην προσπάθεια και στον δρόμο προς τη νίκη, τον Θεό, που μου χαρίζει την δυνατότητα ν’ αγωνίζομαι και να νικώ! – Άουτ! Μάριε, συγκεντρώσου επιτέλους στο παιχνίδι! Ήταν η φωνή του προπονητή μου, που με έβγαλε ξαφνικά από την ονειροπόλησή μου. Όμως όχι, εκείνη την ημέρα, δεν ήταν δυνατόν να συγκεντρωθώ σε κανένα παιχνίδι. Ήθελα να διηγηθώ, όλα αυτά που έζησα, στους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες. Όλοι μαζί, ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου, γίναμε μια συντροφιά κι αναβαπτισθήκαμε στο πνεύμα των Ολυμπιακών αγώνων. Μιλήσαμε για το περίφημο «Ευ αγωνίζεσθαι», αυτό που οι σύγχρονοι άνθρωποι, μπορούν τέλεια να ερμηνεύσουν ετυμολογικά, όσον όμως αφορά την πράξη, δυσκολεύονται απ ό λίγο έως τραγικά! Στοχεύοντας αποκλειστικά στον πρωταθλητισμό, λούζονται στα βρώμικα κι επικίνδυνα νερά των αναβολικών, θυσιάζοντας στον βωμό της εφήμερης δόξας, την καθαρότητα της ψυχής και του σώματος. Η εξόντωση του αθλητή και η δυσφήμιση των αγώνων, είναι το μόνο αντίτιμο που εισπράττει κανείς από τέτοιες ενέργειες.Ε, λοιπόν για μένα οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν σημαίνουν, ούτε αναβολικά, ούτε πρωταθλητισμό, ούτε οικονομικά συμφέροντα, οικονομική κρίση, αντιζηλίες και μίση. Σημαίνουν χαρά για την συμμετοχή, «ευ αγωνίζεσθαι», φιλία, ειρήνη και σ’ αυτό το πνεύμα εύχομαι να σταθούν οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες. Σταματώ εδώ την φλυαρία μου, που ίσως σε κούρασε και σου εύχομαι μέσα απ’ την ψυχή μου, σε όλη σου την ζωή, ν’ αγωνίζεσαι, να νικάς και ν’ αγαπάς, όπως ακριβώς εσύ μου δίδαξες. Σ’ ευχαριστώ για άλλη μια φορά και σε περιμένω, εκεί που πρωτοσυναντηθήκαμε… Στην αρχαία Ολυμπία, στην Ελλάδα, στην πατρίδα του πολιτισμού και του αθλητισμού. Στην πανέμορφη και πολυαγαπημένη μου πατρίδα, που όσες δυσκολίες και τρικυμίες κι αν περνά τώρα, « δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά», γιατ’ «έχει στο κατάρτι της βιγλάτορα, παντοτινό, τον Ήλιο, τον Ηλιάτορα»! 

  Με αγάπη και θαυμασμό, Μάριος Α. Χατζηδήμου» 


  0 0

  Απόψε δεν πίνω τίποτα. Δε με έχει ζαλίσει καμία ουσία, δεν έχω θολώσει απ’ το αλκοόλ. Απόψε θολώνω από θυμό.

  Ίσως δεν είναι η θέση μου να μιλήσω. Βλέπω, όμως, κάτι...

  κι απογοητεύομαι. Νευριάζω. Θυμώνω.

  Το παράδοξο των ημερών είναι ότι η πλειονότητα της αρθρογραφίας για το τελευταίο (χρονικά) έγκλημα έμφυλης βίας γράφεται από γυναίκες. Κάπως έτσι και τα ποστ στα social media. Ιστορίες οργής, θλίψης, φόβου αναδύονται κάθε φορά που μια γυναίκα δολοφονείται ή επιζεί από περιστατικά βίας εναντίον της. Και περιέργως, οι περισσότεροι άνδρες σιωπούν. Ή ακόμα χειρότερα, αρχίζουν τα «ναι μεν, αλλά…». Γιατί; Τι είναι αυτό που μας κάνει να λουφάζουμε, να βγάζουμε αυτά τα αστεία #notallmen και, ακόμα χειρότερα, ποιου είδους κακοήθεια μας διακατέχει για να κατηγορούμε αυτές που έχουν υποστεί το έγκλημα και όχι τους θύτες;

