Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ BLOG ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ...ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ kostasdigos@yahoo.gr

older | 1 | .... | 1915 | 1916 | (Page 1917) | 1918 | 1919 | .... | 1988 | newer

  0 0

  Ο Γιάννης και η Λίνα μαζί με τα παιδιά τους, τον Δημήτρη και την Αθηνά έχουν καταφέρει να βάλουν τα προϊόντα από βουβαλινό γάλα στην ελληνική αγορά και...
  να παρουσιάζουν την μία καινοτομία μετά την άλλη στη σειρά των προϊόντων τους

  Ο Γιάννης Μπέκας, ένας επιχειρηματίας που έβαλε για τα καλά τα προϊόντα από βουβαλινό γάλα στην ελληνική αγορά είναι στην καλύτερη παραγωγική και δημιουργική ηλικία. Μόλις 46 ετών. Η επιχείρηση του Οικογένεια Μπέκα – Προϊόντα από Βουβαλινό Γάλα (oikogeneiampeka.gr) χρονολογείται από το 2007 στην σημερινή της μορφή (μεταποίηση βουβαλινού γάλακτος για την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων). Υπήρχε ωστόσο μια κατακτημένη παράδοση στην οικογένεια του τριών γενεών με την κτηνοτροφία των βοοειδών γενικότερα, αλλά και των βουβαλιών ειδικότερα.

  Ο Γιάννης Μπέκας, ο μικρότερος γιος της οικογενείας ήταν και ο μόνος που ασχολήθηκε ενεργά με την κτηνοτροφία και την παραγωγή γαλακτοκομικών – τυροκομικών προϊόντων. Ο ίδιος φοίτησε στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή με υποτροφία και εξειδικεύτηκε στον τομέα της ζωϊκής παραγωγής. Δημιούργησε μία φάρμα με αγελάδες και για 12 χρόνια παρήγαγε προϊόντα από αγελαδινό γάλα σε πρότυπες εγκαταστάσεις στη Σίνδο, Θεσσαλονίκης.

  Σήμερα η επιχείρηση που έχει βάλει στο κέντρο του ενδιαφέροντος της τα προϊόντα από βουβαλινό γάλα στεγάζεται σε 1500 τ.μ. στην περιοχή της Σίνδου, στη Θεσσαλονίκη και απασχολεί πάνω από 10 υπαλλήλους σε μόνιμη βάση.

  Ο Γιάννης έχει δίπλα του σε καθημερινή βάση την γυναίκα του Λίνα, ενώ σιγά σιγά στην εικόνα μπαίνει και η επόμενη γενιά. Τα παιδιά του Γιάννη και της Λίνας. Ο γιός , ο Δημήτρης είναι μόλις 19 ετών και έχει αποφοιτήσει από την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, επίσης. Το ίδιο και η κόρη, η Αθηνά 18 ετών σήμερα. Και οι δύο θέλουν να συνεχίσουν την παράδοση της οικογένειας και να διευρύνουν το επιχειρηματικό της φάσμα, γι’ αυτό και θέλουν να εξειδικευτούν στον τομέα των τροφίμων, συνεχίζοντας τις σπουδές τους στην Διοίκηση Επιχειρήσεων ο Δημήτρης και στην Τεχνολογία Τροφίμων η Αθηνά. Ήδη έχουν τριβή με το αντικείμενο της επιχείρησης καθώς στον ελεύθερό τους χρόνο έχουν ενεργό ρόλο στην παραγωγή και κοντά στους γονείς καλλιεργείται η αγάπη για την παράδοση και την ποιότητα σε κάθε συνταγή ξεχωριστά.

  Αλλά, ας επιστρέψουμε στην βασική επιλογή της επεξεργασίας του βουβαλινού γάλακτος που επέτρεψε και την μεγάλη στροφή. Η τελευταία έγινε μετά από έρευνα του ίδιου του Γιάννη Μπέκα. Ο τελευταίος εκτίμησε τα οφέλη μιας τέτοιας επιλογής και πήρε το ρίσκο της επένδυσης, παρά την αρνητική προδιάθεση του ελληνικού καταναλωτικού κοινού για το άγνωστο.

  Σε ενημερωτικό σημείωμα διαβάζουμε: «Η ποιότητα του γάλακτος είναι μοναδική και τα οφέλη του ασύγκριτα σε σχέση με τα υπόλοιπα συμβατικά γάλατα. Η περιεκτικότητά του γάλακτος είναι 7-8% λιπαρά, εκ των οποίων το 1/3 είναι της κατηγορίας Ω3, ενώ το αγελαδινό αποδίδει 1/15 αντίστοιχα λιπαρά, με αποτέλεσμα να βοηθά δραστικά στην μείωση της χοληστερόλης. Το βουβαλινό γάλα ενδείκνυται για κατανάλωση από ανθρώπους με δυσανεξία στη λακτόζη. Έχει περίπου 58% περισσότερο ασβέστιο και περισσότερες πρωτεΐνες από τα αντίστοιχα συμβατικά γάλατα. Ο κατάλογος με τα πλεονεκτήματα είναι μεγάλος και το σημαντικότερο απ’ όλα είναι πως τα χαρακτηριστικά του γάλακτος αυτού, είναι πλήρως αφομοιώσιμα από τον ανθρώπινο οργανισμό. Δεν έχει οσμή και έντονη γεύση, όπως πιστεύει ο περισσότερος κόσμος. Αυτό είναι ένας «αστικός μύθος», καθώς το βουβάλι με το μέγεθος, το μαύρο χρώμα και την συνήθεια να λούεται σε λασπωμένα νερά, δημιουργεί την εντύπωση του απωθητικού, άγριου και ίσως βρώμικου ζώου. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Μια δοκιμή μπορεί να σας πείσει!

  Δυστυχώς, όμως, τα βουβάλια παραγκωνίστηκαν με τον καιρό από την εκμετάλλευση του γάλακτος και ελάχιστοι παραγωγοί επέμειναν, καθώς η ποσότητα παραγόμενου γάλακτος είναι στο ¼ της αγελάδας. Έτσι ο πληθυσμός μειώθηκε σημαντικά και πλέον τα βουβάλια είναι προστατευόμενο είδος.

  Η ελληνική αγορά ήταν εξοικειωμένη με τα βουβαλινά προϊόντα κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε η αντίστοιχη προσφορά προϊόντων. Έτσι κληθήκαμε να αναλάβουμε εμείς το έργο της ενημέρωσης του κόσμου και της γνωριμίας με τα οφέλη των προϊόντων αυτών, τόσο στην ηπειρωτική όσο και στην νησιωτική Ελλάδα. Ο κόσμος ανταποκρίνεται θετικότατα και αυτό είναι που μας οπλίζει με δύναμη και υπομονή για τον δύσκολο αγώνα της παραγωγής αυτών των εξειδικευμένων προϊόντων στην καρδιά της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας.

  Θέλουμε το βουβαλινό γάλα και τα παράγωγά του να μπούνε σε κάθε σπίτι, κάθε οικογένεια να μπορεί να προσφέρει το καλύτερο, αποδεδειγμένα, γάλα στα παιδιά της και να μπορούν να απολαμβάνουν όσο περισσότεροι γίνεται το γευστικό αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας αυτής για όλα τα προϊόντα.

