Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ BLOG ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ...ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ kostasdigos@yahoo.gr

older | 1 | .... | 1910 | 1911 | (Page 1912) | 1913 | 1914 | .... | 1988 | newer

  0 0

  Την βλέπεις να περνάει στον δρόμο φορώντας το κοντό σορτσάκι της. Να τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις, όπως το περιέγραψαν οι:...
  Φάνης Λαμπρόπουλος, Θανάσης Πασσάς και Νικόλας Ράπτης. Μαζί τους η Έλενα Κρεμλίδου.

  0 0

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την 5 και 6 Οκτωβρίου 2018 η διημερίδα με τίτλο «Αστικά Ποτάμια, Πρόκληση για Οικονομική και Τουριστική Ανάπτυξη», που συνδιοργάνωσαν ο...
  Δήμος Έδεσσας και το Ελληνικό Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια, με την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων και τη συμμετοχή της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, της ΔΗΚΕΔΕ και της ΔΕΥΑ Έδεσσας.

  Στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Έδεσσας πραγματοποιήθηκαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για το θέμα της αξιοποίησης των ποταμών στην τουριστική ανάπτυξη, αλλά και την αξιοποίησή τους για παραγωγή ενέργειας. Παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές και Πανεπιστημιακοί μετάφεραν την γνώση τους, τόσο σε θέματα τουρισμού όσο και παραγωγής ενέργειας, ενώ σε τοπικό επίπεδο αποσαφηνίστηκαν πολιτικές και παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός που υπάρχει για την αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος της πόλης, που βασίζεται εν πολλοίς στον ποταμό Εδεσσαίο και τους Καταρράκτες. Παρουσιάστηκαν επίσης οι δυνατότητες για παραγωγή ενέργειας και δημιουργία πόρων για την τοπική κοινωνία.

  Ο Δήμος Γρεβενών που είναι μέλος του Ελληνικού Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια, εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Χρήστο Τριγώνη και από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωφελούς Έργου Γρεβενών, Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Μίχο.


  Γραφείο Τύπου
  Δημάρχου Γρεβενών

  0 0

  Εγκρίθηκε με την υπ’ αρίθμ. Α.Π. 53149 από 27-9-2018 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Χαρίτση Αλέξανδρου το αίτημα χρηματοδότησης του Δήμου Γρεβενών για κατασκευή δέκα νέων παιδικών χαρών.

  Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙΙΙ «Προμήθεια – Τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών των δήμων της χώρας», με συνολικό προϋπολογισμό 373.137,70 € εκ των οποίων οι 203.000€ επιδοτούνται πλήρως από το εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ενώ οι 170.137.70€ προέρχονται από ιδίους πόρους.
  Πέραν αυτών ο Δήμος Γρεβενών βρίσκεται ήδη σε διαδικασία δημοπράτησης επτά νέων παιδικών χαρών συνολικού προϋπολογισμού 242.600€ από ιδίους πόρους ενώ αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα η έγκριση πρότασης που έχει υποβληθεί στο Πράσινο Ταμείο για την κατασκευή και άλλων πέντε παιδικών χαρών με προϋπολογισμό 163.300€.
  Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και τις αυστηρές απαιτήσεις της νομοθεσίας, ο Δήμος Γρεβενών επενδύει για το 2018 το ποσό των 779.037,70€ αξιοποιώντας κάθε δυνατό χρηματοδοτικό εργαλείο καθώς και ιδίους πόρους, για την κατασκευή συνολικά 22 νέων υπερσύγχρονων παιδικών χαρών τόσο στην πόλη όσο και στους οικισμούς του Δήμου, ικανοποιώντας τις ανάγκες των δημοτών και αναβαθμίζοντας παράλληλα τους κοινόχρηστους χώρους με άλλη μία σημαντική παρέμβαση.

  ΑΠΟΦΑΣΗ

  Γραφείο Τύπου
  Δημάρχου Γρεβενών

  0 0

  Όταν στις 9 Οκτωβρίου του 1874 ιδρυόταν η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση, μια νέα εποχή ανέτελλε για τον κόσμο.

  Οι αποστάσεις εκμηδενίζονταν και η επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους, που...
  βρίσκονταν από τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη, καθίστατο πλέον δυνατή.Κανείς δεν περίμενε πως σε λιγότερο από ενάμιση αιώνα οι τεχνολογίες θα υποσκέλιζαν το κλασικό ταχυδρομείο, το οποίο σε μεγάλο βαθμό αντικαθίσταται πλέον από τις διαδικτυακές υπηρεσίες.
  Κανείς, όμως, δεν φανταζόταν και τις περίεργες ιστορίες που θα συνόδευαν την ιστορία των ταχυδρομείων αποδεικνύοντας πως η επικοινωνία δεν υφίσταται μόνο μεταξύ του παραλήπτη και του αποστολέα αλλά καθιστά και τον ενδιάμεσο ταχυδρόμο ιδιότυπο κοινωνό αυτής της αμφίδρομης σχέσης.
  Εκατομμύρια ταχυδρομικοί υπάλληλοι στον κόσμο σημαίνει εκατομμύρια παράξενες ιστορίες. Αλλοτε χιουμοριστικές άλλοτε παράδοξες.
  Επιστολές που ταχυδρομούνται με κέρματα στη θέση των γραμματοσήμων από κάποιον που βαρέθηκε να ακολουθήσει την τυπική διαδικασία, γράμματα που αποστέλλονται ακόμη και δεκαετίες μετά τη σύνταξή τους, ταχυδρόμοι που άφησαν ανεπίδοτες μέχρι και 20.000 επιστολές λόγω... έλλειψης χρόνου, ταχυδρομικά κουτιά στον βυθό της θάλασσας είναι μερικές μόνο από αυτές. Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα των Ταχυδρομείων, το «Εθνος» παρουσιάζει μερικές ιστορίες που δείχνουν πως το ταξίδι που ακολουθεί ένα γράμμα για να φτάσει στον προορισμό του έχει μερικές φορές μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το περιεχόμενο της επιστολής...
  ΑΓΓΛΙΑ
  Παραλήπτης το σπίτι με την... κίτρινη πόρτα
  ...«Δεν μπορώ να θυμηθώ τη διεύθυνση, όμως το σπίτι είχε μια κίτρινη πόρτα». Αυτό σημείωσε αντί διευθύνσεως στην καρτ ποστάλ που έστειλε ένας Πολωνός κάτοικος στους φίλους του στο Wilmslow της Αγγλίας και όπως φαίνεται η διευκρίνιση αυτή στάθηκε αρκετή για να παραδοθεί το γράμμα στους παραλήπτες του.
  Ο ταχυδρόμος Paul Gardiner γνωρίζει όλα τα σπίτια που έχει στην αρμοδιότητά του... αλλά και τις πόρτες τους. «Το γράμμα έγραφε μόνο το μικρό γυναικείο όνομα Khumi, στη συνέχεια έγραφε κίτρινη πόρτα και μετά περιοχή Wilmslow», εξήγησε αργότερα ο Paul Gardiner. «Εγώ και η ομάδα μου γνωρίζαμε μόνο μία κάτοικο με το όνομα Khumi και το σπίτι της είχε κίτρινη πόρτα». Ως εκ τούτου το γράμμα έφτασε στην ώρα του στην παραλήπτρια, η οποία θεώρησε φοβερή τύχη το γεγονός...
  ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ
  Οδηγίες για την αποστολή γραμμάτων
  Οι πιο εξασκημένοι ταχυδρομικοί υπάλληλοι αλλά και οι πιο προσανατολισμένοι γεωγραφικά φαίνεται πως είναι αυτοί της Νικαράγουα. Μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που έπληξε την πρωτεύουσα Μανάγκουα το 1972 προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές και αφήνοντας πίσω της 10.000 νεκρούς, στη χώρα έχει θεσμοθετηθεί ένα ιδιότυπο σύστημα διευθύνσεων. Ετσι, αν κάποιος επιθυμεί να στείλει γράμμα ή δέμα, θα πρέπει να... καθοδηγήσει τον ταχυδρόμο με οδηγίες του τύπου: «Εκεί όπου παλιά βρισκόταν το Lackmiel, δύο τετράγωνα ανατολικά και μισό τετράγωνο νότια...».
  ΣΚΟΤΙΑ
  Ξέχασε να παραδώσει ...20.000 γράμματα
  Περίπου 20.000 επιστολές παραμέλησε να επιδώσει στους παραλήπτες τους ένας Σκοτσέζος ταχυδρομικός υπάλληλος που εργαζόταν στη Γερμανία. Οπως έγινε γνωστό τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο 23χρονος ταχυδρόμος εθεάθη να ρίχνει σε κάδους απορριμμάτων... μερικούς σάκους με γράμματα. Η αστυνομία που κατέφθασε στην περιοχή, ύστερα από κλήσεις περιοίκων, συνέλαβε τον ταχυδρομικό υπάλληλο και κατέσχεσε περίπου 20.000 επιστολές που βρέθηκαν στο υπόγειο κελάρι του σπιτιού του.
  Ο ίδιος απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι παρακολουθούσε νυκτερινό σχολείο και έμεινε πίσω στο πρόγραμμα των παραδόσεων και θεωρώντας ακατόρθωτο να αναπληρώσει το σφάλμα του πετούσε όσα γράμματα περίσσευσαν στα σκουπίδια. Δεν ήταν ο μόνος που είχε μια τέτοια έμπνευση. Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη είχε βρεθεί μερικά χρόνια νωρίτερα ένας Ιταλός συνάδελφός του επειδή... «ξεχνούσε» τις επιστολές στο σπίτι του. Η υπόθεση ανακαλύφθηκε όταν οι κάτοικοι άρχισαν να διαμαρτύρονται καθώς είχαν να λάβουν αλληλογραφία αρκετούς μήνες, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα, νερό και τηλέφωνο λόγω των απλήρωτων λογαριασμών...
  ΒΡΕΤΑΝΙΑ
  Χάρτης αντί... για διεύθυνση
  Ευφυέστερος από τον Πολωνό που αντί διευθύνσεως στο γράμμα του έγραψε «το σπίτι είχε μια κίτρινη πόρτα», πρέπει να ήταν ο Paul Bates. Οταν ο ίδιος αποφάσισε να στείλει μια χριστουγεννιάτικη κάρτα στον φίλο του Peter Ο Leary, θυμόταν μεν πως ο φίλος του έμενε κάπου στη νοτιοδυτική Αγγλία, συνειδητοποίησε όμως πως είχε ξεχάσει την πόλη και τη διεύθυνσή του. Γνωρίζοντας σε γενικές γραμμές πού βρίσκεται το σπίτι, ο Bates σχεδίασε έναν χάρτη στο πίσω μέρος της κάρτας και όταν ύστερα από πολλές περιπέτειες η καρτ ποστάλ έφτασε στο σωστό ταχυδρομικό γραφείο της Κορνουάλη.

  ΕΧΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΗ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ... ΟΥΡΑ
  Υποβρύχια... ταχυδρομεία
  ...Είναι αναμφισβήτητα τα ταχυδρομεία στα οποία χρειάζεται κανείς να υπομείνει τη μικρότερη «ουρά». Πέντε υποβρύχια ταχυδρομεία έχουν στηθεί σε ωκεανούς του πλανήτη περιμένοντας να εξυπηρετήσουν όσους επιθυμούν να στείλουν την κάρτα ή το γράμμα τους με έναν πρωτότυπο και ξεχωριστό τρόπο.
  Το πρώτο υποβρύχιο γραμματοκιβώτιο εγκαταστάθηκε στο εξωτικό Νησί Hideaway των Μαλβίδων και το τοπικό ταχυδρομείο διέθεσε υπάλληλο για να κατεβάζει τα γράμματα σε πλαστική σακουλίτσα με ειδικό γραμματόσημο. Η συνέχεια δόθηκε στην Ιαπωνία, όπου το υποβρύχιο ταχυδρομικό κουτί εγκαταστάθηκε στα 33 πόδια κάτω από την επιφάνεια του νερού σπάζοντας το σχετικό ρεκόρ Γκίνες.
  Κάθε μέρα, σύμφωνα με τις αναφορές των Ιαπώνων ταχυδρομικών υπαλλήλων, συλλέγονται περίπου 200 επιστολές ενώ αυξημένη κίνηση παρουσιάζουν και τα υποβρύχια ταχυδρομικά κουτιά στο Reef Dive Resort της Μαλαισίας, στο Paradise Island στις Μπαχάμες και στον Αγιο Θωμά στα νησιά της Παρθένου.


  0 0

  Άνω κάτω έχει κάνει τον Ορκό Νάξου Αυστριακός που διαμένει στην περιοχή που έχει κάνει τη ζωή «κόλαση» σε κατοίκους.

  Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι συγκροτήματος κατοικιών στην περιοχή, η ζωή τους είναι ανυπόφορη καθώς ο 30χρονος Αυστριακός όπως και ο πατέρας του δημιουργούν μια σειρά από προβλήματα στους περίοικους με την άκρως ρατσιστική αλλά και επιθετική συμπεριφορά τους καθημερινά.

  «Έλληνες σκουλήκια να φύγετε από τη Νάξο. Είναι δικιά μου. Εσείς οι Έλληνες δεν έχετε χρήματα... να φύγετε»λέει συνεχώς στους κατοίκους απειλώντας τους ότι θα τους σκοτώσει. «Επίσης έχει δυο σκυλιά ελεύθερα, τα οποία και αυτά είναι επιθετικά».

  «Η συμπεριφορά τους είναι απερίγραπτη. Ερχόμαστε στο νησί να ηρεμήσουμε και αντιθέτως μας γεμίζουν προβλήματα με αυτά που καθημερινά κάνουν. Μας απειλούν συνεχώς για τη ζωή μας και πολλοί από εμάς φοβόμαστε ακόμα και να βγούμε από τα σπίτια μας» δηλώνουν οργισμένοι.

  Οι κάτοικοι αρκετές φορές έχουν καλέσει την αστυνομία που έχει κάνει συστάσεις στους Αυστριακούς, χωρίς όμως να συμμορφώνονται. Πλέον όλοι μαζί οι κάτοικοι, που ήδη έχουν κάνει ομαδικό εξώδικο, θα καταθέσουν και μήνυση αφού δεν ξέρουν με ποιο άλλο τρόπο να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. «Είμαστε οργισμένοι! Δε συμμορφώθηκαν σε κανένα όρο του συλλογικού εξώδικου που κάναμε μετά από Γενική Συνέλευση του συγκροτήματος κατοικιών» σημειώνουν. «Έχουμε απευθυνθεί στην πρεσβεία της Αυστρίας στην Ελλάδα καθώς και στο συνήγορο του πολίτη μήπως και βρούμε μια λύση στο πρόβλημα. Έχουμε καλέσει την αστυνομία που άμεσα και με μεγάλη προθυμία ήρθε στην περιοχή, τους επέπληξε, αλλά μάταια... Η ίδια κατάσταση συνεχίζεται καθημερινά κάνοντας τη ζωή μας μαρτύριο. Η συμπεριφορά τους είναι παραβατική στα πάντα... Πριν λίγες μέρες ο 30χρονος πήγε να «πατήσει» με το αμάξι μια γυναίκα, άλλη μέρα μάθαμε έβγαλε όπλο σε κάποια άλλη. Μας βρίζουν συνεχώς... Φοβόμαστε...» δηλώνουν.

  Οι συγκεκριμένοι Αυστριακοί, γονείς με ένα γιο (30χρονο) μένουν περίπου 4-5 μήνες το χρόνο στον Ορκό Νάξου αφού εκεί έχουν αγοράσει ένα διαμέρισμα και έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των περίοικων.

  «Δε σέβονται τίποτα. Ούτε τους κανονισμούς για το πάρκινγκ των αυτοκινήτων, ούτε το γεγονός ότι θα πρέπει να έχουν δεμένα στην αυλή τους τα σκυλιά. Δε σέβονται και δεν τηρούν τη νομοθεσία σε πολλούς τομείς και είναι βαθιά ρατσιστές απέναντι στους Έλληνες. Συνεχώς μας βρίζουν με τα χειρότερα λόγια» καταγγέλλει κάτοικος.

  «Ερχόμαστε στο σπίτι μας στον Ορκό να περάσουμε τις διακοπές μας και να ηρεμήσουμε αλλά δεν μπορούμε. Πρέπει κάτι να γίνει και να σταματήσει αυτή η κατάσταση» σημειώνει.

  πηγη

  0 0

  Την ανησυχία του για την πορεία της οικονομίας εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στην Αρτα τονίζοντας πως η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή προκειμένου να...
  θωρακιστεί από παράπλευρες απώλειες, όπως με το χρηματιστήριο και τις τράπεζες.

  Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε, με έναν λιτό τρόπο, για πρώτη φορά επισήμως ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει πέντε περιφερειάρχες που θα είναι εκ νέου υποψήφιοι στις περιφερειακές εκλογές του 2019.

  Όπως είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Άρτα, όπου περιοδεύει από το πρωί, θα στηρίξει τις υποψηφιότητες όσων περιφερειαρχών εξελέγησαν το 2014 με την υποστήριξη και τότε της ΝΔ.