  Κάθε φορά που ένα έγκλημα έμφυλης βίας διαπράττεται, επιχειρείται μια ψυχιατρικοποίηση των δραστών. Βλέπω ρεπορτάζ για «εν βρασμώ ψυχής», «έγκλημα πάθους» κι άλλους προσδιορισμούς που επιχειρούν (συνήθως πετυχημένα) να αφαιρέσουν το βάρος της πράξης απ’ το θύτη και να το αποδώσουν σε άλλους παράγοντες που εμποδίζουν μια συλλογική μελέτη του φαινομένου. «Εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε τόσα περιστατικά» άκουσα χθες στο λεωφορείο που μιλούσαν δυο κυρίες για το έγκλημα στη Ρόδο και κάγχασα ίσως λίγο πιο δυνατά από όσο έπρεπε.

  Ο λόγος; Σε μια εκδήλωση του Κ.Ε.Θ.Ι. πριν μερικές μέρες για ειδικούς κι επαγγελματίες του χώρου των κοινωνικών επιστημών, μας ενημέρωσαν για το πόσο δύσκολο είναι για μια γυναίκα να καταγγείλει ένα έγκλημα βίας εναντίον της, ιδιαίτερα αν το περιστατικό αφορά κακοποίηση ενδοοικογενειακή (σύντροφο, σύζυγο, πατέρα). Το ξέρατε ότι δεν υπάρχει παράβολο μήνυσης σε τέτοιες περιπτώσεις; Παρ’ όλα αυτά πολλές φορές ζητείται από αστυνομικούς, ενώ ακόμα πιο συχνά η προτροπή είναι να γυρίσουν σπίτι οι παθούσες για «να τα ξαναβρουν».

  Η συναίνεση, το καυτό θέμα των ημερών δε θα έπρεπε να είναι τόσο δύσκολο να γίνεται αντιληπτή. Τι στο καλό δεν καταλαβαίνετε εκεί έξω οι άνδρες; Πόσο δύσκολο είναι να συνειδητοποιήσεις ότι τα εσώρουχα και τα ρούχα που φοράει μια κοπέλα στον καφέ, το μπαρ, το κλαμπ, στο δρόμο, δεν είναι πρό(σ)κληση για σεξ!

  Στην Ιρλανδία σε υπόθεση βιασμού ο θύτης αθωώθηκε γιατί οι δικαστές θεώρησαν ότι το εσώρουχο που φορούσε η κοπέλα (τύπου στρινγκ, αν δεν απατώμαι) ήταν δείγμα ότι η επιζώσα ήθελε να κάνουν σεξ, παρ’ όλο που η ίδια του το είχε αρνηθεί. Του το είχε αρνηθεί.

  Ή για να το κάνω πιο παραστατικά για εσάς εκεί έξω που ακόμα δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει άρνηση:

  Η κοπέλα μπορεί να έχει δεχθεί να έρθει σπίτι σας, στο κρεβάτι σας, με ή χωρίς πολλά ρούχα, πρόθυμη ως εκείνη τη στιγμή για σεξουαλικές περιπτύξεις, μπορεί και να έχουν προηγηθεί διάφορα συναινετικά πράγματα μεταξύ σας. Αν για τον οποιοδήποτε λόγο αλλάξει άποψη την ώρα που πάει να προχωρήσει η φάση –ή ακόμα κι αν έχει ήδη προχωρήσει η φάση– αν πει ότι δε θέλει/δε νιώθει άνετα/δε νιώθει καλά/κάποια άλλη φορά, στην ουσία οτιδήποτε που να δείχνει ότι δεν ψήνεται για τίποτα περαιτέρω, εσείς σταματάτε! Οποιαδήποτε κι αν είναι η επιθυμία σας. Το να αλλάξει άποψη η κοπέλα δεν την καθιστά τσούλα, ότι σας ξεγέλασε, ότι σας παραπλάνησε, ότι σας εξαπάτησε κλπ.