  Η επιχείρηση ξεκίνησε ταυτόχρονα με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στην Ελληνική αγορά, γεγονός που αποτέλεσε τροχοπέδη στην προσπάθειά μας. Αλλά τα εμπόδια είναι για να τα ξεπερνάμε και να μας κάνουν πιο δυνατούς και αποτελεσματικούς επαγγελματίες. Ευτυχώς μέχρι στιγμής η πορεία μας είναι ανοδική και οι προσπάθειες για εξαγωγή των προϊόντων κι εκτός συνόρων έχουν θετικό πρόσημο. Καλώς ή κακώς, η εγχώρια αγορά έχει υποστεί μεγάλες ζημιές και ο χρόνος επάνοδός της δεν φαντάζει σύντομος. Ωστόσο, εμείς δεν απορρίπτουμε κανέναν και συνεχίζουμε να διαθέτουμε τα προϊόντα στην αγορά παρά την σοβαρή έλλειψη επαγγελματισμού και συνέπειας. Έτσι στηρίζουμε κι εμείς με την σειρά μας αξιόλογους επιχειρηματίες που επιβιώνουν μετά κόπων και βάσανων σε αντίξοες συνθήκες, με την ελπίδα και την πεποίθηση πως η κρίση που βιώνουμε θα ξεκαθαρίσει το τοπίο από τους επικίνδυνα ανίδεους στον κλάδο των τροφίμων. Με την πάροδο του χρόνου έχουμε διαπιστώσει πως οι σοβαροί επιβιώνουν και βγαίνουν πιο δυνατοί από τέτοιες καταστάσεις. Ευελπιστούμε να ανήκουμε κι εμείς σε αυτή την κατηγορία!

  Αυτή την στιγμή τα προϊόντα διατίθενται, κυρίως, σε καταστήματα με βιολογικά και delicatessen είδη σε όλη την Ελλάδα. Το δίκτυο μας ξεκινάει από την Αλεξανδρούπολη και φτάνει μέχρι την Ρόδο και την Κρήτη. Στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν αρκετά καταστήματα που διαθέτουν τα προϊόντα μας, καθώς η διανομή είναι πιο άμεση και ευέλικτη, λόγω του ότι οι εγκαταστάσεις μας είναι δίπλα στην πόλη».

  Σήμερα, η γκάμα των προϊόντων της εταιρείας περιλαμβάνει συνολικά 17 κωδικούς. Έχουμε και λέμε: Το γάλα σε πλήρες και ελαφρύ λιπαρών, γάλα σοκολατούχο, κρέμα βανίλια & σοκολάτα, κεσκιούλ (κρέμα με αμύγδαλο και καρύδα), ρυζόγαλο, καζάν ντιπί, γιαούρτι, κεφίρ & αριάνι (ξινόγαλα), βούτυρο, τυρί λευκό & ημίσκληρο, mozzarella καθώς και τέσσερις γεύσεις παγωτών. Επίσης παράγεται το καϊμάκι, που είναι η κρέμα από το λίπος του γάλακτος. 
  Η λίστα μεγάλη και συνεχίζεται…  Κώστας Τσαούσης

  0 0

  Μία χειρουργική επέμβαση, όσο εύκολη κι αν είναι, μπορεί πάντα να κρύβει μία πιθανότητα να υπάρχει ένα μικρό ποσοστό αποτυχίας.

  Έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά, όπου οι γιατροί έχουν κάνει...

  σοβαρά λάθη στο χειρουργείο. Δείτε παρακάτω τα πιο απίστευτα περιστατικά που έχουν συμβεί σε χειρουργεία!

  Η κλινική γονιμότητας χρησιμοποίησε λάθος σπέρμα

  Η σύζυγος ενός ζευγαριού στη Νέα Υόρκη, κατάφερε να μείνει έγκυος μετά από αρκετές προσπάθειες εξωσωματικής. Η εγκυμοσύνη της γυναίκας κυλούσε ομαλά, μέχρι και τη στιγμή του τοκετού. Μόλις γεννήθηκε το παιδί, το 2004, είδαν ότι το δέρμα του ήταν πολύ πιο σκούρο και από των δύο γονιών.

  Μετά από εξετάσεις DNA που έκαναν οι γιατροί, αντιλήφθηκαν ότι η κλινική είχε χρησιμοποιήσει το σπέρμα ενός άλλου άντρα και όχι του συζύγου της γυναίκας. Οι γονείς του παιδιού κατέθεσαν αγωγή εναντίον της κλινικής και του ανθρώπου, που «ανακάτεψε» τα δείγματα.

  Έκαναν λάθος στη μεταμόσχευση καρδιάς και πνεύμονα

  Η 17χρονη Jésica Santillán πέθανε 2 εβδομάδες μετά τη μεταμόσχευση καρδιάς και πνευμόνων, από ασθενή που ο τύπος αίματος δεν ταίριαζε με του κοριτσιού. Οι γιατροί δεν έλεγξαν πριν από το χειρουργείο, αν τα όργανα είναι συμβατά.

  Στην προσπάθεια των γιατρών να διορθώσουν το λάθος τους, έκαναν και δεύτερη μεταμόσχευση. Όμως, το δεύτερο χειρουργείο απέβη μοιραίο για το κορίτσι, καθώς έπαθε εγκεφαλική βλάβη και πέθανε.

  Η 17χρονη Μεξικανή, πήγε στις ΗΠΑ για να βρει ιατρική θεραπεία για την καρδιά της. Ήλπιζε ότι οι μεταμοσχεύσεις στην καρδιά και στους πνεύμονες θα βελτίωναν την κατάσταση της υγείας της. Οι γιατροί πήραν τα μοσχεύματα από δότη με ομάδα αίματος Α, ενώ το κορίτσι είχε ομάδα αίματος Ο.

  Το νοσοκομείο όπου έγινε η επέμβαση, κατηγόρησε τους γιατρούς για το θάνατο. Κατέληξαν σε διακανονισμό με την οικογένεια.

  Ο λάθος όρχις

  Σε μια άλλη περίπτωση λανθασμένης επέμβασης, οι χειρουργοί αφαίρεσαν τον υγιή όρχι του βετεράνου της Πολεμικής Αεροπορίας, Benjamin Houghton. Ο ασθενής είχε παραπονεθεί για τον πόνο και τη συρρίκνωση του αριστερού όρχεως. Οι γιατροί αποφάσισαν να προγραμματίσουν χειρουργική επέμβαση για να τον αφαιρέσουν, εξαιτίας των φόβων του καρκίνου.

  Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, οι γιατροί αφαίρεσαν τον υγιή. Το ιατρικό λάθος, που έγινε σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες, στοίχισε στους γιατρούς 200.000 δολάρια, μετά από αγωγή του θύματος και της συζύγου του.

  Ξέχασαν στην κοιλιά του ασθενή, ιατρικό εργαλείο
  Ο Donald Church είχε όγκο στην κοιλιά και πήγε στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Σιάτλ τον Ιούνιο του 2000 για να τον αφαιρέσει. Ο όγκος αφαιρέθηκε, όμως τη θέση του πήρε ένας συσπειρωτήρας 33 εκατοστών. Οι γιατροί παραδέχτηκαν ότι άφησαν κατά λάθος το εργαλείο στην κοιλιά του ασθενή.

  Δεν ήταν το πρώτο περιστατικό που είχε καταγραφεί. Στη συγκεκριμένη κλινική, είχαν γίνει άλλα τέσσερα.

  Οι γιατροί αφαίρεσαν με χειρουργική επέμβαση το συσπειρωτήρα και ο ασθενής δεν είχε μακροπρόθεσμες συνέπειες στην υγεία του. Το νοσοκομείο συμφώνησε να τον αποζημιώσει με 97.000 δολάρια.

  Γιατροί έκαναν επέμβαση ανοικτής καρδιάς σε λάθος ασθενή

  Μία γυναίκα ηλικίας 67 ετών έπρεπε να υποβληθεί σε εγκεφαλική αγγειογραφία. Πριν από το χειρουργείο τη μετέφεραν σε λάθος θάλαμο και μόλις αντιλήφθηκαν το λάθος, προγραμμάτισαν την αλλαγή. Οι νοσοκόμοι όμως, δεν γνώριζαν για την αλλαγή, βιάστηκαν και μετέφεραν τη γυναίκα στο χειρουργείο για επέμβαση ανοικτής καρδιάς.