  Συνεπώς, ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κεντρική Μακεδονία, ο Γιώργος Χατζηµάρκος στο Νότιο Αιγαίο, ο Κώστας Αγοραστός στη Θεσσαλία, ο Αλέξανδρος Καχριµάνης στην Ήπειρο και η Χριστιάνα Καλογήρου στο Βόρειο Αιγαίο θα λάβουν εκ νέου το «γαλάζιο» χρίσµα. Να σημειώσουμε ότι στο Βόρειο Αιγαίο είχε γίνει έντονη συζήτηση στην Πειραιώς για επιλογή άλλης υποψηφιότητας, αλλά τελικά επελέγη η λύση της στήριξης της κ. Καλογήρου.

  Σε µια ακόµα κερδισµένη περιφέρεια, εκείνη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο εκλεγµένος περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης απεβίωσε τον Οκτώβριο του 2016 και στη θέση του εξελέγη ο µέχρι τότε χωρικός αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Χρήστος Μέτιος. Πηγές της Πειραιώς σηµειώνουν ότι θα δοθεί και στον κ. Μέτιο το «χρίσµα», ανεβάζοντας συνολικά σε έξι τις «σίγουρες» υποψηφιότητες. Οι υπόλοιπες επτά, όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης από την Άρτα, θα γίνουν γνωστές μέσα στο προσεχές δεκαήμερο.


  Για το θέμα της στήριξης της ΝΔ σε υποψήφιους δημάρχους είπε ότι είναι άλλος ο βαθμός εμπλοκής σε περιφέρειες και άλλος σε δήμους. «Μας ενδιαφέρουν και τα πρόσωπα, αλλά δεν θέλουμε να παρεμβαίνουμε στο πως η κάθε τοπική κοινωνία θα επιλέξει να αυτοδιοικηθεί».

  «Σε πολιτικό ρίσκο η χώρα λόγω Τσίπρα-Καμμένου»

  «Η χώρα έχει πολιτικό ρίσκο με τους Τσίπρα – Καμμένου στην εξουσία. Κανείς δεν πιστεύει ότι μπορούν να βγάλουν την χώρα σε τροχιά ανάκαμψης. Δεν έχουν σχέδιο. Δυστυχώς η πορεία από τότε δεν ήταν η αναμενόμενη ήδη από τις αρχές του χρόνου οι τράπεζες έχουν χάσει περίπου τη μισή τους κεφαλαιοποίηση. αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλές αξίες», τόνισε χαρακτηριστικά.

  Για το Σκοπιανό κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι καμιά κυβέρνηση στο παρελθόν δεν παρέδωσε την γλώσσα και την ταυτότητα στα Σκόπια: « Ο κ. Τσίπρας δεν συνομίλησε με τον Ελληνικό λαό καθώς σε αυτή την περίπτωση θα γνώριζε την πλήρη διαφωνία του στην Συμφωνία των Πρεσπών. Η ΝΔ δεν θα την κυρώσει. Αν οι συνταγματικές αλλαγές δεν προχωρήσουν στα Σκόπια τότε οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση. Σε αντίθετη περίπτωση και όσο θα προχωρούν στα επόμενα βήματα, δημιουργούνται τετελεσμένα και θα είναι δύσκολο να ανατρέψουμε την συμφωνία».

  Για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας τάχθηκε εναντία της αλλαγής του άρθρου 3 του Συντάγματος και τόνισε ότι οποίες αλλαγές γίνουν από την κυβέρνηση θα είναι τεχνητές. Παράλληλα υποστήριξε ότι η «αξιωματική αντιπολίτευση δεν πάρει μέρος στην αναθεώρηση του Συντάγματος αν δεν περιλαμβάνονται εμβληματικά άρθρα όπως το άρθρο 16 που αφορά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στα απολύτως προφανή, η διαδικασία τότε είναι αποφασισμένη να αποτύχει».

  0 0

  Τις προοπτικές περιορισμού της υπερθέρμανσης του πλανήτη κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά όρια, εξετάζει η ειδική έκθεση για την...
  υπερθέρμανση, του Διακυβερνητικού Πάνελ του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (Intergovernmental Panel on Climate Change -IPCC), που δόθηκε σήμερα (08/10) στη δημοσιότητα.

  Η έκθεση υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη για άμεση δράση.

  Το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) σημειώνει ότι με έγκριση των 195 κρατών μελών του IPCC η έκθεση αποτελεί το πιο σημαντικό έως τώρα επιστημονικό κείμενο για την κλιματική αλλαγή και καλεί τις κυβερνήσεις να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους κατά της κλιματικής αλλαγής ως το 2020 και να ανακοινώσουν τις αναθεωρημένες δεσμεύσεις τους στην 24η συνδιάσκεψη της Συμφωνίας Πλαίσιο κατά της Κλιματικής Αλλαγής των Ηνωμένων Εθνών.

  Η έκθεση του ΟΗΕ προειδοποιεί ότι το ενδεχόμενο αύξησης της θερμοκρασίας στους 2 βαθμούς Κελσίου θα έχει καταστροφικές συνέπειες όπως, άνοδο της στάθμης των θαλασσών, εξάπλωση των ερήμων, απώλεια φυσικών οικοτόπων και ειδών, λιώσιμο των πάγων και αύξηση του αριθμού έντονων καταιγίδων που θα επηρεάσουν δραματικά την υγεία των ανθρώπων, την ποιότητα ζωής, την ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη.

  Επιπλέον, προστίθεται στην έκθεση, η ολοκληρωτική απώλεια της φύσης θα είναι μεταξύ των μη αναστρέψιμων αυτών συνεπειών που η ανθρωπότητα θα κληθεί να αντιμετωπίσει εάν δεν περιοριστούν οι τρέχουσες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία. Σημειώνεται, δε, ότι σε μια τέτοια περίπτωση που η οικολογική ισορροπία θα έχει διαταραχθεί πλήρως, η προσαρμογή και γενικότερα η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής θα είναι πλέον πρακτικά αδύνατη.

  Σημειώνεται ακόμα πως oι υφιστάμενες δεσμεύσεις, όπως αυτές απορρέουν από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, δεν είναι αρκετές για να περιορίσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη στους 2 βαθμούς Κελσίου, πολλώ δε μάλλον στους 1,5 βαθμούς. Όσο η μείωση των εκπομπών καθυστερεί, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι επιπτώσεις, από τις οποίες πολλές μη αναστρέψιμες και πιο επώδυνα, αλλά και κοστοβόρα τα μέτρα που θα χρειαστεί να ληφθούν στο μέλλον.

  «Η τελευταία έκθεση του IPCC δεν αφήνει περιθώριο παρερμηνείας. Δεν υπάρχει απολύτως κανένα περιθώριο καθυστέρησης για την ανάληψη δράσεων προστασίας από την κλιματική αλλαγή. Παρ΄ όλα αυτά, δυστυχώς στην Ελλάδα η μάχη ενάντια στη μεγαλύτερη απειλή του 21ου αιώνα, δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα σύνθημα. Παρά την πανηγυρική έγκριση της παγκόσμιας Συμφωνίας για το Κλίμα, η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει με ζήλο τις εξορύξεις υδρογονανθράκων, ενώ προωθεί την κατασκευή νέων λιγνιτικών μονάδων που καίνε το πιο ρυπογόνο καύσιμο στον πλανήτη, προσπαθώντας ταυτόχρονα να παρατείνει και τη ζωή υφιστάμενων.

  Το WWF Ελλάς καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τα σχέδια εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου και να δεσμευτεί τώρα για απεξάρτηση από τον λιγνίτη ως τις αρχές της δεκαετίας του 2030» δήλωσε ο υπεύθυνος του τομέα ενέργειας και κλιματικής αλλαγής του WWF Ελλάς, Νίκος Μάντζαρης.
  Η Φυσική, η Χημεία και η Τεχνολογία μπορούν. Τι γίνεται όμως με την πολιτική βούληση;

  Η 400σέλιδη έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) καταλήγει σε μία δύσκολη και ξεκάθαρη διαπίστωση: η πολιτική των μικρών βημάτων δεν αρκεί.

  «Μάς λέει ότι αν δεν αναλάβουμε τώρα δράση, βαδίζουμε προς έναν κόσμο όπου θα ασχολούμαστε διαρκώς με τη διαχείριση κρίσεων», λέει η κλιματολόγος Valerie Masson-Delmotte, προσθέτοντας:

  «Υπάρχουν δράσεις σε εξέλιξη ανά τον κόσμο, αλλά πρέπει να επιταχυνθούν. Το πραγματικό ερώτημα είναι: οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να δραστηριοποιηθούν και θα υπάρχει επαρκής συλλογική πολιτική βούληση;».