  Και φυσικά το ίδιο και περισσότερο ισχύει και για τις γυναίκες. Μη νοιαστείτε για τα αισθήματά μας. Αν δε σας βγει εκείνη τη στιγμή το σεξ, για τον οποιοδήποτε λόγο, μη διστάσετε να το διακόψετε. Μην πιστέψετε μαλακίες περί blue balls, ψυχολογικούς εκβιασμούς, παρακαλετά, ή τι θα πει για εσάς μετά. Καμία δεν πρέπει να πιέζεται να τίποτα. Έχω πολλές γνωστές –κι οι γυναίκες θα έχουν πολλές περισσότερες– που έχουν κάνει σεξ γιατί ένιωθαν ότι εκεί που πήγε το πράγμα «δεν είχα επιλογή». Γιατί φοβήθηκαν για την ασφάλειά τους.

  Αυτό είναι το αποτέλεσμα αυτού που αποκαλούμε «πατριαρχία». Μιας κοινωνίας, ή μάλλον πολλών, δυτικών και μη, όπου η γυναίκα μπορεί να έχει θεωρητικά αυτοδιάθεση στο σώμα της, αλλά:

  Τα βράδια γυρίζει στο αμάξι και στο σπίτι της με τα κλειδιά ανάμεσα στα δάχτυλα
  Της απαγορεύεται συχνά να κάνει έκτρωση
  Κάνει σεξ με το ζόρι γιατί φοβάται την αντίδραση του άλλου
  Δολοφονείται και κατηγορείται ότι «τα ήθελε ο κώλος της»
  Δε γίνεται πιστευτή όταν καταγγέλλει κακοποίηση
  Έχει διδαχτεί ότι τα ρούχα της πρέπει να είναι «σεμνά», αλλιώς φταίει αυτή για ό,τι της συμβεί όταν βγει έξω
  Της έχουν πει ότι οι άνδρες «δε φταίνε, είναι ασυγκράτητοι»
  Έχει ακούσει δεκάδες φορές σε περιστατικά λεκτικής και σωματικής κακοποίησης από σύντροφο/σύζυγο «πρώτη/τελευταία φορά ήταν, δε θα ξαναγίνει».
  Τα παραδείγματα πολλά, και ως στρέιτ άνδρας ξύνω μόνο την επιφάνειά τους. Γιατί εγώ δε φοβάμαι τα βράδια ότι το τζιν μου θα γίνει αιτία βιασμού μου. Ότι το κόκκινο μποξεράκι μου θα χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη στο δικαστήριο ότι ο βιασμός μου ήταν απλά kinky sex, ή εν πάση περιπτώσει ίσως και να το ήθελα. Δε φοβάμαι να πιω σε μπαρ γιατί η κοπέλα που με συνοδεύει μπορεί να έχει ρίξει κάτι στο ποτό, ή να σκοπεύει να με μεθύσει και να με πηδήξει.

  Γιατί και κατηγορούμενος να βρεθώ, θα είμαι «γόνος καλής οικογένειας» κι εκείνη η τσούλα που με αποπλάνησε. Γιατί εγώ θα κάνω σεξ με μεθυσμένες τουρίστριες και μετά θα το υπερηφανεύομαι στους φίλους μου. Γιατί για μένα πάντα θα εξυπακούεται αν με βιάσουν ότι «δεν είχε δώσει δικαιώματα». Γιατί δε θα φοβηθώ ποτέ τον διπλανό μου στο ασανσέρ ή να ανέβω τις σκάλες της πολυκατοικίας. Γιατί στο μπαρ και στο κλαμπ δε θα με χουφτώνουν, δε θα μου τρίβονται συνεχώς. Γιατί μου είπαν ότι το «όχι» καμιά φορά σημαίνει «ίσως».

  Γιατί σε κάθε άρθρο για τις ευθύνες των ανδρών στη συντήρηση της πατριαρχίας θα νιώθω την ανάγκη να κατηγορήσω και πάλι τις γυναίκες. Γιατί αν πω «όχι» σε πρόταση για σεξ, όσο επίμονη κι αν είναι, δε θα φοβηθώ για τη ζωή μου, ούτε τη λασπολογία σε παρέες και κοινωνικό περίγυρο.