  Ενώ οι γιατροί βρίσκονταν στα αρχικά στάδια της επέμβασης, τους διέκοψε ένα τηλεφώνημα από το γιατρό που είχε αναλάβει την 67χρονη γυναίκα. «Τι κάνεις με την ασθενή μου;», ήταν η ερώτηση του γιατρού. Για καλή τύχη της γυναίκας, το χειρουργείο δεν είχε προχωρήσει αρκετά, ώστε να δημιουργήσει πρόβλημα.

  Ο χειρουργός που αφαίρεσε το λάθος πόδι

  Ο 52χρονος Willie King, έπρεπε να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του ποδιού του. Ο γιατρός που ανέλαβε το χειρουργείο, αφαίρεσε το λάθος πόδι από τον ασθενή. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι μια σειρά από σφάλματα ήταν ο λόγος που έγινε το λάθος.

  Ενώ η ομάδα του χειρουργού αντιλήφθηκε στη μέση της διαδικασίας ότι αφαιρούσαν το λάθος πόδι, ήταν ήδη πολύ αργά και το πόδι ακρωτηριάστηκε. Ως αποτέλεσμα του λάθους, η ιατρική άδεια του χειρουργού αναβλήθηκε για έξι μήνες και επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 10.000 δολαρίων.

  Το ιατρικό κέντρο όπου έγινε η επέμβαση, πλήρωσε 900.000 δολάρια στον ασθενή, ενώ ο χειρούργος έδωσε επιπλέον αποζημίωση 250.000 δολαρίων.

  Η επέμβαση τον οδήγησε σε αυτοκτονία

  Η οικογένεια ενός άνδρα στη Δυτική Βιρτζίνια ισχυρίζεται ότι η ανεπαρκής αναισθησία κατά τη χειρουργική επέμβαση, του επέτρεψε να νιώσει κάθε κόψιμο από το νυστέρι του χειρουργού.

  Ο ασθενής υπέφερε από κοιλιακούς πόνους και οι γιατροί θα έκαναν χειρουργείο, με σκοπό να εντοπίσουν τα αίτια του πόνου. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της επέμβασης, προέκυψε ένα φαινόμενο που είναι ασυνήθιστο, αλλά μπορεί να συμβεί. Πρόκειται για μια κατάσταση κατά την οποία ο ασθενής είναι σε θέση να αισθανθεί πόνο, πίεση ή δυσφορία κατά τη διάρκεια της επέμβασης, αλλά δεν μπορεί να κινηθεί ή να επικοινωνήσει με τους γιατρούς.

  Σύμφωνα με την καταγγελία, οι αναισθησιολόγοι χορήγησαν ανεπαρκή ποσότητα αναισθητικού στον ασθενή. Τα μέλη της οικογένειας λένε ότι ο 73χρονος αυτοκτόνησε δύο εβδομάδες μετά από αυτήν την τραυματική εμπειρία.

  Η παράκαμψη αρτηρίας αποτέλεσε μεγάλο κίνδυνο

  Ο κωμικός και μέλος της παλιάς βραδινής εκπομπής «Saturday Night Live», Dana Carvey, έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργείο για να ξεβουλώσουν μία αρτηρία στην καρδιά του. Ο χειρούργος, όμως, είχε παρακάμψει την αρτηρία που έπρεπε να ξεβουλώσει. Έτσι, χρειάστηκε άλλη μία επέμβαση για να ξεμπλοκάρουν την αρτηρία που απειλούσε τη ζωή του 45χρονου κωμικού και πατέρα δύο παιδιών.

  Ο χειρούργος παραδέχτηκε το λάθος του και το δικαιολόγησε λέγοντας ότι η αρτηρία του Carvey ήταν ασυνήθιστα τοποθετημένη στην καρδιά του, δίνοντας αποζημίωση ύψους 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Αλλά ο Carvey δεν το είδε έτσι: «Είναι σαν να αφαιρούμε το λάθος νεφρό. Είναι τόσο μεγάλο λάθος», δήλωσε ο διασκεδαστής στο περιοδικό People.

  πηγη

  0 0

  Χάος!

  Πολλοί, στα social media επεσήμαναν ότι ο υπουργός δεν διαθέτει κομπιούτερ και ότι εκατοντάδες χαρτιά είναι σκορπισμένα παντού, σε μια πρωτοφανή αταξία, η οποία...

  δεν συνάδει ούτε με τον ρόλο του ως καθηγητή πανεπιστημίου, ούτε ακόμη περισσότερο σε έναν υπουργό Παιδείας.

  paraklisi


  0 0

  Απίστευτες στιγμές με την Ειρήνη Στεριανού!

  Σκηνές από την ταινία “Νόμος 4000” μας θύμισαν ορισμένα πλάνα από το σημερινό επεισόδιο του GNTM. Όλες οι κοπέλες έπρεπε να...

  αλλάξουν το μαλλί τους, να το κόψουν, να το βάψουν και όπως ήταν φυσικό πολλές ξέσπασαν σε κλάματα, καθώς δεν ήθελαν να κάνουν αλλαγές.

  Η Ειρήνη Στεριανού έπρεπε να κάνει το μαλλί της όπως της Ριάνα, κάτι που δεν της άρεσε καθόλου. Μόλις την έβαλαν στην καρέκλα, η Ειρήνη ξέσπασε σε κλάματα και παρακαλούσε να μην της το κόψουν.

  0 0

  Oι εκδοχές και οι πιθανότητες των αυτολάικ και των αυτολαϊκιστών

  Δεν έχω κάνει ποτέ λάικ σε πράγμα που ανέβασα, αλλά συχνά βλέπω ότι άλλοι κάνουν αυτολάικ. Εικάζω ότι είναι επειδή θέλουν να...

  δώσουν έμφαση, ή να αυξήσουν τον συνολικό αριθμό των λάικς που εμφανίζεται κάτω απ’ το στάτους τους.

  Η Margarita Maron μ’ ένα στάτους της (στο οποίο ΔΕΝ έκανε like η ίδια) επιχείρησε να αναλύσει το φαινόμενο:

  Το αυτολάικ σηκώνει αρκετές ερμηνείες.

  Υπάρχει το αυτολάικ του χαβαλέ. Ο τύπος που θέλει να δείξει ότι δεν παίρνει στα σοβαρά το φεισμπουκ κι είναι εδώ για το κέφι του και στα τέτοια του τι θα σκεφτούν οι άλλοι. Αυτή είναι η σπάνια κατηγορία.

  Υπάρχει το θυμωμένο αυτολάικ, αυτό που φωνάζει δεν σας έχω ανάγκη, ο τύπος που νιώθει ξένος με το περιβάλλον, εκτός »σκηνής» ο αφανής ο αταίριαστος που μοίρασε δεν βρήκε ανταπόκριση και κάποια στιγμή τα παίρνει και αποφασίζει να δώσει ο ίδιος στον εαυτό του την αποδοχή που του στέρησαν οι άλλοι. Συνήθως αυτός ο τύπος αισθάνεται αδικημένος, γενικά, άγνωστο γιατί.

  Κι υπάρχει και το παιδιάστικο αυτολάικ που μοιάζει με το θυμωμένο αλλά έχει μια μικρή σημαντική διαφορά. Είναι λιγότερο »κακιασμένο» να το πω πρόχειρα. Το παιδιάστικο φωνάζει Εμένα μου αρέσει δεν με απασχολεί αν θα αρέσει σε σας (είναι ψέμα φυσικά, διότι τον νοιάζει και τον παρανοιάζει) είναι του ανήλικου που απαιτεί αποδοχή χωρίς προσπάθεια χωρίς παίδεμα δίχως όμως να κακιώνει.

  Το αυτολάικ όποτε το συναντώ με θλίβει και δεν το λέω με την έπαρση του μεγαλόψυχου. Το αυτολάικ φανερώνει ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Είναι κραυγή.


  0 0

  Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

  Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 ψηφίζουμε για να εκλέξουμε τους/τις αιρετούς/ές μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ)

  Από τα βιώματά μας και την εμπειρία μας όλες και όλοι γνωρίζουμε τη μεγάλη σημασία που έχει να αναδεικνύονται στις θέσεις των αιρετών συνάδελφοι/ισσες που υπηρετούν τη διαφάνεια και προωθούν στα Υπηρεσιακά Συμβούλια τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων , τα κλαδικά μας αιτήματα και τις θέσεις του σωματείου.