  Η σύνοψη της έκθεσης που δόθηκε στη δημοσιότητα απευθύνεται στα κέντρα λήψης πολιτικών αποφάσεων.

  Προειδοποιεί, δε, για τις επιπτώσεις που θα έχει η πέραν της κατά 1,5 βαθμό Κελσίου αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα. Ορισμένα είναι ήδη παρόντα: κύματα καύσωνα, εξαφάνιση ειδών, αποσταθεροποίηση των πάγων των πόλων από όπου θα προέλθει μακροπρόθεσμα η άνοδος της στάθμης των θαλασσών.

  «Κάθε επιπλέον μικρή άνοδος της θερμοκρασίας μετρά, πόσο μάλλον αν ξεπεράσουμε τον 1,5 βαθμό αύξησης που σημαίνει αναντίστρεπτες επιπτώσεις, όπως η απώλεια ορισμένων οικοσυστημάτων», εξηγεί ο Hans-Otto Portner, συμπροεδρεύων της συνόδου της IPCC που συγκέντρωσε τη περασμένη εβδομάδα ερευνητές και εκπροσώπους κρατών στην Νότια Κορέα.

  Εάν ο υδράργυρος συνεχίσει να ανεβαίνει με το σημερινό ρυθμό, υπό το βάρος των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, θα φθάσει τον +1,5 βαθμό Κελσίου ανάμεσα στο 2030 και το 2052, προειδοποιεί η έκθεση που βασίζεται σε περισσότερες από 6.000 έρευνες.

  Και αν τα κράτη παραμείνουν στις δεσμεύσεις τους για την μείωση των εκπομπών αερίων όπως τίθενται στο πλαίσιο της συμφωνίας του Παρισιού, πριν από το τέλος του αιώνα η θερμοκρασία του πλανήτη θα έχει αυξηθεί κατά 3 βαθμούς Κελσίου.

  Άρα, τι πρέπει να γίνει, την ώρα που οι εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου αυξήθηκαν παγκοσμίως το 2017;

  Για την IPCC η κατάσταση είναι σαφής: για να παραμείνει ο πλανήτης στον +1,5 βαθμό Κελσίου, οι εκπομπές CO2 θα πρέπει να μειωθούν δραστικά πριν από το 2030 (-45% μέχρι το 2030) και ο κόσμος θα πρέπει θα φθάσει σε «ουδετερότητα άνθρακα» το 2050 (που σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσουμε να απελευθερώνουμε στην ατμόσφαιρα περισσότερο CO2 από αυτό που μπορούμε να απορροφήσουμε).

  «Τα επόμενα χρόνια θα είναι τα πιο αποφασιστικά στην ιστορία μας»

  Πόλεις βιομηχανίες, ενέργεια, κατασκευαστικός τομέας...όλοι οι τομείς καλούνται να προσαρμοστούν σε δραστικές περικοπές εκπομπών. Η παραμονή στο επίπεδο + 1,5 βαθμού Κελσίου σημαίνει «ταχεία μετάβαση» και «ένα τεράστιο πεδίο εφαρμογής».

  Η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή επικεντρώνεται στην ενέργεια, αφού ο άνθρακας, το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο ευθύνονται για τα τρία τέταρτα των εκπομπών, ενώ προτείνει σειρά σεναρίων που υποστηρίζονται από ακριβείς υπολογισμούς και περιλαμβάνουν διάφορους συνδυασμούς μέτρων.

  «Η έκθεση δίνει τους παράγοντες λήψης πολιτικών αποφάσεων την πληροφορία που τους χρειάζεται για να λάβουν αποφάσεις, λαμβάνοντας υπ΄όψιν ταυτόχρονα τις ανάγκες των πληθυσμών τους», εξηγεί η Νοτιοαφρικανή Debra Roberts, άλλη συμπροεδρεύουσα της συνόδου.

  «Τα επόμενα χρόνια θα είναι τα πιο αποφασιστικά στην ιστορία μας», προσθέτει.

  «Προσπαθήσαμε να δούμε εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την συγκράτηση της ανόδου στον +1,5 βαθμό», συνοψίζει ο Jim Skea του Imperial College του Λονδίνου, υπογραμμίζοντας: «Και ναι, οι νόμοι της Φυσικής και της Χημείας το επιτρέπουν, καθώς και η τεχνολογία, η αλλαγή των τρόπων ζωής και οι επενδύσεις. Το τελευταίο πράγμα στο οποίο δεν μπορούν να απαντήσουν οι επιστήμονες είναι αν είναι πολιτικά και θεσμικά εφικτό. Επιδώσαμε τα μηνύματα στις κυβερνήσεις, τούς δώσαμε τις αποδείξεις. Επαφίεται σε αυτούς».

  Η Συμμαχία των μικρών νησιωτικών κρατών, αιχμή του δόρατος των προσπαθειών για να εγγραφεί ο στόχος του «1,5» στην συμφωνία του Παρισιού καλεί «τα πολιτισμένα κράτη να αναλάβουν τις ευθύνες τους ενισχύοντας τις προσπάθειες για την μείωση των εκπομπών».

  «Η έκθεση δείχνει ότι δεν έχουμε παρά μία ευκαιρία, από τις μικρότερες, για να αποφύγουμε τις αδιανόητες καταστροφές στο κλιματικό σύστημα στο οποίο οφείλουμε την ζωή μας», λέει ο Amjad Abdulla, πεπεισμένος ότι «οι ιστορικοί θα αντιμετωπίσουν τα συμπεράσματα αυτά της IPCC ως σημείο κλειδί της ιστορίας του ανθρωπίνου είδους».

  «Θα τα καταφέρουμε εγκαίρως; Κανείς δεν ξέρει», λέει η Kaisa Kosonen, υπεύθυνη για το Κλίμα στην Greenpeace. «Αυτό που έχει σημασία είναι να αποφασίσουμε να προσπαθήσουμε και να το κάνουμε προτεραιότητά μας. Μόνο τότε θα έχουμε μία πιθανότητα να προστατευθούμε από τις επιπτώσεις που μάς αναγγέλλει η επιστήμη», η δραματική έκκλησή της…

  πηγη

  0 0

  Ένα απίστευτο περιστατικό διαδραματίστηκε την Κυριακή σε παραλία της Ροδινής στην ανατολική πλευρά της Πάτρας.

  Μητέρα και γιος...

  έπαιζαν στην ακροθαλασσιά, πετώντας πέτρες. Τότε, το μόλις 20 μηνών αγοράκι βρήκε μία αρκετά μεγάλη πέτρα, την οποία δυσκολευόταν να σηκώσει.

  Η μητέρα του πήγε κοντά του για να τον βοηθήσει και διαπίστωσε έντρομη ότι ο γιος της κρατούσε μια χειροβομβίδα. Αμέσως, η γυναίκα πέταξε το επικίνδυνο αυτό αντικείμενο μακριά και κάλεσε την αστυνομία και το λιμενικό.

  Σύμφωνα με το thebest.gr, οι άνδρες του λιμενικού εξέτασαν την χειροβομβίδα και τον γύρο χώρο για ενδεχόμενη ύπαρξη άλλων επικίνδυνων ευρημάτων. Πρόκειται για οξειδωμένη χειροβομβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τύπου MILS, που πιθανότατα ξεβράστηκε από τη θάλασσα στην παραλία.  0 0
 • 10/08/18--21:39: Ένας νεαρός ράπερ ο οποίος έγραψε και τραγούδησε ένα κομμάτι για το bullying ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει ο Γιώργος Καπουτζίδης για τη «μάστιγα» όπως είπε της εποχής μας. Ο παρουσιαστής, ηθοποιός και κριτής του «Ελλάδα έχεις ταλέντο» καταφέρθηκε εναντίον των γονιών εκείνων που δεν κάθονται να μιλήσουν στα παιδιά τους για τη διαφορετικότητα των συμμαθητών τους και τα πειράζουν στο σχολείο. «Δεν ντρέπονται αυτοί οι γονείς;» αναρωτήθηκε ενώ αμέσως μετά σηκώθηκε και πάτησε το golden bazzer το οποίο, σύμφωνα με τους κανόνες του τάλεντ σόου, οδηγεί τον διαγωνιζόμενο κατευθείαν στους ημιτελικούς. Έτσι, με αυτή του την κίνηση, ο Γιώργος Καπουτζίδης άνοιξε μονομιάς για τον νεαρό ράπερ τον δρόμο για τους ημιτελικούς του φετινού «Ελλάδα έχεις ταλέντο».
 • Ένας νεαρός ράπερ ο οποίος έγραψε και τραγούδησε ένα κομμάτι για το bullying ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει ο Γιώργος Καπουτζίδης για τη «μάστιγα» όπως είπε της εποχής μας.