  Γιατί το βράδυ όταν με πλησιάσει κάποιος από πίσω με γρήγορο βήμα, δεν ετοιμάζομαι για το χειρότερο ώσπου να διαπιστώσω ότι απλά περπατάει γρήγορα. Συνήθως. Γιατί δε φοβάμαι ότι ο επόμενος καινούριος μαθητής του ιδιαιτέρου μου μπορεί να με στριμώξει. Γιατί η σεξουαλική μου ζωή δεν είναι κριτήριο αξίας της υπόλοιπης ζωής μου.

  Γιατί αν αυτοπροσδιορίζομαι ως «καλό παιδί» δε σημαίνει ότι πρέπει αυτόματα να είμαι ποθητός από όλες επειδή δεν έχω συμπεριφορά μαλάκα. Δεν υπάρχει βραβείο για τη σωστή συμπεριφορά. Γιατί συναντάω επιδοκιμαστικά βλέμματα όταν λέω ότι οι γυναίκες «είναι καργιόλες, ρε φίλε», αλλά ουρλιάζω #notallmen όταν οι γυναίκες μιλάνε για τις εμπειρίες τους.

  Η κοινωνία, η πατριαρχία, το φύλο μου, όλα αυτά μου δίνουν ως άνδρα περισσότερες ευκαιρίες κι ευνοϊκή μεταχείριση σχεδόν σε όλους τους τομείς. Κι έτσι αν μείνω σιωπηλός, αν δε στηρίξω εγώ πρώτος την αλλαγή ενός συστήματος που βλάπτει πρωτίστως τις γυναίκες, αλλά κι εμένα, τότε συμβάλλω στη συνέχισή του.

  Η σιωπή είναι συνενοχή!
  Υ.Γ. Δε διεκδικώ ρόλο παντογνώστη. Παραθέτω 2-3 πηγές που τα λένε πολύ καλύτερα από μένα:

  «Ναι, είσαι μισογύνης» στο facebook
  Το άρθρο της Ειρήνης Γεωργή για την κουλτούρα βιασμού αλλά και τις δημόσιες αναρτήσεις της
  Rebecca Solnit’s “Men Explain Things to Me” (2015)

  pillowfights.gr

  0 0

  Με έκπληξη διαβάζουμε δελτίο τύπου - απάντηση με υπογράφοντα τον γεωπόνο του ΑΣ Γρεβενών.Εμείς απευθυνθήκαμε στους αγρότες της ΠΕ Γρεβενών και τους προτρέψαμε να είναι προσεκτικοί διότι...
  πολιτικοί παράγοντες του τόπου μας, παρασυρόμενοι είτε από τον αντιπολιτευτικό τους οίστρο, είτε από το άγχος της επανεκλογής ή της κατάληψης μιας θέσης στα ψηφοδέλτια των επερχόμενων εκλογών, χρησιμοποιούν και ερμηνεύουν τις εξελίξεις σε σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό χώρο,  κατά το δοκούν. Η συγκεκριμένη αντιπαράθεση είναι πολιτική, αφορά στον τρόπο και στα μέσα άσκησής της και δεν συμπεριλαμβάνει φορείς και πρόσωπα μη πολιτικού χαρακτήρα.                                                                                                                       
  Τα προβλήματα δεν λύνονται μόνο με διαπιστώσεις και ευχολόγια, αλλά με δουλειά και  συνεργασία από όλους και με όλους, χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς αντιλήψεις του τύπου «κατόπιν ενεργειών μου»                                                                                                      Συνειδητά δεν θέλουμε να απαντήσουμε στις επιμέρους ατυχείς αναφορές, πιστεύοντας ότι έγιναν εν θερμώ και λόγω παρορμητισμού και επίσης επειδή θεωρούμε ότι η ανάμειξη της πολιτικής  στο συνεταιριστικό κίνημα είχε καταστρεπτικές συνέπειες και δεν πρέπει να επαναλαμβάνεται.       


  Ν.Ε.  ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών                                             
  Οργάνωση Μελών Δεσκάτης

  0 0

  Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 10:00-11:30 το πρωί στη
  βιβλιοθήκη.