  Η Δ.Α.Κ.Ε. ΔΕ Καθηγητών Γρεβενών συμμετέχει στις εκλογές των αιρετών έχοντας ως θέση και στόχο την εκλογή αιρετών εκπροσώπων μας στα Υπηρεσιακά συμβούλια οι οποίοι να:

  · είναι εκπρόσωποι των συναδέλφων και όχι της διοίκησης.

  · σέβονται και υποστηρίζουν τις θέσεις του κλάδου.

  · υπερασπίζονται μέσα και έξω από τα υπηρεσιακά συμβούλια την αξιοπρέπεια, τα δικαιώματα και το δίκαιο των συναδέλφων.

  · λογοδοτούν, εκπροσωπούν και ενημερώνουν όλους τους συναδέλφους,

  · αγωνίζονται για τη διαφάνεια στο σύνολο των διοικητικών αποφάσεων.

  · λειτουργούν με τη λογική της διεκδίκησης και όχι του παραγοντισμού.

  · υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο

  Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

  χρειαζόμαστε αιρετούς/ές που δεν είναι επιρρεπείς σε συντεχνιακά αιτήματα, που έχουν ενιαία στάση απέναντι σε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/ισσες και κλάδους. Αιρετούς/ές που δεν παίζουν μικροπαραταξιακά παιχνίδια σε βάρος των εκπαιδευτικών. Αιρετούς/ές που λογοδοτούν, ενημερώνουν και προωθούν τη διαφάνεια, διασφαλίζουν την αξιοπρέπειά μας και ελέγχουν την εκάστοτε διοίκηση. Παλεύουμε για να γίνουν παρελθόν τα υπολείμματα μιας πολιτικής χρόνων, που μέσα από την πολυνομία και αντινομία μας πούλαγε ως εκδούλευση δικαιώματά μας.

  Τα τελευταία 4 χρόνια, με τη συμμετοχή μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, η παράταξη της Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. Καθηγητών Γρεβενών στήριξε σε όλα τα επίπεδα τη διαφάνεια και την ισονομία. Υπηρετήσαμε με συνέπεια και σταθερό βηματισμό χωρίς παρεκκλίσεις τη διαφάνεια στη λειτουργία των υπηρεσιών συμβουλίων, σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο.

  Α γ ω ν ι ζ ό μ α σ τ ε για:

  ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ:

  • Αναγνώριση της ιδιαιτερότητας του εκπαιδευτικού επαγγέλματος.

  • Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια υπηρεσίας και το 60ο έτος της ηλικίας.

  ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ:

  • Πλήρη ιατρική και φαρμακευτική κάλυψη.

  • Νέο σύστημα διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών, που θα λαμβάνει σοβαρά υπόψη την προϋπηρεσία των αναπληρωτών.

  • Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και στη Γενική Εκπαίδευση τον Σεπτέμβριο του 2019, ώστε να καλυφθούν οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες με μόνιμο προσωπικό.

  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

  · Αύξηση στους βασικούς μισθούς με πρώτο βήμα το ξεπάγωμα του μισθολογίου για τη διετία 2016-17.

  · Επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας.

  · Εκπαιδευτικό Μισθολόγιο.

  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ:

  • Μόνιμο διορισμό των αναπληρωτών, σύμφωνα με τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

  • Εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων.

  • Προσλήψεις αναπληρωτών μόνο για τις έκτακτες ανάγκες.

  • Χορήγηση ειδικού επιδόματος σε μόνιμους και αναπληρωτές που υπηρετούν σε τουριστικές περιοχές υψηλού κόστους διαβίωσης.

  ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ:
  • Να μη μετακινούνται οι εκπαιδευτικοί σε πάνω από δύο σχολεία.

  • Να σταματήσει η διαρκής και χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση αλλαγή, στις αναθέσεις των μαθημάτων.

  • Να υπάρχει ακώλυτη οικονομική αποζημίωση των μετακινούμενων εκπαιδευτικών.

  ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ

  • Ένα Γενικό Λύκειο που θα προάγει τη Γενική Παιδεία, την κριτική σκέψη και τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού.

  • Ένα αξιόπιστο εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

  ΤΕΧΝΙΚΗ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • Σε μία αναβαθμισμένη Τεχνική – Επαγγελματική Εκπαίδευση, μέσα στη Λυκειακή Βαθμίδα.

  • Σε ένα Τεχνικό Λύκειο, ισότιμο του Γενικού.

  • Σε ένα Τεχνικό Σχολείο που θα δίνει πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους.

  • Στην καθιέρωση της μαθητείας σε όλους τους τομείς και τις ειδικότητες και για όλους τους μαθητές που το επιθυμούν.

  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ:
  1. Αύξηση των μισθών μας, οι οποίοι συνεχώς διολισθαίνουν, επαναφορά των δώρων και του επιδόματος αδείας και εκπαιδευτικό μισθολογιο.

  2. Άμεση κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου που μας εξαθλιώνει συνταξιοδοτικά.

  3. Συνταξιοδότησή μας στα 60 με 30 έτη προϋπηρεσίας και όχι στο εξοντωτικό όριο των 67 ετών.

  4. Κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς τόσο στην Ειδική, όσο και στη Γενική Εκπαίδευση.

  5. Αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές, αλλά και οι μόνιμοι σε θέματα στέγασης, σίτισης και μετακίνησης.

  6. Άρση της τεράστιας πίεσης που υφιστάμεθα από:

  Α) Την αύξηση του ωραρίου μας και την αντιμετώπιση από την κυβερνητική πλειοψηφία όχι ως λειτουργών – παιδαγωγών.

  Β) Τις διοικητικές και άλλες μη εκπαιδευτικές αρμοδιότητες που μας ανατίθενται.

  Γ) Τα υπερμεγέθη τμήματα.

  Δ) Τη μετακίνηση σε περισσότερα από δύο σχολεία.

  Ε) Τις τρίτες αναθέσεις.

  Στ) Την έλλειψη παντελούς επιμόρφωσης.

  7. Αναβάθμιση του Λυκείου και την άμεση απόσυρση των προτάσεων του Υπουργού για το νέο Λύκειο και την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

  ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ:
  · Τεράστια αναστάτωση που προκαλούν στις οικογένειές μας οι ελαχιστότατες μεταθέσεις, η απόρριψη αιτήσεων απόσπασης και η μη αποδοχή από το Υπουργείο της συνυπηρέτησης των εκπαιδευτικών, έστω και στη θεωρούμενη ως πλέον δύσκολη περιοχή.

  · Νέα αναμοριοδότηση που οδηγεί έντεχνα στην κατάργηση πολλών μεσαίων-μικρών ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.

  · Μη έγκριση σημαντικότατου αριθμού ολιγομελών τμημάτων.

  · Κυβερνητική αμφισβήτηση των Καθηγητικών Σχολών και των Παιδαγωγικών δυνατοτήτων μας.

  · Απομείωση του Γυμνασίου, την μείωση των μαθημάτων Γενικής Παιδείας στο Λύκειο, την υποβάθμιση ή και εξαφάνιση συγκεκριμένων μαθημάτων και την φροντιστηριοποίηση της τρίτης τάξης.

  Η Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αίσθημα ευθύνης καταθέτει τις θέσεις της στον κλάδο και ζητά από τους συναδέλφους την υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της στα

  Υπηρεσιακά Συμβούλια (Κ.Υ.Σ.Δ.Ε., Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε., Π.Υ.Σ.Δ.Ε.)