  Ο παρουσιαστής, ηθοποιός και κριτής του «Ελλάδα έχεις ταλέντο» καταφέρθηκε εναντίον των γονιών εκείνων που δεν κάθονται να μιλήσουν στα παιδιά τους για τη διαφορετικότητα των συμμαθητών τους και τα πειράζουν στο σχολείο.

  «Δεν ντρέπονται αυτοί οι γονείς;» αναρωτήθηκε ενώ αμέσως μετά σηκώθηκε και πάτησε το golden bazzer το οποίο, σύμφωνα με τους κανόνες του τάλεντ σόου, οδηγεί τον διαγωνιζόμενο κατευθείαν στους ημιτελικούς.

  Έτσι, με αυτή του την κίνηση, ο Γιώργος Καπουτζίδης άνοιξε μονομιάς για τον νεαρό ράπερ τον δρόμο για τους ημιτελικούς του φετινού «Ελλάδα έχεις ταλέντο».

  0 0

  Ο Vincent Philips, 52 ετών κάηκε ζωντανός από την σύζυγό του, ενώ κοιμόταν. Ακούγεται σοβαρό; 

  Ο λόγος, λοιπόν, είναι ακόμα σοβαρότερος.

  Ο άντρας αυτός κατηγορείται για παιδική κακοποίηση 1ου βαθμού στην 7χρονη κόρη του. Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποια πρέπει να είναι η αντιμετώπιση για την γυναίκα αυτή που αποφάσισε να πάρει τον νόμο στα χέρια της. Αναμφίβολα η απάντηση θα δοθεί στην αίθουσα του δικαστηρίου.

  Η 40χρονη Tatanysha Hedman ένιωσε τόσο αηδιασμένη από την πράξη που φέρεται να έκανε ο άντρας της, που εσκεμμένα αποφάσισε να του βάλει φωτιά. Περίμενε να πέσει για ύπνο, τον περιέλουσε με ένα εύφλεκτο υγρό και στην συνέχεια του έριξε ένα σπίρτο.

  Tatanysha HedmanΤο θέμα είναι αμφιλεγόμενο, καθώς η κοινή γνώμη δεν έχει αποφασίσει για το αν έπραξε σωστά η γυναίκα αυτή ή όχι. Αυτή την στιγμή αντιμετωπίζει κατηγορίες για προσβολή και εμπρησμό, ενώ παραμένει προφυλακιστέα. Η κοινή γνώμη φαίνεται να τάσσεται με το μέρος της.

  Η Tatanysha είπε στην αστυνομία ότι αποφάσισε να βάλει φωτιά στον σύζυγό της, γιατί το να τον πυροβολήσει για ήταν “πολύ καλό” για αυτόν.

  Πολλές μητέρες που ανησυχούν είναι στο πλευρό της και την υποστηρίζουν, λέγοντας ότι τα περισσότερα δικαστήρια δεν δίνουν την απαιτούμενη σημασία σε τέτοια θέματα και οι ένοχοι γλιτώνουν πολύ εύκολα.

  Ο φερόμενος ως δράστης βρίσκεται στο νοσοκομείο, ενώ αντιμετωπίζει κατηγορίες 1ου βαθμού ασέλγειας σε ένα κοριτσάκι που δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

  Με την υπόθεση αυτή που έγινε στην πολιτεία της Ουάσινγκτον στην Αμερική, ασχολούνται πολλές οργανώσεις με αντικείμενο την κακοποίηση.

  Το ερώτημα που προκύπτει εδώ είναι κατά πόσο πρέπει να ληφθεί υπόψιν από τον δικαστήριο η ψυχολογική κατάσταση της γυναίκας την ώρα που διέπραττε το έγκλημα.

  Μπορεί να μην ήταν η πιο έξυπνη κίνηση να βάλει φωτιά μέσα στο ίδιο της το σπίτι, αλλά όσον αφορά την αιτία που την ώθησε, είναι δικαιολογημένη. Πολλοί θα υποστηρίξουν ότι η πράξη της έγινε εν βρασμώ ψυχής.

  Όσον αφορά την καταδίκη του Philips, αν κριθεί ένοχος, η κοινή γνώμη ελπίζει ότι η ετυμηγορία θα αντικατοπτρίζει την σοβαρότητα της πράξης του.

  Πολλοί φοβούνται ότι λόγω της σκληρότατης αντιμετώπισεις που θα έχει ο Philips, ο δικαστήριο θα τον αντιμετωπίσει με συμπόνια. Αρκετοί άνθρωποι φροντίζουν, ώστε να μην συμβεί κάτι τέτοιο.

  Όπως είναι φυσικό η μητέρα βρίσκεται στην φυλακή μέχρι να βγει η απόφαση του δικαστηρίου και οι συγκρατούμενές της την αντιμετωπίζουν ως ήρωα.

  Συνήθως, στην φυλακή άνθρωποι σαν την Tatanysha αντιμετωπίζονται ως ήρωες, καθώς αποφάσισαν να παρακάμψουν τις Αρχές και να τιμωρήσουν οι ίδιοι αυτούς που κακοποιούν μικρά παιδιά.

  0 0

  Ο Αμερικανός πρώην πεζοναύτης βοήθησε μία 27χρονη που έμεινε από βενζίνη στη μέση ενός δρόμου στη Φιλαδέλφεια και η ζωή του τα γύρισε πίσω…
  πάνω από 10.000 φορές.

  Είναι ή τουλάχιστον ήταν άστεγος… Περπατούσε ρακένδυτος στους δρόμους και ζητιάνευε για λίγα δολάρια, προκειμένου να αγοράσει κάτι ελάχιστο να φάει.

  Όταν όμως μία γυναίκα βρέθηκε αβοήθητη στο δρόμο, δεν το σκέφτηκε ούτε στιγμή. Της έδωσε τα τελευταία του 20 δολάρια προκειμένου να βάλει βενζίνη στο αυτοκίνητό της. Και η κοπέλα του έδωσε πίσω… το ποσό των 235.000 δολαρίων!

  Όλα τα παραπάνω συνέβησαν σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο της Φιλαδέλφειας. Η 27χρονη Κέιτ ΜακΛιούρ έμεινε από βενζίνη με το αυτοκίνητό της.

  Έντρομη η νεαρή κοπέλα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με το σύντροφό της Μαρκ Ντ’ Άμικο, όταν είδε έναν άνδρα να πλησιάζει στο όχημα. Ήταν ο 34χρονος άστεγος Τζόνι Μπόμπιτ Τζούνιορ. Ο άστεγος κατάφερε να την ηρεμήσει, λέγοντας πως απλώς θέλει να βοηθήσει. Της είπε μάλιστα πως το μέρος δεν είναι ασφαλές και πως πρέπει να κλειδώσει τις πόρτες.

  Ο πρώην πεζοναύτης του αμερικανικού στρατού, περπάτησε αρκετά χιλιόμετρα μέχρι να βρει ένα βενζινάδικο. Εκεί έδωσε τα μοναδικά 20 δολάρια που είχε στην τσέπη του και γέμισε ένα μπιτόνι με βενζίνη. Η 27χρονη κοπέλα δεν κουβαλούσε χρήματα πάνω της.

  Ο Τζόνι ο άστεγος της είπε ότι δεν πειράζει, άδειασε τη βενζίνη στο ντεπόζιτο και επέστρεψε στο σημείο που είχε ξαπλώσει.

  Η Κέιτ ΜακΛιούρ δεν ξέχασε τον άστεγο που της πρόσφερε ότι είχε και δεν είχε. Οργάνωσε έρανο σε γνωστή σελίδα του διαδικτύου και κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 235.000 δολαρίων!

  Ο άστεγος, πρώην πεζοναύτης, έδωσε 20 δολάρια και κέρδισε μία ολόκληρη ζωή. Πλέον, θα μπορέσει να φύγει από τους δρόμους, να ζήσει σαν άνθρωπος και να εγκατασταθεί σε ένα αξιοπρεπές σπίτι.

  0 0

  Η ζύμη και για τα ποντιακά πιροσκί και για τα πισία είναι η ίδια.
  Υλικά για την ζύμη (για 15 πιτάκια περίπου) :  500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  1 αβγό
  1 κουτ. γλυκού αλάτι

  νερό όσο πάρει
  ελαιόλαδο (1 φλυτζ. του καφέ περίπου)


  Υλικά και εκτέλεση για την γέμιση ΤΥΡΙΟΥ:
  250 γραμ. τυρί φέτα
  1 αβγό
  1 κουτ. σούπας ξηρό δυόσμο

  Εκτέλεση:
  Λιώνουμε πολύ καλά το τυρί με το πιρούνι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. αν χρειαστεί αραιώνουμε με λίγο γιαούρτι.