  Κάθε χρόνο με την ίδια χαρά και προσμονή περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους, να στολίσουμε το...

  χριστουγεννιάτικο δέντρο της βιβλιοθήκης, να ακούσουμε ύμνους και κάλαντα, να θυμηθούμε τα έθιμα του τόπου μας, να στολίσουμε το γούρι της χρονιάς ένα φυσικό
  ρόδι. Θα μάθουμε τον συμβολισμό του ροδιού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και θα το χαρίσουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα για
  καλή τύχη.

  Με τη συμμετοχή του 3ου δημοτικού σχολείου Γρεβενών.
  Με τη Θεολογία Ταρλατζή και την Αικατερίνη Βάιου.

  Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 8:30-12:00 το πρωί στη
  βιβλιοθήκη.

  Διαβάζουμε τη χειμωνιάτικη ιστορία “Ο νάνος δεν κοιμάται” της Astrid
  Lindgren και στη συνέχεια με απλά υλικά φτιάχνουμε νάνους που θα
  κρατούν γλυκές ευχές και θα μας μεταφέρουν στις άγιες ημέρες των
  Χριστουγέννων.

  Με τη συμμετοχή του 2ου δημοτικού σχολείου και του δημοτικού
  σχολείου Φελλίου Γρεβενών.
  Με τη Θεολογία Ταρλατζή και την Αικατερίνη Βάιου.

  Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 8:30-12:30 το πρωί στη
  βιβλιοθήκη.

  Τα ξύλινα αστέρια, δεντράκια, καρδούλες και πολλά άλλα αντικείμενα
  που θα μοιραστούν στα παιδιά, θα γίνουν αφορμή να εμπνευστούν
  λέξεις και εικόνες και να γράψουν ευφάνταστες χειμωνιάτικες ιστορίες.
  Θα δεθούν σε βιβλιαράκια και θα απολαύσουμε την αφήγησή τους με
  υπέροχη μουσική.

  Με τη συμμετοχή του 4ου και 1ου δημοτικού σχολείου.
  Με τη Θεολογία Ταρλατζή και την Αικατερίνη Βάιου.

  Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 8:30- το πρωί στη βιβλιοθήκη.

  Διαβάζουμε χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά παραμύθια της Εύης
  Καραντινού και τα παιδιά με όρεξη και χαρά θα δημιουργήσουνε
  υπέροχα καραβάκια που θα τα στολίσουνε με χρωματιστά στολίδια.
  Ετσι, θα θυμηθούμε το παλιό ελληνικό έθιμο του στολίσματος του
  καραβιού που γινόταν σε πολλά μέρη της χώρας μας.

  Με τη συμμετοχή του 6ου δημοτικού σχολείου.
  Με τη Θεολογία Ταρλατζή και την Αικατερίνη Βάιου.

  Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 9:00-10:30 πρωί στη
  βιβλιοθήκη.

  Ο χώρος του αναγνωστηρίου μετατρέπεται σε ένα δημιουργικό
  χριστουγεννιάτικο εργαστήρι. Με υλικά παρμένα από το δάσος, τα
  παιδιά με φαντασία και δεξιοτεχνία δημιουργούν πρωτότυπες και
  μοναδικές συνθέσεις. 

  Με τη συμμετοχή του 5ου δημοτικού σχολείου.
  Με τη Θεολογία Ταρλατζή και την Αικατερίνη Βάιου.

  Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 10:00-11:00 στη βιβλιοθήκη.

  Κατασκευάζουμε όμορφες γιορτινές χριστουγεννιάτικες καρτούλες
  και γράφουμε όμορφες ευχές.
  Με τη συμμετοχή του 7ου δημοτικού σχολείου Γρεβενών και του
  ειδικού δημοτικού σχολείου Γρεβενών.
  Με τη Θεολογία Ταρλατζή και την Αικατερίνη Βάιου.  0 0

  Γ'ΦΑΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 2018-19

  ΣΑΒΒΑΤΟ 08 -12-2018 

  1
  ΔΑΚ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
  ΦΑΣ ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

  ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΕΠ
  3.00 μμ
  ΑΝΑΒΛΗΘΕΝΤΕΣ ΑΓΩΝΕΣ 7ης Αγωνιστικής
  ΣΑΒΒΑΤΟ 08 -12-2018