  Η Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. Καθηγητών Γρεβενών σας καλεί με την ψήφο σας να στηρίξετε άξιους και ικανούς συναδέλφους και συναδέλφισσες μέσα από τα ψηφοδέλτια της παράταξής μας δίνοντας τη δυνατότητα με την εκλογή τους στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων λαμβάνοντας υπ΄ όψη την καθαρότητα και τη συνέπεια των θέσεων της παράταξης της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. διαχρονικά.

  ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ Δ.Α.Κ.Ε. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης Νοεμβρίου 2018

  ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ Π.Υ.Σ.Δ.Ε.

  Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

  Καραγιάννης Δημήτριος του Ιωάννη

  Κοτρότσιου Αικατερίνη του Ιωάννη

  Νταή Ελένη του Στυλιανού

  Παναγιωτίδης Νεόφυτος του Κυριάκου

  Πορνάρα Μαρία του Δημητρίου


  ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.

  Καραγιάννης Δημήτριος του Ιωάννη 

  0 0

  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ

  Σπουδαία εκτός έδρας επιτυχία για την ομάδα του Πρωτέα Γρεβενών ,απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου με 61-64, στο πλαίσιο της...

  2ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής Μπάσκετ του 3ου Ομίλου.

  Η ομάδα των Γρεβενών παρά τις σημαντικές απουσίες ,του Νίκου Κλωνάρα και του Σωτήρη Μακρή, κατάφερε να πάρει τη νίκη και βρίσκεται αήττητη στην πρώτη θέση μαζί με την Δόξα Λευκάδος και τον ΠΑΣ Γιάννενα.

  Την επόμενη αγωνιστική ο Πρωτέας αντιμετωπιζει τους Ίκαρους Τρικάλων, στις 4/11/2018 & ώρα 17:00 στο ΔΑΚ Γρεβενών.

  Δεκάλεπτα: 18-21, 32-27, 47- 48, 61-64

  Διαιτητές:Τσιοπάνος- Δέλλας

  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Γκουγκουτούδης):Στύλλας 3 (1), Μαλαμούλης, Ντάτσιος, Ίλτσογλου 18 (4), Κυριακόπουλος 13 (2), Μπόγδανος 19 (1), Μπράμι, Μπουσκολίτης, Σκαμάγκας 3 (1), Αναστασόπουλος 5 (1), Χαρχαρής, Λουλούδης

  ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ (Μουρουζίδης):Τζήμου, Γρούδος 10 (1), Μαλούτας 12 (1), Μιχαηλίδης 6 (2), Μιχαλόπουλος, Κολοβός 2, Συλλάκος 4, Τακίδης 9 (1), Μποζιάρης 9, Σιούμπουρας, Μακρής, Μαλιούρας 12.

  0 0

        

       ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΔΕΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑ BLOGSΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΕ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ επειδή διαβάζω τις πρόσφατες ανακοινώσεις στα ΜΜΕ και στα Blogsότι...
  θα μειωθεί ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ο αριθμός των Ελλήνων  που κατοικούν στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες δεκαετίες, ανέσυρα ένα κείμενό μου που φιλοξενήθηκε στα blogsτον Απρίλιο του 2010.


       Επισυνάπτω επίσης το σχετικό ηχητικό από την ομιλία μου για το ΟΞΥ δημογραφικό μας πρόβλημα που έκανα στη Σχολή Γονέων Κατερίνης τον Νοέμβριο του 1992 και ευχαριστώ για την φιλοξενία!

                             https://www.youtube.com/watch?v=DwlNfXDLgR4

                                                    ******************

       Δεν θα τολμήσω να κάνω μια βαθιά τομή στο καυτό ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ μας πρόβλημα διότι δεν το επιτρέπει ο χώρος, αλλά θα σκιαγραφήσω, σύντομα, τις ψυχοκοινωνικές του διαστάσεις επειδή σε αυτές πιστεύω ότι εστιάζονται και οι αιτίες και μαζί και οι πιο αποδοτικές λύσεις του.
       Καθώς περιμένουμε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τις απαιτήσεις του για απολύσεις, μειώσεις μισθών και μειώσεις συντάξεων, η υπάρχουσα ανεπάρκεια πόρων στα ασφαλιστικά μας ταμεία θα ενταθεί ακόμη περισσότερο καθώς θα λείπουν:
  οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ και θα αυξάνονται οι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ!..
       Στις δεκαετίες που μας πέρασαν διάφορες Επιτροπές της Βουλής κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι βασικές αιτίες του δημογραφικού μας προβλήματος ήταν μεταξύ άλλων:

  Ο χώρος κατοικίας (32 % των Ελλήνων ζει εγκλωβισμένο σε μικρά διαμερίσματα ενώ πολλά νέα ζευγάρια δεν έχουν δική τους στέγη)

  Το πολύ ψηλό κόστος ανατροφής των παιδιών και η παροχή παιδείας και (παραπαιδείας)
  Η ανεργία των νέων που μεταθέτει το γάμο και την απόκτηση παιδιών
  Ο υπέρμετρος ατομικός ευδαιμονισμός

       Προχωρώντας με αυτά τα δεδομένα και αυτούς τους ρυθμούς το έτος 2009 ο πληθυσμός της Ελλάδος έφτασε να είναι μόλις 10,8 εκατ. ενώ οι Αλβανοί πληθυσμιακά ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια (δεν υπολογίζονται όσοι ζούνε εκτός Αλβανίας), οι Σκοπιανοί ξεπερνούν τα 2 εκατ., οι Βούλγαροι πλησιάζουν τα 7,5 εκατ. και οι Τούρκοι ξεπεράσανε τα 77 εκατ. (από τα οποία τα 51 εκατ. Βρίσκονται στις ηλικίες ανάμεσα στα 15 και 64 χρόνια)!

       Εξετάζοντας συνοπτικά τα δημογραφικά μας στοιχεία διαπιστώνουμε ότι ανέκαθεν η χώρα μας ήταν κοινωνία «προσφύγων και ξενιτεμένων».

       Το 1907 η Ελλάδα αριθμούσε 2,631,952 ψυχές και αργότερα μετά τους βαλκανικούς πολέμους και τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο φτάσαμε το 1920 τον αριθμό 5,061,889. Τελικά το 1923 μετά την Μικρασιατική καταστροφή και την ανταλλαγή πληθυσμών φτάσαμε να είμαστε 6,010,000 άτομα.

       Στις δεκαετίες που ακολούθησαν ενσωματώθηκαν στον κορμό της Ελλάδας και νέα κύματα προσφύγων, χάσαμε σχεδόν ένα εκατομμύριο στην δεκαετία του 1940 και στη συνέχεια η αστυφιλία γέμισε τις πόλεις μας με άνεργο πληθυσμό ενώ ερημώθηκε η περιφέρεια.

       Στη δεκαετία του 1960 κορυφώθηκε και η μεγάλη πληθυσμιακή διαρροή σχεδόν ενός εκατομμυρίου συμπολιτών μας στις αγορές εργασίας της Ευρώπης και κυρίως της Δυτικής Γερμανίας, αφού είχαν ήδη προηγηθεί τα επίσης μεγάλα μεταναστευτικά κύματα της μεταπολεμικής δεκαετίας του 1950 προς τον Καναδά, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ.
  Αστυφιλία και νέο «στυλ ζωής»

       Οι ελληνικές οικογένειες της υπαίθρου λειτουργώντας μέσα στο κοινωνικό-οικονομικό σύστημα μιας γεωργοκτηνοτροφικής Ελληνικής πραγματικότητας παρέμειναν “εκτεταμένες” στη δομή τους (τρείς γενιές συμβίωναν στον ίδιο οικολογικό χώρο) και πολυμελείς ενώ, αντίθετα, οι οικογένειες των αστικοβιομηχανικών μας κέντρων προσαρμοζόμενες στις απαιτήσεις και τις ιδιομορφίες του νέου τρόπου ζωής μεταλλάχθηκαν σε “πυρηνικές” όπου το κάθε ζευγάρι προσαρμοζόμενο στις απαιτήσεις της ζωής αποκτούσε ένα ή το πολύ δύο παιδιά. Αναμφίβολα η έλλειψη χώρου, η απασχόληση και των δύο γονέων και η έλλειψη παππούδων και γιαγιάδων που θα μπορούσαν να αναλάβουν την φροντίδα των παιδιών οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια τη σύγχρονη ελληνική οικογένεια στη σμίκρυνση…