  Υλικά και εκτέλεση για την γέμιση ΠΑΤΑΤΑΣ:
  4-5 μέτριες πατάτες, βρασμένες
  αλάτι
  πιπέρι
  ψιλοκομμένο άνιθο
  γάλα
  Λιώνουμε τις πατάτες με το πιρούνι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

  Εκτέλεση για ΠΙΡΟΣΚΙ:
  Ζυμώνουμε μαζί όλα τα υλικά καλά μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, αραιώνουμε με λίγο νερό ή γάλα ή αντιθέτως προσ8έτουμε αλεύρι αν η ζύνη γίνεται πολύ μαλακή.

  Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη με μία πετσέτα να φουσκώσει.

  Όταν είναι έτοιμη, παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι (σαν μεγάλο καρύδι) και το ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο στο μέγεθος ενός πιάτου του τσαγιού.

  Βάζουμε μια κουταλίτσα γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.

  Τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο (να μην κολυμπούν) σε μέτρια φωτιά ώσπου να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.

  Τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τυχόν λάδια.

  Εκτέλεση για ΠΙΣΙΑ:
  Είναι ακριβώς ίδια με τα πιροσκί με την διαφορά ότι ανοίγουμε μεγαλύτερα φύλλα (στο μέγεθος του κανονικού πιάτου). Τηγανίζουμε όπως τα πιροσκί και κάθε ένα που βγάζουμε από το τηγάνι το πασπαλίζουμε με ζάχαρη (το μέλι δεν είναι το ιδανικό) και το βάζουμε πάνω στο άλλο. Γίνεται δηλαδή ένα πυργάκι.
  Η γιαγιά μου, όταν εκείνα τα χρόνια δεν είχε μαγιά, έφτιαχνε τα πισία χωρίς αυτήν και το αποτέλεσμα ήταν τα πισία να γίνουν πολύ πιο λεπτά αλλά το ίδιο νόστιμα.

  Τρώγονται καλύτερα σε χλιαρή θερμοκρασία.
  Ισως η διαδικασία να σας φαίνεται δύσκολη, όμως πιστέψτε με είναι πάρα πολύ εύκολη απλά θέλει λίγο χρόνο όπως όλες οι πίτες.

  Καλή σας επιτυχία!


  0 0

  Από τον άμβωνα κηρύττει τον λόγο του Θεού, όμως όταν τελειώνει τα ιερατικά του καθήκοντα, κάθεται μπροστά στο πληκτρολόγιο και αναζητά τον...
  παθιασμένο έρωτα ανάμεσα στις πολλές

  διαδικτυακές φίλες του!

  Ο... παπα-Facebook, που ιερουργεί σε εκκλησία της Πάτρας, έχει βάλει στόχο να γνωρίσει όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες και στέλνει μαζικά αιτήματα φιλίας.

  Στη σελίδα του ανεβάζει θεοσεβούμενες αναρτήσεις και θρησκευτικά θέματα, όμως στο messenger ανταλλάσσει παθιασμένα μηνύματα με γυναίκες.

  Εκεί που τα πράγματα χόντρυναν, ήταν στην περίπτωση μιας παντρεμένης γυναίκας από την Πάτρα με έντονη κοινωνική δραστηριότητα, η οποία - σύμφωνα με το dete.gr -έφτασε να χωρίσει τον σύζυγό της για να ζήσουν ελεύθερα τον παθιασμένο έρωτά τους. Αν και δίσταζε να πάρει μια τέτοια απόφαση για να μην εκτεθεί στην πόλη - και κυρίως στα παιδιά της που είναι ενήλικα -, έκανε τον ιερέα να επιστρατεύσει τα... μεγάλα μέσα, τάζοντάς της ακόμα και γάμο!

  Ένα από τα επιχειρήματά του ήταν ότι η Εκκλησία εξετάζει να επιτρέψει δεύτερο γάμο σε ιερείς. Έτσι, της έλεγε να χωρίσει, με την υπόσχεση ότι ως τότε θα συζούν. Η γυναίκα βρέθηκε βρέθηκε σε διάσταση με τον σύζυγό της. Όταν, ύστερα από ώριμη σκέψη, αποφάσισε να κρατήσει το σπίτι και την οικογένειά της, ο παπάς θόλωσε και έφτασε στο σημείο να μιλήσει για τη σχέση τους στον ανυποψίαστο σύζυγο!

  Τελικά, η κρίση στην οικογένεια ξεπεράστηκε, αν και ακόμα ο ιερέας συνεχίζει να πιέζει την εμφανίσιμη γυναίκα, η οποία σκέφτεται πλέον σοβαρά να τον καταγγείλει στη μητρόπολη.

  Espresso

  0 0

  Ολόχρυσα κοσμήματα, πολύτιμους λίθους, χρυσά βυζαντινά δισκοπότηρα, βενετικά δουκάτα από τον θρυλικό Αλή Πασά αλλά και ξύλινα κασελάκια με χρυσές λίρες που έκρυψαν οι...
  αντάρτες την εποχή του Εμφυλίου αναζητούν χρυσοθήρες στα πέτρινα γεφύρια του Αχελώου στην ορεινή Αργιθέα της Καρδίτσας.

  Οι σύγχρονοι «Ιντιάνα Τζόουνς» δεν διστάζουν να καταστρέψουν πολιτιστικά μνημεία… κυνηγώντας φήμες.

  Όπως αναφέρει η εφημερίδα το «Έθνος» έχουν βάλει σε κίνδυνο ακόμη και πέτρινα ιστορικής σημασίας γεφύρια ανοίγοντας τρύπες.

  Στην περιοχή της Καρδίτσας στο γεφύρι του Πετρωτού ή Λιάσκοβου οι χρυσοθήρες έσκαψαν μια τρύπα στο «κατάστρωμα». Έβγαλαν πέτρες και χώμα δημιουργώντας μια τρύπα στην οποία χωράει άνθρωπος. Μάλιστα, είναι τόσο μεγάλη που οι βροχοπτώσεις και η εγκατάλειψη μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και την πτώση του γεφυριού.

  Ανάλογο περιστατικό έχει συμβεί και στο γεφύρι του Τυρολόγου. Σε αυτή την περίπτωση η τρύπα ανοίχτηκε κοντά στη βάση του τόξου. Οι άγνωστοι μάλλον αναγκάστηκαν να φύγουν βιαστικά χωρίς να ολοκληρώσουν το έργο τους. Ήταν τέτοια η βιασύνη τους που άφησαν ακόμη και μια τσάπα μέσα στην τρύπα.


  cnn.gr


  Οι χρυσοθήρες ψάχνουν στα πιο απίθανα σημεία να βρουν ολόχρυσα κοσμήματα,
  πολύτιμους λίθους, χρυσά βυζαντινά δισκοπότηρα από τον θρυλικό Αλή Πασά αλλά και χρυσές λίρες που έκρυψαν οι αντάρτες την εποχή του Εμφυλίου

  Ο θησαυρός του Αλή Πασά είναι ένας θρύλος με τον οποίο έχουν μεγαλώσει γενιές ολόκληρες.

  Οι ιστορίες πάνε κι έρχονται.

  Ο θησαυρός του Αλή Πασά προκαλεί παροξυσμό και απειλεί ακόμη και... παραδοσιακά γεφύρια!

  Η φήμη του ξεπέρασε τα όρια του νομού Ιωαννίνων και έφτασε ως την Καρδίτσα και τα χωριά της όπου κάποιοι έχουν κάνει στόχο της ζωής τους την ανακάλυψή του.

  Κατά τον θρύλο κανείς δεν έχει εντοπίσει την προσωπική περιουσία σε χρυσό και πολύτιμα αντικείμενα του Αλή.

  Αμύθητης αξίας ο θησαυρός λένε και… όλο και κάποιοι λένε ότι κάτι έχουν ακούσει. Για κάποιον που ήξερε, για κάποιον που ήξερε έναν άλλο που ήξερε και πάει λέγοντας.