  25
  ΔΗΜΗΤΡΑΣ
  ΑΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑΣ

  Δ.Ν.ΠΑΛΙΟΥΡΙΑΣ
  3.00 μμ
  26
  ΚΑΡΠΕΡΟΥ
  ΑΡΗΣ ΚΑΡΠΕΡΟΥ

  ΑΟ ΣΕΙΡΗΝΑ
  3.00 μμ
  ΚΥΡΙΑΚΗ 09-12-2018
  27
  ΤΡΙΦΥΛΛΙΟΥ
  ΠΑΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙΑΚΟΣ

  ΚΑΜΒ.ΔΕΣΚΑΤΗΣ
  3.00 μμ
  28
  ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
  ΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙ

  Μ.Θ.ΚΝΙΔΗΣ
  3.00 μμ

                               ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΤΣΙΟΣ
                                               ΧΡΩΜΑΤΑ BERLING

  0 0

  City Center Cinemas Kastoria

  Πρόγραμμα προβολών από Πέμπτη 06 έως και Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018.

  Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας citycentercinemas.gr

  •Creed 2•
  Κάθε μέρα στις 19:00 και στις 22:00
  (Την Κυριακή μια προβολή στις 22:00)

  •Kursk•
  Κάθε μέρα στις 20:00

  •Hell Fest - Το Πάρκο του Τρόμου•
  Κάθε μέρα στις 22:30

  ☆Παιδικές προβολές☆
  Σάββατο 08 Δεκεμβρίου

  •Ραλφ εναντίον Ίντερνετ•
  Στις 17:00

  Κυριακή 9 Δεκεμβρίου

  •Πολυθέαμα
  Στις 11:30 και στις 17:00•

  0 0

  Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη Βαρκελώνη της Ισπανίας με μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Γρεβενών της Γ τάξης Μηχανολόγων και Πληροφορικής.

  Οι μαθητές των τμημάτων Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ και...
  Τεχνικός Οχημάτων της Γ΄ τάξης, θα μεταβούν σε μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου, για να επιμορφωθούν και να αναπτύξουν δεξιότητες πάνω στην ειδικότητά τους. Το θέμα της επιμόρφωσης είναι: «Σύγχρονες δεξιότητες εκπαιδευομένων στο πρωτόκολλο επικοινωνίας CAN Bus των Διασυνδεδεμένων Οχημάτων».

  Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:
  Επίσκεψη στο εργοστάσιο της SEAT, όπου θα τους δοθεί η δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά τη γραμμή παραγωγής και να εκπαιδευτούν στη σχολή της εταιρείας, όσων αφορά τη λειτουργία και την εφαρμογή της τεχνολογίας CAN Bus.
  Επίσκεψη στο εργοστάσιο της Nissan, όπου οι συμμετέχοντες θα κάνουν μετρήσεις στο ηλεκτρικό σύστημα του ηλεκτρικού VAN e-NV200 και θα συνδεθούν στη βάση δεδομένων του κατασκευαστή, η οποία αποτελεί πυρήνα στο δίκτυο Διασύνδεσης των Οχημάτων νέας γενιάς (τεχνολογία V2V & V2I).

  Η περίοδος κατάρτισης των συμμετεχόντων θα πιστοποιηθεί από τον φορέα υποδοχής με την έκδοση ατομικών βεβαιώσεων (Europass – certificates), οι οποίες αποτελούν προσωπικό έγγραφο για τους συμμετέχοντες, που πιστοποιεί επίσημα τη συμμετοχή τους σε οργανωμένη κινητικότητα σε άλλη χώρα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECVET).

  Οι συμμετέχοντες μαθητές σας παρουσιάζουν την αφίσα που δημιούργησαν στα πλαίσια προετοιμασίας της εν λόγω εκδρομής.
  Ημέρα 1η.

  Παρουσίαση της ιστορίας της Βαρκελώνης.
  Λίγα μαθήματα Ισπανικών
  Εισαγωγικά για το πρωτόκολλο επικοινωνίας CAN BUS  Ημέρα 2η.
  Ξενάγηση στην πόλη της Βαρκελώνης.
  Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης


  Ημέρα 3η.