       Για να διατηρηθεί μια σταθερή αυξητική τάση στην δημογραφική οντότητα και τα χαρακτηριστικά μιας κοινωνίας πρέπει οι γεννήσεις να υπερβαίνουν τους θανάτους αλλά ήδη στην Ε.Ε. ο μέσος όρος είναι σχεδόν μηδενικός. Πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η φυσική αύξηση του ελληνικού πληθυσμού (γεννήσεις μείον θάνατοι) ήταν της τάξης του 12 και 13 % για να φτάσει τώρα στο εντυπωσιακό επίπεδο πολύ κάτω του 1 % δηλαδή σε ΑΡΝΗΤΙΚΑ μεγέθη καθώς εδώ και μερικά χρόνια στην Ελλάδα έχουμε σε ετήσια βάση περισσότερους θανάτους από γέννες και μάλιστα στις γέννες υπολογίζονται και δεκάδες χιλιάδες αλλοεθνών (νόμιμων προσφύγων μεταναστών αλλά και λαθρομεταναστών!)

  Αξίζει να σημειωθεί ότι :

  1) οι οικογένειες που έχουν ΕΝΑ παιδί αυξήθηκαν από 41% του 1971 σε 46% το 1991 και περάσαν το 50% το 2001.

  2) οι οικογένειες με ΔΥΟ παιδιά έμειναν σταθερές ενώ

  3) το ποσοστό των πολυτέκνων με ΤΡΙΑ παιδιά έπεσε από το 14% του 1971 σε 11 % το 2001

  4) και το ποσοστό με ΤΕΣΣΕΡΑ και περισσότερα παιδιά από το 7% του 1971 σε λιγότερο από το 4% του 2001.

       Με άλλα λόγια αυτά καθ’ αυτά τα δημογραφικά μας μεγέθη ΕΙΝΑΙ ανησυχητικά και γίνονται περισσότερο δραματικά εξαιτίας συγκεκριμένων κοινωνικών και οικονομικών συγκυριών και εθνικών λόγων. Ήδη αυτό φαίνεται στην διαπίστωση της ανατροπής της πληθυσμιακής πυραμίδας που έχει επιδεινώσει τα προβλήματα είσπραξης πόρων από οικονομικώς ενεργά άτομα και απόδοσης συντάξεων σε απόμαχους της οικονομικής δραστηριότητας αλλά και στις επεκτατικές βλέψεις των Τούρκων. Εάν η Ελλάδα γειτόνευε με Αυστριακούς, Ελβετούς ή Βέλγους και Γερμανούς τότε το δημογραφικό μας πρόβλημα δεν θα είχε την  συγκεκριμένη ιδιόμορφη οξύτητα που σήμερα έχει. Αυτό όμως είναι μια ουτοπία…

       Σίγουρα δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους γεωπολιτικούς μας γείτονες και τους δικούς τους ρυθμούς δημογραφικών εξελίξεων. Μπορούμε, όμως, και επιβάλλεται να αλλάξουμε τις πρόσφατα αποκληθείσες αξίες μας που μεγέθυναν την αίσθηση του στείρου ατομικισμού και της καταναλωτικής μανίας, που εξουδετέρωσαν την ιδέα ότι μέσα από τα παιδιά μας προεκτείνεται, με την ευλογία του Θεού, η υπαρξιακή μας οντότητα στο μέλλον και η συνέχιση της εθνικής μας υπόστασης.  Το δημογραφικό μας πρόβλημα είναι οξύ!


       Οι ψυχοκοινωνικές διαστάσεις του προβλήματος μπορούν να αλλάξουν εφόσον αυτές προσαρμοσθούν στην πατροπαράδοτη αγάπη μας για την οικογένεια και τα παιδιά. Τόσες και τόσες γενιές κατατρεγμένων προσφύγων Ελλήνων Ποντίων, Μικρασιατών και άλλων (όπως και ο υπογράφων γιός Πόντιου εκ Ρωσίας πατέρα και Θρακιώτισας – Μικρασιάτισσας μητέρας) επιβιώσαμε σε ασύγκριτα χειρότερες συνθήκες και ΜΠΟΡΟΥΜΕ και πάλι να αναστήσουμε σε κάθε ελληνική οικογένεια δύο, τρία, τέσσερα παιδιά.

       Αυξάνονται πληθυσμιακά οι γείτονές μας, οι μουσουλμάνοι νόμιμοι και λαθρομετανάστες που ζούνε στην Ελλάδα και αποκτούν πολλά παιδιά.

       Οι πολιτικοί μας αδιαφόρησαν και από σοβαρό έγινε ΟΞΥ το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ μας πρόβλημα!
       ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!

  0 0

  Καλείστε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 217 του Ν. 3463/2006 και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, να προσέλθετε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19:00στην αίθουσα του...
  Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών, στην 25η Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να γίνει ο απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης.

  Στην ειδική αυτή συνεδρίαση καλούνται οι κάτοικοι και όλοι οι φορείς του Δήμου, να διατυπώσουν παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό.

  Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. 
  Πασχαγιαννίδης Αχιλλέας

  0 0

  Αν θέλουμε  να δούμε τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο από μιαν άλλη οπτική γωνία, από αυτή των Ιταλών στρατιωτών και των κατώτερων αξιωματικών, τίποτα δεν είναι πιο διαφωτιστικό από τις ...
  λογοκριμένες κυρίως επιστολές και τα ημερολόγιά τους. Τα γράμματα που στάλθηκαν από το αλβανικό μέτωπο αποτελούν μιαν ανεξάντλητη πηγή πληροφοριών για τα συγκεχυμένα συναισθήματά τους, τις τάσεις τους, τους φόβους τους, τις αγωνίες τους,  γιατί είναι γνήσια και χωρίς υπαινιγμούς και μέσα απ'αυτά οι στρατιώτες εκφράζουν τις ελπίδες τους, τις ψευδαισθήσεις τους, το θυμό τους και την πικρία τους.
  Γράφτηκαν από ανθρώπους κάθε κοινωνικής τάξης και χαρακτηρίζονται από ελευθερία στην έκφραση και ειλικρίνεια σε αντίθεση με τα απομνημονεύματα της ανώτερης και ανώτατης πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Δίνουν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως για παράδειγμα αν ο Ιταλός στρατιώτης είχε πειστεί γι'αυτόν τον πόλεμο,  κατά πόσο η φασιστική προπαγάνδα είχε διεισδύσει στην επιχειρηματολογία του, τι τον απασχολούσε, ποιους θεωρούσε συμμάχους και ποιους εχθρούς και τέλος πώς έκρινε την ανώτερη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.


  0 0

  Ένα εξάχρονο αγόρι από την Αριζόνα των ΗΠΑ έλαβε πολλές θερμές ευχές και ειδικές προσκλήσεις, όταν μια λυπητερή φωτογραφία από τα γενέθλιά του έγινε viral στο διαδίκτυο.

  Ο Τέντι κάλεσε 32 συμμαθητές του σε μία πιτσαρία για να γιορτάσουν τα γενέθλιά του την Κυριακή αλλά… δεν εμφανίστηκε κανείς. Η μητέρα του Σιλ Ματσίνι έστειλε μια σπαραξικάρδια φωτογραφία στον τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC 15, στην οποία φαίνεται ο Τέντι να κάθεται μόνος του σε ένα τραπέζι γεμάτο πίτσες και αναψυκτικά.