  Οι χρυσοθήρες ψάχνουν στα πιο απίθανα σημεία να βρουν ολόχρυσα κοσμήματα, πολύτιμους λίθους, χρυσά βυζαντινά δισκοπότηρα, βενετικά δουκάτα από τον θρυλικό Αλή Πασά αλλά και ξύλινα κασελάκια με χρυσές λίρες που έκρυψαν οι αντάρτες την εποχή του Εμφυλίου.

  anatakti

  0 0

  Όταν η πείνα είναι… αμείλικτη

  Πολλά και διάφορα έχουν κάνει κατά καιρούς οδηγοί με μειωμένη αίσθηση ευθύνης, αυτό ωστόσο ενδέχεται να τα ξεπερνά όλα.  Γιατί όπως θα δείτε στο βίντεο, ο τύπος οδηγεί με 100 χλμ/ώρα και τρώει ένα πιάτο λαζάνια!

  Και εξίσου παράξενο είναι το γεγονός πως το υλικό καταγράφηκε στις 7:15 το πρωί.

  Ο Matt Clarke εντόπισε το Toyota Yaris με τον πεινασμένο οδηγό σε αυτοκινητόδρομο του βρετανικού Νόριτς και είπε πως απολάμβανε το… δεκατιανό του για τουλάχιστον 15 χιλιόμετρα.

  «Ήταν πραγματικά γελοίο. Ποιος τρώει λαζάνια τέτοια ώρα το πρωί; Το πιάτο ισορροπούσε πάνω στο τιμόνι και δεν έδινε καμία σημασία στο τι υπήρχε γύρω του … Ανέβαζε ταχύτητα και μετά έκοβε, καθώς ήταν αφοσιωμένος στο φαΐ του»…  0 0

  Οι θανατηφόρες αυστραλιανές αράχνες Darling Downs μπορούν, μάλλον, να βοηθήσουν στη μάχη για τον καρκίνο, όπως δείχνουν νέες μελέτες.
  Επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα ότι οι συγκεκριμένες αράχνες, που ανήκουν στις πιο θανατηφόρες του κόσμου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σκοτώσουν ορισμένα καρκινικά κύτταρα. Η μελέτη του Ινστιτούτου Ιατρικών Ερευνών του QIMR Berghofer βρήκε ότι το πεπτίδιο που εξάγεται από τον αδένα του δηλητηρίου της αράχνης Darling Downs και με την προσθήκη χημικής επεξεργασίας έχει αντικαρκινικές ιδιότητες που μπορούν να εξοντώσουν καρκινικά κύτταρα μελανώματος στους ανθρώπους και να σταματήσουν την εξάπλωσή τους.

  Το σκεύασμα, που αποδείχθηκε επίσης εξαιρετικά αποτελεσματικό για τη θεραπεία των καρκινικών κυττάρων στο πρόσωπο των Διαβόλων της Τασμανίας, θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για νέες θεραπείες για τον καρκίνο. Η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας στο Queensland, Δρ Μαρία Οικονομοπούλου, δήλωσε ότι το πεπτίδιο δοκιμάστηκε σε πειράματα στο εργαστήριο και συγκρίθηκε με παρόμοιο σκεύασμα από ένωση με δηλητήριο βραζιλιάνικης αράχνη. Ήταν σοκαριστικό για την ίδια το ότι είδε τόσο σημαντικά αποτελέσματα.

  «Είναι πολύ συναρπαστικό» ανέφερε. «Βρήκαμε ότι το πεπτίδιο από την αυστραλιανή αράχνη ήταν καλύτερο στην εξουδετέρωση του κυττάρων καρκινικού μελανώματος και, επίσης, πιο αποδοτικό στο να σταματά την εξάπλωση. Επιπλέον, δεν είχε τοξική επίδραση στα υγιή κύτταρα του δέρματος».

  Η αράχνη Darling Downs ή Toowoomba funnel web spider, συναντάται στο νότιο Queensland, συνήθως στις οροσειρές που καλύπτονται από τροπικά δάση και κατά μήκος των ποταμών και των κολπίσκων που ρέουν από αυτά. Η Δρ. Οικονομοπούλου είπε ότι προηγήθηκαν πολλά χρόνια εργασίας, αλλά τα πρώτα αποτελέσματα της μελέτης είναι ελπιδοφόρα. «Ελπίζουμε ότι αυτή το εργαστηριακό μας σκεύασμα θα εξελιχθεί στο μέλλον σε μια νέα θεραπεία για το μελάνωμα» είπε.

  «Αυτά τα ευρήματα μας ωθούν να συνεχίσουμε την έρευνα θεραπεία του μελανώματος, της ηπατικής νόσου, της παχυσαρκίας και του μεταβολισμού σε συνεργασία με τη βιοφαρμακευτική βιομηχανία».

  πηγη

  0 0

  Μόλις το παιδί κάνει πυρετό χτυπάει στο σπίτι συναγερμός και το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι να δώσεις κάποιο από τα γνωστά αντιπυρετικά. 

  Και όμως!...
  Θα μπορούσες να μειώσεις ή και να ρίξεις τελείως τον πυρετό χωρίς να χρησιμοποιήσεις φάρμακο. Μάθε πώς μπορεί να γίνει αυτό!

  1. Όταν το παιδί εμφανίσει θερμοκρασία πάνω από 38 βαθμούς Κελσίου το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να του αφαιρέσεις τα ρούχα. Όχι απλά να τα μειώσεις αλλά να γδύσεις εντελώς το παιδί. Στα βρέφη αφήνεις μόνο την πάνα για να μην λερώσουν και στα μεγαλύτερα το βρακάκι για να μην ντρέπονται.

  2. Μείωσε τη θερμοκρασία του χώρου στους 18-20 βαθμούς Κελσίου. Μείωσε ή κλείσε το καλοριφέρ.

  3. Άνοιγε κάθε τόσο ένα παράθυρο ώστε να ανανεώνεται το οξυγόνο αλλά και να δροσίζεται ο χώρος που βρίσκεται το παιδί.

  4. Σε περιπτώσεις που κάνει πολλή ζέστη ανάβουμε έναν ανεμιστήρα και τον ρίχνουμε προς τον τοίχο ώστε καθώς κυκλοφορεί ο αέρας να παίρνει τη θερμοκρασία του χώρου.

  5. Παίρνουμε πετσετούλα βαμβακερή ή πανάκια, τα βρέχουμε με νερό της βρύσης ελαφρώς δροσερό και δροσίζουμε το παιδί στο μέτωπο, τα χέρια, στα πόδια, στον κορμό.

  6. Βρέχουμε το τριχωτό του κεφαλιού και δεν το στεγνώνουμε. Καθώς το νερό εξατμίζεται, παίρνει και τη θερμότητα από το παιδί.

  7. Αφήνουμε το παιδί να κυκλοφορεί ξυπόλητο, δηλαδή χωρίς κάλτσες. Είναι και αυτό ένα φυσικό αντιπυρετικό, καθώς από τις πατούσες φεύγει η ζέστη προς το πιο κρύο πάτωμα.

  8. Αν με όλα η θερμοκρασία δεν πέσει σε ικανοποιητικά επίπεδα, τότε του κάνουμε ένα ολόσωμο μπάνιο, ντους με τρεχούμενο νερό από χλιαρό προς δροσερό μέχρι εκεί που αντέχει το παιδί. Το ντους μπορεί να διαρκέσει 5-15 λεπτά.
  Μαζεύουμε τα πολλά νερά από το σώμα του και το αφήνουμε να στεγνώσει μόνο του.

  9. Του δίνουμε να πιει άφθονα υγρά για να αναπληρώσουμε αυτά που χάνει με τον πυρετό, όπως: νερό, χυμούς, γάλα.

  10. Δεν ξεχνάμε τον παιδίατρό του. Κάθε πυρετός είναι μόνο ένα σύμπτωμα μιας γενικότερης αρρώστιας. Γι’ αυτό επικοινωνούμε μαζί του ώστε να σας δώσει τις συμβουλές του.

  Δρ. Σπύρος Μαζάνης
  πηγη

  0 0

  «Δεν με ξέρει κανείς εκεί, οπότε ξέρω ότι δεν φλερτάρουν την Μπακοδήμου. Ένιωσα τεράστια ελευθερία…»

  Η Μαρία Μπακοδήμου νιώθει ότι ξαναγεννήθηκε, ότι βρίσκεται στην αφετηρία μιας δεύτερης, καινούριας ζωής. Η προσωρινή της μετακόμιση στην Κωνσταντινούπολη, λόγω Power of Love, φαίνεται ότι κρύβει και τρέλες, όπως η ίδια εκμυστηρεύεται στο Down Town και τους Νάνσυ Φαφούτη – Τάσο Μπιμπισίδη.

  Σε φλέρταραν όταν έβγαινες στην Κωνσταντινούπολη;

  Ναι, και ίσως περισσότερο από τους Έλληνες. Και είναι πιο κολακευτικό, γιατί δεν με ξέρει κανείς εκεί, οπότε ξέρω ότι δεν φλερτάρουν την Μπακοδήμου. Ένιωσα τεράστια ελευθερία. Σαν να πήγα φοιτήτρια.