  Οι μαθητές επιμορφώθηκαν στο σωματείο εγκαταστατών μηχανικών της Καταλονίας. Εκεί έγινε παρουσίαση το δίκτυο των σταθμών φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που μέσω του πρωτόκολλου επικοινωνίας Canbus, δίνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να ξέρει ο κάθε οδηγός ηλεκτρικού αυτοκινήτου καθώς και οι διαχειριστές του συστήματος.
  0 0


  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΙΚΗΜΑ!
  Την αναμενόμενη τροπή λαμβάνει η υπόθεση της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης λαθρεμπορίας χρυσού, μετά την επικοινωνία της ανακρίτριας Διαφθοράς με τις αρμόδιες οικονομικές Αρχές… Με τους προφυλακιστέους, να αποφυλακίζονται γιατί… ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΙΚΗΜΑ!Γελάνε και τα τσιμέντα της Κουμουνδούρου…

  Από χθες το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο ανακριτικό γραφείο διαβιβάστηκε απάντηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σε ερώτημα της δικαστικής λειτουργού, στο οποίο η Αρχή επικαλούμενη την τελωνειακή νομοθεσία, ενημέρωσε ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία.

  Κατόπιν αυτού, όπως εκτιμούν νομικές πηγές, το βασικό κακούργημα της λαθρεμπορίας παραμένει έωλο, συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης. Αδικήματα, τα οποία προβλέπουν προσωρινή κράτηση για τους κατηγορούμενους. Υπό αυτά τα δεδομένα οι συνήγοροι υπεράσπισης των οκτώ προφυλακισθέντων καταθέτουν από το πρωί αιτήματα άρσης της προσωρινής κράτησης των εντολέων τους.

  Δικαστικές πηγές ωστόσο αναφέρουν ότι πιθανότητα εντός της ημέρας αυτεπαγγέλτως η ανακρίτρια, αποτιμώντας τα νέα στοιχεία που έχει στα χέρια της μπορεί να προχωρήσει στην έκδοση διατάξεων που θα οδηγήσουν στην αποφυλάκιση των κατηγορούμενων. Έτσι, εάν δεν προκύψει κάτι νεότερα, ο Ριχάρδος και οι υπόλοιποι συλληφθέντες, θα πάνε στα σπίτια τους και θα συνεχίσουν κανονικά την …εργασία τους. Μιλάμε για το απόλυτο κυβερνητικό φιάσκο και τεράστια προσωπική ήττα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος την ημέρα της σύλληψής τους δήλωνε για τον Ριχάρδο από την Βουλή ότι «είχε ξεζουμίσει χιλιάδες συμπολίτες μας».


  Μετά από 63 συλλήψεις, λοιπόν, 8 προφυλακίσεις και εκατοντάδες σελίδων δικογραφίας, η υπόθεση θεωρείται… λήξαν και τα κελιά ξεκλειδώνουν. Ο δικηγόρος του Ριχάρδου, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε σχετικά: «Σε λίγο ο Ριχάρδος και οι υπόλοιποι θα είναι ελεύθεροι. Από την πρώτη στιγμή είπα ότι δεν υπάρχουν αδικήματα στην υπόθεση αυτή. δυστυχώς για τον εντολέα μου η αστυνομία παραπλάνησε και τον εισαγγελέα και τον πρωθυπουργό και για λίγες ώρες και την ανακρίτρια, αλλά τελικά υπερίσχυσε η ευσυνειδησία της, η οποία υπερίσχυσε, αφού σύμφωνα με τους νόμους της ευρωπαϊκής ένωσης και του ελληνικού κράτους δεν υπάρχει αδίκημα στις εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία, δεν υπάρχουν δασμοί για εξαγωγές στην Τουρκία…».

  Η εξέλιξη της υπόθεσης δίνει πλέον το δικαίωμα στον Ριχάρδο να κινηθεί νομικά ΚΑΙ εναντίον του πρωθυπουργού για ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ. Μαντάρα τα έκαναν ΠΑΛΙ…

older | 1 | .... | 1950 | 1951 | (Page 1952) | 1953 | 1954 | .... | 1988 | newer