  Η Ματσίνι δήλωσε ότι είχαν σταλεί 32 προσκλήσεις προς τους συμμαθητές του Τέντι από το νηπιαγωγείο και τους γονείς τους ώστε να γιορτάσουν μαζί στην πιτσαρία και ότι μάλιστα είχε μιλήσει με κάποιους γονείς την προηγούμενη ημέρα που είπαν ότι θα πήγαιναν. Ωστόσο, δεν εμφανίστηκε κανείς.

  Η viral φωτογραφία προκάλεσε κύμα θερμών ευχών για τα γενέθλια του αγοριού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλοί έσπευσαν να εκφράσουν τη στήριξή τους, όπως η Τζάκι Γουάρντ, χρήστης του Facebook, που έγραψε «Χρόνια Πολλά Τέντι! Οι άνθρωποι κάποιες φορές είναι παράξενοι και απερίσκεπτοι. Συμβαίνει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εσύ δεν είσαι εξαιρετικός, απλά οι άνθρωποι είναι ανόητοι. Θερμές ευχές, μικρέ!».

  Η ομάδα μπάσκετ της Αριζόνα Phoenix Suns προσκάλεσε επίσημα τον Τέντι να παρακολουθήσει τον αγώνα με τους Los Angeles Lakers. «Πώς σου φαίνεται να γιορτάσεις με χιλιάδες ανθρώπους στο γήπεδό μας! Ολοδικά σου τα εισιτήρια για τον αγώνα της Τετάρτης #SunsVSLakers! Θα τα πούμε σύντομα!» ανέφεραν οι Suns στο Twitter. Ο Τέντι έλαβε επίσης πρόσκληση από την ομάδα ποδοσφαίρου Phoenix Rising να παρακολουθήσει έναν αγώνα της την Παρασκευή.

  Η οικογένεια του Τέντι σχεδιάζει να γιορτάσει τα γενέθλια σήμερα το βράδυ, διαβάζοντας τις ευχές που εστάλησαν στην οικογένεια και αποδέχθηκε τις προσκλήσεις για τους αγώνες μπάσκετ και ποδοσφαίρου.

  «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι», δήλωσε η Ματσίνι, προσθέτοντας ότι το παιχνίδι της Τετάρτης θα είναι το πρώτο που θα παρακολουθήσει από κοντά ο Τέντι.  0 0

  Μοναδικές εικόνες από την Αθήνα της δεκαετίας του '90 έχει καταγράψει το ρεπορτάζ της θρυλικής εκπομπής ''Agriculture''του Αχελώος tv που προβλήθηκε το 1997.

  Ο δημοσιογράφος βρέθηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας και συνομίλησε με περαστικούς. Μεταξύ άλλων τους ρώτησε "Τι γνώμη έχουν για τους επαρχιώτες", "τα καλά και τα κακά της Αθήνας" ...

  Οι απαντήσεις είναι απολαυστικές, ωστόσο ξεχωρίζει ο κύριος που συνάντησε ο δημοσιογράφος στη Βαρβάκειο αγορά και ρωτάει στην κάμερα "Δουλεύει το τελεβίζιον;"και συνεχίζει λέγοντας ότι ήταν ο μεγαλύτερος γκομενάκιας και λεφτάς της κοινωνίας, όμως του τα φάγανε οι γυναίκες...

  Δείτε το βίντεο...  0 0
 • 10/23/18--07:38: AEK Athens Vs Bayern Munich
 • ΑΕΚ vs Μπάγερν Μονάχου  0 0

  Ο ομογενής από τον Καναδά Angelo Tsarouchas είναι ένας διεθνούς φήμης κωμικός που σαρώνει μεταφέροντας γνωστές ελληνικές φράσεις…
  στα ελληνικά!

  Το αποτέλεσμα σαρώνει ακόμα και εάν δεν βγάζει κανένα νόημα στα αγγλικά, αλλά μας παρουσιάζει με τον καλύτερο τρόπο πως είναι να είσαι Έλληνας της διασποράς, αλλά να μεγαλώνεις μέσα σε μια τυπική ελληνική οικογένεια.

  Πρόκειται για έναν εξαιρετικό καλλιτέχνη που έχει εμφανιστεί σ’ ολόκληρο σχεδόν τον πλανήτη, από τον Καναδά ως την Αυστραλία, τόσο σε σόλο παραστάσεις, όσο και ως «guest» κωμικών, όπως ο Russell Peters και o Vince Vaughan.

  Επίσης, συνδυάζει την επιτυχημένη stand up καριέρα με εμφανίσεις σε σειρές και ταινίες μεταξύ των οποίων είναι τα:

  “Mad Men”, “Last Comic Standing”, “John Q”, “The Recruit” και “Cinderella Man.

  Δείτε το απίθανο βίντεο...


  0 0

  Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν 23 χρόνια, ωστόσο η Σαντορίνη παραμένει κάθε καλοκαίρι δημοφιλής τουριστικός προορισμός και προσελκύει χιλιάδες τουρίστες από Ελλάδα και το εξωτερικό.


  Σε ένα βίντεο που αλίευσε το santorininews.gr, από το youtube δίχνει ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού στη Σαντορίνη στο οποίο κατέγραφε τη νυχτερινή ζωή του νησιού και πώς διασκέδαζαν οι νέοι το μακρινό 1995.

  Δείτε τη δημοσιογράφο, ενώ κάνει βόλτα στα σοκάκια του νησιού και στα κλαμπ της εποχής και μιλά με θαμώνες του θρυλικού ΚΟΟ... όπου διασκεδάζουν μέχρι δακρύων, όπως αναφέρει ένας από τους νέους.

  0 0

  Ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαπραγματεύσεων μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ, με αποτέλεσμα...
  η Κομισιόν να εγκρίνει χρηματοδότηση ύψους 306 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο για την κατασκευή του νότιου τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας (E65).
  Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η έγκριση ελήφθη βάσει των κοινοτικών κανόνων στον τομέα των κρατικών ενισχύσεων και αφορά τη χρηματοδότηση του νότιου τμήματος, Λαμία - Ξυνιάδα, το οποίο θα διαχειρίζεται η εταιρεία παραχώρησης «Κεντρική Οδός ΑΕ».

  Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών, μετά τη θετική αυτή εξέλιξη, οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωστοποίησε πως απεφάνθη ότι η δημόσια χρηματοδότηση που χορηγείται για την κατασκευή του νότιου τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου Ε65 είναι σύμφωνη με τους κανόνες της ΕΕ στον τομέα των κρατικών ενισχύσεων, βασιζόμενη στο ακόλουθο σκεπτικό:

  - Το μέτρο στήριξης θα συμβάλει στην επίτευξη στόχων κοινού συμφέροντος της ΕΕ, ιδίως στην πολιτική μεταφορών, δεδομένου ότι θα στηρίξει την ολοκλήρωση του διευρωπαϊκού οδικού δικτύου και θα βελτιώσει τις μεταφορικές συνδέσεις για τους Έλληνες πολίτες που ζουν στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας.
  - Το μέτρο στήριξης είναι αναγκαίο και αναλογικό για την υλοποίηση του έργου.


  Συγκεκριμένα, η Ελλάδα απέδειξε ότι:

  1ον) η δημόσια χρηματοδότηση αντιστοιχεί στο αναπροσαρμοσμένο βάσει του πληθωρισμού κόστος κατασκευής, όπως αυτό εκτιμήθηκε το 2007 στον διαγωνισμό για την κατασκευή του νότιου τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου E65· και

  2ον) η «Κεντρική Οδός Α.Ε.» θα χρηματοδοτήσει η ίδια τη λειτουργία και τη συντήρηση του έργου, του οποίου τυχόν πλεονάζοντα έσοδα θα επιστρέφονται στο δημόσιο μέσω μηχανισμού ανάκτησης.

  Το τμήμα Λαμία - Ξυνιάδα είναι μήκους 32,27 χιλιομέτρων και περιλαμβάνει πέντε κόμβους, έναν Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ), μία σήραγγα 2.983 μέτρων και οκτώ γέφυρες.