  Τι τρέλα έκανες εκεί που δεν θα έκανες στην Ελλάδα;

  Δεν μπορώ να σου πω. Κάτι έκανα, αλλά δεν θα το πω.

  Μήπως προέκυψε και κάποια σχέση στην Κωνσταντινούπολη και δεν μας το λες;

  Δεν ξέρω. Δεν μιλάω για τις σχέσεις μου, ούτε για τις τούρκικες ούτε για τις ελληνικές.


  0 0

  Η Ελλάδα απαγορεύει στους υπέρβαρους τουρίστες να καβαλάνε γαϊδούρια μετά τις διαμαρτυρίες ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων».

  Αυτό υποστηρίζει στην ηλεκτρονική της έκδοση η Dailu Mail, επικαλούμενη απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

  Συγκεκριμένα, ο βρετανικός ιστότοπος αναφέρεται στην εκτεταμένη χρησιμοποίηση των γαϊδουριών στα σοκάκια της Σαντορίνης και τις καταγγελίες φιλοζωικών οργανώσεων το καλοκαίρι για κακομεταχείριση των όνων.

  Πλέον τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης δεν θα επιτρέπεται να μεταφέρουν φορτία βαρύτερα των 100 κιλών ενώ στη σχετική υπουργική απόφαση αναφέρεται ότι οι ιδιοκτήτες τους πρέπει να διασφαλίζουν την καλή κατάσταση της υγείας των ζωντανών καθώς και να μεριμνούν για την παροχή όλων των απαραίτητων εφοδίων στους χώρους αναμονής τους. Ξεκαθαρίζεται δε ότι απαγορεύεται αυστηρά η χρησιμοποίηση άρρωστων ή τραυματισμένων ζώων καθώς και θηλυκών την περίοδο της εγκυμοσύνης τους. Θα πρέπει να παρέχεται ακόμη η κατάλληλη ποσότητα τροφής και καθαρού νερού.

  0 0

  Ουίσκι “made in Larissa”! 
  Και, δη, ουίσκι που παράγεται από κρασί και από το μεράκι Λαρισαίου που φαίνεται πως κέρδισε το “στοίχημα” ενός προσωπικού πειράματος κι έφερε στο θεσσαλικό κάμπο...ένα ποτό που μπορεί να αποτελεί έμπνευση Ιρλανδών μοναχών του Μεσαίωνα αλλά αναμφισβήτητα έχει “δέσει” το όνομά του με τη Σκωτία.

  Αν σκεφθεί, δε, κανείς ότι στην Ελλάδα δεν παράγεται ουίσκι καθώς δεν υπάρχει σχετική παράδοση, τότε η Λάρισα θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι είναι πρωτοπόρα στο ζήτημα αυτό.Εξ ου και το ενδιαφέρον που έχουν ήδη εκδηλώσει ποτοποιοί από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας προς το Λαρισαίο παραγωγό, προκειμένου να υπάρξει συνεργασία ή για την εξασφάλιση του “Know how” -ή επί το ελληνικότερον της τεχνογνωσίας- για την παραγωγή του.

  Εμπνευστής της παραγωγής ουίσκι “αλά ελληνικά” είναι ο σμήναρχος, εν αποστρατεία πλέον, Αργύρης Ταραμονλής, ο οποίος από το 1994 άρχισε να “πειραματίζεται” με το κρασί και κατάφερε, όπως λέει, να πετύχει τελικά υψηλή ποιότητα στην παραγωγή του. Λίγα χρόνια αργότερα σκέφτηκε να επεκτείνει το πείραμα του και στο ουίσκι καθώς τού προκάλεσε περιέργεια ο τρόπος παρασκευής τους και σκέφθηκε: “Γιατί όχι; Ας δοκιμάσω”.

  Όλα αυτά στο υπόγειο του σπιτιού του, το οποίο και διαμόρφωσε ανάλογα για να μπορεί να επιδίδεται στο αγαπημένο του “χόμπι” αφού στην πραγματικότητα πρόκειται -μέχρις στιγμής τουλάχιστον- για “παραγωγή” που δίνει χαρά στον ίδιο και τους φίλους του και δεν είναι ευρείας κατανάλωσης.

  Όταν λοιπόν το 1994 άρχισε να φτιάχνει κρασί από σταφύλια μοσχάτα και ξινόμαυρα για να εξασφαλίζει το κρασί της χρονιάς δεν είχε στο νου ότι θα έφθανε μέχρι το ουίσκι. Αλλά περνώντας τα χρόνια και διαβάζοντας για τη διαδικασία παραγωγής του συγκεκριμένου -σκωτσέζικου κατά παράδοση- ποτού, είχε την ιδέα να επιχειρήσει την παραγωγή του από κρασί. Καθώς, μάλιστα, κάθε χρόνο τού περίσσευε κρασί απ’ αυτό που έφτιαχνε και υπήρχε η “πρώτη ύλη”.
  Όπως ανέφερε ο κ. Ταραμονλής, η παρασκευή ουίσκι από κρασί δεν είναι εύκολη υπόθεση.

  Συνήθως, οι παρασκευαστές παίρνουν το οινόπνευμα από το κριθάρι που το μουλιάζουν στο νερό και προχωρούν σε αποστάξεις. Όμως, όταν η πρώτη ύλη είναι το κρασί τότε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή: πρέπει το κρασί να είναι καθαρό και χωρίς ξυλόπνευμα ώστε η γεύση να είναι αυτή του καθαρού οινοπνεύματος.

  Διότι, όπως σχολιάζει ο ίδιος, κι άλλοι είχαν παλαιότερα επιχειρήσει να παρασκευάσουν ουίσκι αλλά τελικά αυτό είχε την γεύση… τσίπουρου! Ενώ αντίθετα αυτό που ίδιος παράγει -κατά τη δίκη του εκτίμηση αλλά και σύμφωνα με την άποψη όσων το έχουν δοκιμάσει- είναι πολύ γευστικό και πολύ… ουίσκι.

  Προχώρησε, λοιπόν, σε αποστάξεις του κρασιού (τρεις αποστάξεις), απ’ όπου και έβγαλε οινόπνευμα 70 vol, ενώ επειδή και το νερό προσφέρει γεύσεις στο ουίσκι χρησιμοποίησε εμφιαλωμένο νερό δύο συγκεκριμένων εταιρειών, ανακατεμένο, που το έριξε στο οινόπνευμα για κατεβάσει τους βαθμούς σε 55 vol.

  Όμως το βαρέλι είναι το παν γιατί εκεί μέσα το ουίσκι αποκτά τη χαρακτηριστική του γεύση και αποκτά αυτό το “καραμελέ” χρώμα, σχολιάζει ο ίδιος.

  Με τη βοήθεια ενός φίλου βρήκε το ανάλογο βαρέλι 50 κιλών στην πόλη Μπόντε Γκραντ (Bode Grand) στη Βουλγαρία, χειροποίητο και φτιαγμένο από γαλλική δρυ που έχει ξεχωριστά αρώματα. Στο βαρέλι αυτό, το 2010, μπήκε το οινόπνευμα και μετά από περίπου δύο χρόνια που χρειάζονταν για την ωρίμανση, το πρώτο ουίσκι εν έτη 2012 είναι έτοιμο!

  Το εμφιάλωσε και, όπως αναφέρει, “όλοι μου οι γνωστοί και φίλοι ξετρελάθηκαν από την ποιότητα και τη γεύση του. Επικράτησε ενθουσιασμός και χάρισα παντού τα πρώτα μπουκάλια που έγιναν ανάρπαστα!”.

  Τώρα, από δω και πέρα κι ενώ έχει ήδη δεχτεί προτάσεις για συνεργασία -και μάλιστα σε μία περίπτωση βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία- για την επόμενη χρονιά ο Λαρισαίος ποτοποιός σκοπεύει να αυξήσει την ποσότητα από το 50 κιλά που για πρώτη φορά παρήγαγε σε 200 με 300, τα οποία βεβαίως θα διατεθούν ύστερα από δύο χρόνια, αφού τόσος είναι ο απαιτούμενος χρόνος ωρίμανσης.
  Ενώ, εφόσον “ανοίξει” τη διάθεση του προϊόντος στην αγορά, τότε θα ακολουθήσει και τις νόμιμες διαδικασίες προκείμενου να μπορεί να το εμπορευθεί ή να μπορεί του ουίσκι να παραχθεί από οινοποιείο.

older | 1 | .... | 1910 | 1911 | (Page 1912) | 1913 | 1914 | .... | 1988 | newer