  Παράλληλα, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται, εδώ και μήνες, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τη χρηματοδότηση του βόρειου τμήματος του Ε65 από τα Τρίκαλα μέχρι την Εγνατία Οδό.

  Τα δύο αυτά τμήματα θα ενωθούν με το κεντρικό τμήμα Ξυνιάδα - Τρίκαλα, μήκους 79 χιλιομέτρων, το οποίο έχει δοθεί στην κυκλοφορία από το 2017.
  Στην πλήρη ανάπτυξή του ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος (Ε65) θα εκτείνεται σε μήκος 175 χιλιομέτρων.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, πρόκειται για έναν υπερσύγχρονο οδικό άξονα με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για την ανάπτυξη της Περιφέρειας και γενικότερα της χώρας.

  Η ολοκλήρωση του συνόλου του Ε65, θα συμβάλει στην άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Κεντρικής Ελλάδος και θα αναβαθμίσει τη σύνδεση της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα την προσπελασιμότητα προς την Αλβανία και την πΓΔΜ, δίδοντας έτσι τη δυνατότητα ενίσχυσης του τουρισμού και της εμπορευματικής διακίνησης σε μια περιοχή με δυνατότητες περαιτέρω οικονομικής μεγέθυνσης. Παράλληλα, θα συμβάλει στη μείωση του ποσοστού ανεργίας και στην αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος.
  Η ολοκλήρωσή του Ε65 θα επιφέρει ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική καθώς θα συνδέεται το λιμάνι της Ηγουμενίτσας - που λειτουργεί ως πύλη της Ελλάδας προς την Κεντρική Ευρώπη - με το λιμάνι του Βόλου.

  Το ταξίδι από Λαμία έως την Εγνατία Οδό, θα διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά, ενώ η διαδρομή Τρίκαλα - Αθήνα περίπου 3 ώρες.
  να στα Τρίκαλα! Με σήραγγα 2.983 μέτρων και συνολικά 8 γέφυρες

  0 0

  Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Νομού Γρεβενών.

  Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα προ ολίγου, ο κ. Γιώργος Κασαπίδης έχει τη στήριξη της...

  Νέας Δημοκρατίας ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

  Η στήριξη αυτή αποτελεί αναγνώριση της μέχρι σήμερα προσφοράς του, αλλά και έναυσμα για την εξέλιξη ενός δημιουργικού έργου.

  Το γεγονός αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας γεμίζει ελπίδα.

  Ως Πρόεδροι των ΝΟΔΕ Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ενωμένοι, στον κοινό αγώνα με επικεφαλής το Γιώργο Κασαπίδη προκειμένου η Περιφέρειά να αναδείξει και να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

  Για τη ΝΟΔΕ Γρεβενών
  Λεωνίδας Τεντόγλου
  Πρόεδρος ΝΟΔΕ Γρεβενών

  0 0

  Απίστευτη πρόκληση από μοντέλο του Playboy για να περάσει μήνυμα.

  Απίστευτη πρόκληση στην Αγιά Σοφιά: Η Μαρίζα Πάπεν, μοντέλο του...

  Play Boy από το Βέλγιο έχει ήδη συλληφθεί στο παρελθόν από τις αιγυπτιακές αρχές για γuμνή φωτογράφιση, ενώ κατηγορείται ότι το ίδιο έκανε και στο τείχος της Ιερουσαλήμ – Τώρα «χτύπησε» στην Αγιά Σοφιά όπου σήκωσε το φόρεμά της και τα… έδειξε όλα.

  Η ίδια ισχυρίζεται ότι με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να να προωθήσει τα δικαιώματα των γυναικών και την ελευθερία της έκφρασης. Αυτή τη φορά το επιχείρησε στην Αγία Σοφία, τον πρώην βυζαντινό καθεδρικό ναό και νυν μουσείο.

  Μάλιστα, αγόρασε μια μπούρκα για να καταφέρει να εισέλθει εντός του ναού.

  Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει απασχολήσει δεκάδες φορές τις αρχές πολλών χωρών και έχει συλληφθεί για αντίστοιχες ενέργειες.
  Η ίδια ισχυρίζεται ότι με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να να προωθήσει τα δικαιώματα των γυναικών και την ελευθερία της έκφρασης. Αυτή τη φορά το επιχείρησε στην Αγία Σοφία, τον πρώην βυζαντινό καθεδρικό ναό και νυν μουσείο.
  Πάντως η φωτογραφία είναι άκρως προκλητική αφού η συγκεκριμένη κυρία δε φαίνεται να σέβεται απολύτως τίποτα, ούτε βεβαίως το σύμβολο της ορθοδοξίας, την ιστορία του οποίου προφανώς αγνοεί.

  Στη συνέχεια, αφού εκδιώχθηκε από το ναό, ανέβηκε στην ταράτσα ενός παρακείμενου κτηρίου και φωτογραφήθηκε ξανά με φόντο την Αγιά Σοφιά.
  πηγη

  0 0

  Ο Εθνικός Ύμνος ακούστηκε το πρωί από τις καμπάνες του Ιερού Ναού του Αποστόλου Παύλου στην Πάτρα, σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης στους πιστούς. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σταμάτησαν και προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει ενώ πολλοί...
  βγήκαν στα μπαλκόνια τους. 

  Ακούστε στο βίντεο που ακολουθεί τον εθνικό ύμνο από τις καμπάνες του ναού:

  0 0  Τα αποτελέσματα της Α'κατηγορίας 4ης αγωνιστικής, έχουν ως εξής:


  ΣΑΒΒΑΤΟ 27-10-2018
  1ος Όμιλος


  ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΕΠ - ΑΕ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ 1-0

  ΑΦΣ ΑΜΥΓΔΑΛΙΑΣ -ΚΤΗΝ.ΑΣΤ.ΚΑΛΗΡΑΧΗΣ 2-6

  ΑΡΗΣ ΜΗΛΙΑΣ - ΚΕΡ.ΜΕΓΑΡΟΥ 6-2

  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΦΑΣ ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ-ΑΛΙΑΚΜΩΝ ΚΙΒΩΤΟΥΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 30-10-2018

  Βαθμολογία 4ης αγων.
  ΑΡΗΣ ΜΗΛΙΑΣ 10

  ΦΑΣ ΠΥΡΣΟΣ 9
  ΚΤΗΝ.ΑΣ.ΚΑΛΗΡΑΧΗΣ 9
  ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΕΓΑΡΟΥ 6
  ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΕΠ 6

  ΑΕ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ 4
  ΑΦΣ ΑΜΥΓΔΑΛΙΑΣ 0
  ΑΦΣ ΑΜΥΓΔΑΛΙΑΣ 0
  ΑΛΙΑΚΜΩΝ ΚΙΒΩΤΟΥ 0


  ΣΑΒΒΑΤΟ 27-10-2018 
  2ος Όμιλος
  Μ.Θ.ΚΝΙΔΗΣ - Δ.Ν.ΠΑΛΙΟΥΡΙΑΣ 2-1

  ΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ - ΚΑΜΒ.ΔΕΣΚΑΤΗΣ 2-4  ΚΥΡΙΑΚΗ 28-10-2018 
  2ος Όμιλος
  ΠΑΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΣΕΙΡΗΝΑ 0-6

  ΑΡΗΣ ΚΑΡΠΕΡΟΥ - ΑΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑΣ 7-2


  Βαθμολογία 4ης αγων.
  ΑΟ ΣΕΙΡΗΝΑ 12

  Μ.Θ.ΚΝΙΔΗΣ 9
  ΚΑΜΒ.ΔΕΣΚΑΤΗΣ 7

  ΔΟΞΑ ΠΑΛΙΟΥΡΙΑΣ 6
  ΝΕΟΧΩΡΙ 6
  ΑΡΗΣ ΚΑΡΠΕΡΟΥ 4
  ΠΑΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙΑΚΟΣ 3
  ΑΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑΣ 0

older | 1 | .... | 1915 | 1916 | (Page 1917) | 1918 | 1919 | .... | 1988 | newer